• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Η Διοίκηση επιλέγει τον παραλογισμό και την κορύφωση της σύγκρουσης με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας

January 14, 2022 5400

Καταγγελία σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου για τη "Διοίκηση που έχει κάνει καθημερινή της ρουτίνα να οδηγεί το προσωπικό σε απολογίες, σε ΕΔΕ, σε εξαντλητικά χρηματικά πρόστιμα, προσφεύγοντας σε κάθε μέσο τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Μια Διοίκηση που ήδη έχει αρχίσει να ξεπερνάει και το χειρότερο της εαυτό, καθώς μετά το «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν» προχωράει ένα βήμα παραπάνω, επιδιώκοντας αυτή τη φορά να καταστρέψει υπηρεσιακά και οικονομικά δύο εργαζόμενους από το τμήμα της αποστείρωσης. Ο λόγος που προφασίζεται; Το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία εφαρμογής του πρωτοκόλλου αποστείρωσης ιατρικού εργαλείου, υπήρξε ατύχημα φθοράς του. Επισημαίνεται δε ότι παρόμοιο εργαλείο είχε ξαναχαλάσει πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξεως και η Διοίκηση το είχε αντικαταστήσει."

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων:

“Απέλπιδες οι προσπάθειες της διορισμένης διοίκησης του Νοσοκομείου της Κέρκυρας να κρύψει τις τεράστιες προσωπικές και κυβερνητικές της ευθύνες, οι οποίες οδηγούν τα Νοσοκομεία της χώρας και το ΕΣΥ στη διάλυση του.
Μια Διοίκηση που αδιαφορεί προκλητικά για το γεγονός ότι μετά από 2 και πλέον χρόνια Πανδημίας το προσωπικό λειτουργεί στα όρια και τις αντοχές του για να κρατήσει όρθιο το Νοσοκομείο μας.

Μια Διοίκηση που επιλέγει να πορεύεται το δρόμο σύγκρουσης, της απαξίας, των προσβολών και της τιμωρίας εις βάρος του προσωπικού, επιδιδόμενη σε ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι διώξεων με στοιχεία προσωπικής και κομματικής εμπάθειας.

Μια Διοίκηση που έχει κάνει καθημερινή της ρουτίνα να οδηγεί το προσωπικό σε απολογίες, σε ΕΔΕ, σε εξαντλητικά χρηματικά πρόστιμα, προσφεύγοντας σε κάθε μέσο τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Μια Διοίκηση που ήδη έχει αρχίσει να ξεπερνάει και το χειρότερο της εαυτό, καθώς μετά το «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν» προχωράει ένα βήμα παραπάνω, επιδιώκοντας αυτή τη φορά να καταστρέψει υπηρεσιακά και οικονομικά δύο εργαζόμενους από το τμήμα της αποστείρωσης. Ο λόγος που προφασίζεται; Το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία εφαρμογής του πρωτοκόλλου αποστείρωσης ιατρικού εργαλείου, υπήρξε ατύχημα φθοράς του. Επισημαίνεται δε ότι παρόμοιο εργαλείο είχε ξαναχαλάσει πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξεως και η Διοίκηση το είχε αντικαταστήσει.

Αυτή τη φορά λοιπόν, ο Διοικητής μεθόδευσε πλειοψηφική απόφαση του διορισμένου ΔΣ του Νοσοκομείου, αποφασίζοντας να επιβάλει στους δύο εργαζόμενους χρηματική ποινή με στέρηση 5 ημερών και καταλογισμό αποζημίωσης περίπου 10.000 ευρώ, στέλνοντας την απόφαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο!!!

Η απόφαση για καταλογισμό αποζημίωσης από εργαζόμενους, για φθορά ιατρικού εξοπλισμού, εν ώρα υπηρεσίας, απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

Ως φαίνεται, η Διοίκηση επιλέγει τον παραλογισμό και την κορύφωση της σύγκρουσης της με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, οδηγώντας τους στην απόγνωση και τον φόβο για το ενδεχόμενο να επιφορτιστούν με το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης ιατρικο-μηχανολογικού εξοπλισμού ένα κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους υπάρξει φθορά, ατύχημα ή βλάβη!!!

Μα εάν αυτή η πρωτοφανής απόφαση δεν αποτελεί παραλογισμό, τότε αποτελεί δίωξη με σκοπιμότητα, καθώς ένας από τους δύο εργαζόμενους τυγχάνει να είναι η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Κέρκυρας .!!!

