• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού τομέα: Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και την λήψη ουσιαστικών μέτρων

January 14, 2022 141

 

Με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στον Ψυχιατρικό τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας επισημαίνει ότι "τεράστιες είναι οι κυβερνητικές ευθύνες για την εξάπλωση της ενδονοσοκομειακής διασποράς" και ζητά την άμεση απόσυρση της οδηγίας για μείωση της καραντίνας σε 5 μέρες.

Αναλυτικά:

 “Η μεγάλη εξάπλωση της επιδημίας και η αυξανόμενη ενδονοσοκομειακή διασπορά, με πολλές εκατοντάδες κρούσματα σε υγειονομικούς σε όλη τη χώρα , επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και την λήψη ουσιαστικών μέτρων για να αντιμετωπισθεί η μετατροπή τους σε εστίες εξάπλωσης της επιδημίας.

Τεράστιες είναι οι κυβερνητικές ευθύνες για την εξάπλωση της ενδονοσοκομειακής διασποράς, δεδομένου ότι:

με την δικαιολογία ότι οι υγειονομικοί είναι εμβολιασμένοι, είχε σταματήσει κάθε προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος των υγειονομικών για SARS-COV-2, ακόμη και όσων εργάζονται σε τμήματα με ασθενείς ευπαθών ομάδων
με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, που ίσχυε από 23/1/2021 έως 5/1/2022, δεν τίθονταν σε καραντίνα οι υγειονομικοί που έρχονταν σε επαφή υψηλού κινδύνου και δεν προβλεπόταν ούτε εργαστηριακός έλεγχος αλλά συστηνόταν «αυτοπαρακολούθηση».
παραβιάζονται συστηματικά, από την έναρξη της επιδημίας, η Ευρωπαϊκή Οδηγία 739/2020 και τα Π.Δ. 186/95 και 102/2020 για τη λήψη μέτρων για την «Προστασία των εργαζομένων από κινδύνους που διατρέχουν λόγω της έκθεσής τους σε βιολογικούς παράγοντες κατά την εργασία», όπως είναι και ο SARS-COV-2.
Ακόμη και σήμερα, που καταγράφονται δεκάδες κρούσματα στους εργαζόμενους κάθε νοσοκομείου εξακολουθεί να μην γίνεται προληπτικός έλεγχος όλων των εργαζομένων, για να εντοπισθεί η πραγματική έκταση της ενδονοσοκομειακής διασποράς και να παρθούν τα αντίστοιχα μέτρα,

«Σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» αποτελεί η οδηγία για επάνοδο στην εργασία εργαζόμενων θετικών στον SARS-CoV2 μετά από μόνο 5 μέρες, Οδηγία που αντικειμενικά αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς της επιδημίας σε ασθενείς και στους υπόλοιπους υγειονομικούς.

Η οδηγία αυτή δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και έχει μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους – εργοδότη και των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούμε ιδιαίτερα για τον χώρο μας και τις δομές ψυχικής υγείας όπου διαβιούν ψυχογηριατρικοι ασθενείς με επιβαρυμένη παθολογία και μειωμένη ικανότητα να τηρήσουν μέτρα ατομικής προστασίας, προφύλαξης και καραντίνας, ότι η εφαρμογή της οδηγίας αυτής μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη διασπορά μέσα στις ίδιες τις δομές, με προφανή κίνδυνο για την σωματική υγεία και τη ζωή των ασθενών, ιδιαίτερα των πιο ηλικιωμένων.

Ταυτόχρονα, η οδηγία που επιβάλλει την επιστροφή, στις δημόσιες μονάδες υγείας, υγειονομικών όχι μόνο θετικών στον SARS-CoV2 αλλά και θετικών με ήπια συμπτωματολογία , αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η εμμονή της κυβέρνησης στην αναστολή εργασίας, με απειλές για απόλυση, περισσότερων από 6.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών, ΔΕΝ οφείλεται σε λόγους «προστασίας της υγείας των ασθενών». Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι ο εμβολιασμός από αναγκαίο όπλο για αντιμετώπιση της επιδημίας αξιοποιείται ως εργαλείο διαχωρισμών, ανατροπής εργασιακών σχέσεων και απολύσεων.

Για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης διασποράς στους υγειονομικούς χώρους , απαιτείται:

► η άμεση απόσυρση της απαράδεκτης οδηγίας για τη μείωση της καραντίνας.

►συστηματικός προληπτικός δωρεάν έλεγχος των εργαζομένων.

► εφαρμογή των μέτρων για την προστασία εργαζομένων και ασθενών που προβλέπονται στην Ε.Ο.739/2020 και στο Π.Δ. 102/2020.

► ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και άμεση ανάκληση των αναστολών εργασίας.

► Έστω και τοπικά η Επιτροπή λοιμώξεων του Νοσοκομείου να λάβει την πρωτοβουλία για διενέργεια συστηματικού προληπτικού έλεγχου των εργαζομένων και όποιων άλλων μέτρων για την αποφυγή διασποράς της λοίμωξης και περιορισμού της νόσου”.

 ΟΕΝΓΕ: Αντιεπιστημονική, αντεργατική, και επικίνδυνη οδηγία 

Η Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. (ΟΕΝΓΕ)με πρόσφατη ανακοίνωση τη χαρακτηρίζει εμταξύ άλλων αντιεπιστιμονική και επικίνδυνη για τη διασπορά του SARS-CoV-2.

Αναλυτικά:
«Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την αντιεπιστημονική, αντεργατική, και επικίνδυνη οδηγία από Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ για αυτόματη επάνοδο στην εργασία εργαζόμενων θετικών στον ιό SARS-CoV2 μετά από μόνο πέντε (5) μέρες.Η οδηγία αυτή δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και εκδόθηκε με κριτήριο «τις αντοχές της οικονομίας» και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους, της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το CDC (ΗΠΑ) από 4/1/22 αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και τώρα συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search