Είναι ηλίου φαεινότερο πως η Διοίκηση έψαχνε αρκετό καιρό για να βρει τρόπο πολιτικής, συνδικαλιστικής και υπηρεσιακής δίωξης της Προέδρου και κατ επέκταση εκφοβισμού και ψυχολογικής εξάντλησης όλων των εργαζόμενων που αυτή εκπροσωπεί!!!

Προφανής η σκοπιμότητα αυτής της απόφασης του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Μέσω του πρόσωπου της Προέδρου να πληγεί ο θεσμός του Σωματείου και κάθε έννοια συλλογικότητας και αλληλεγγύης, να φιμωθούν οι εργαζόμενοι για να μην ασκείται καμία δυσάρεστη κριτική στα πεπραγμένα της Διοίκησης και της Κυβέρνησης.

Θυμίζουμε δε ότι παρόμοιες αποφάσεις, τιμωρητικού χαρακτήρα, με χρηματικά πρόστιμα είχε λάβει και λίγο καιρό πριν, εις βάρος γιατρών εγνωσμένου κύρους, όπως στον Διευθυντή κ. Χριστοδούλου και τον γυναικολόγο Χριστοδούλου, μα και εις βάρος μαγείρων . Να θυμίσουμε ότι με προσβλητική συμπεριφορά , απαξιώνοντας τον ίδιο τον Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Βερβιτσίωτη τον ανάγκασε να παραιτηθεί από την θέση την οποία κατείχε .

Έφτασε μάλιστα πριν λιγες μέρες παρουσία των τριών σωματείων και μελών του ΔΣ στο σημείο να απειλήσει? να προειδοποιήσει?ότι οποιαδήποτε βλάβη σε οποιοδήποτε μηχάνημα του νοσοκομείου, θα χρεώνεται στον εργαζόμενο !!!

Η Κυβερνητική επιδίωξη να διαλύσει το ΕΣΥ και να ιδιωτικοποιήσει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, εν μέσω πανδημίας, βρίσκει αντίσταση στο έμψυχο δυναμικό των Νοσοκομείων και των Κ.Υ. της χώρας, το οποίο με ζήλο και αυτοθυσία δίνει τη μάχη προάσπισης της ανθρώπινης ζωής, και ως φαίνεται αυτό τους ενοχλεί.

Πλέον, η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, είναι καθημερινή, ολομέτωπη, με ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, με εμπαθώς κομματικά κριτήρια.

Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί όμως, είναι ότι αυτοί είναι περαστικοί και σύντομα θα κριθούν για τις αποφάσεις και τις πράξεις τους.

Όμως, καλό είναι, έστω και τώρα, να συνειδητοποιήσουν πως το ΕΣΥ είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι, που το κρατάμε όρθιο με νύχια και με δόντια. Με την χρηματοδότηση να κόβεται ολοένα και περισσότερο, χωρίς προσλήψεις του τόσο αναγκαίο προσωπικού, με συχνά απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Γιατί, το να εργάζεσαι στα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Ελλάδας, παρά τις διαρκώς επιδεινούμενες, άθλιες συνθήκες, απαιτεί σεβασμό και ζήλο για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της Ανθρώπινης Ζωής. Αυτό είναι το χρέος μας και αυτό κάνουμε πράξη την κάθε ημέρα που περνάει.

Ας καταλάβουν λοιπόν ότι Δεν φοβόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν γονατίζουμε μπροστά στις αντικοινωνικές πρακτικές της οιασδήποτε περαστικής, ανεπαρκούς και κομματικά φανατικής Διοίκησης και της Κυβέρνησης που υπηρετεί!!!

Αυτονόητα λοιπόν, και σε αυτή την περίπτωση, εκφράζουμε τη πλήρη στήριξη μας στους συνάδελφους μας που υφίστανται αυτή τη δίωξη, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν με όλες τους της δυνάμεις το Σωματείο μας και σαφώς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ, εδώ και τώρα, ΑΡΣΗ της απόφασης όπου ως σκοπό έχει να επιβάλει τη φίμωση και να καταστρέψει δύο συνάδελφους – εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ είναι η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και η προστασία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ, για το σύνολο της κοινωνίας της Κέρκυρας!!!

Και για αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, με όλες μας τις δυνάμεις”.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search