• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Βομβαρδισμοί από Ουκρανικό στρατό στην Αν. Ουκρανία - Απέλαση αναπληρωτή Αμερικανού πρέσβη από τη Ρωσία

February 17, 2022 749


Οι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί πραγματοποίησαν πλήγματα σε εννέα οικισμούς στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ τα ξημερωματα της Πέμπτης, με περίπου 160 όλμους διαμετρήματος άνω των 12,7 χιλιοστών, όπως ανέφερε το Κοινό it
Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 5:32 και 7:42 στις περιοχές των ακόλουθων οικισμών: Πικέζι, Οκτώβρη, Νοβόλασπα και Πετροσκόφ στο Ντόνετσκ και Βεσελενκόγιε, Ντονέτσκι, Ζολοτόγιε-5, Νιζνέι Λοζοβόγιε και Σοκολνίκι στo Λουγκάνσκ. Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε όλμους των 120 χιλιοστών και 82 χιλιοστών (καταναλώνοντας συνολικά 67 σφαίρες), εκτοξευτές χειροβομβίδων (90 σφαίρες) και φορητά όπλα μεγάλου διαμετρήματος, ανέφερε το JCCC.

Δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές καθώς οι δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν πλήγμα στην περιοχή Πετρόφσκι του Ντονέτσκ, δήλωσε το τοπικό κέντρο παρακολούθησης στο Πρακτορείο Ειδήσεων του Ντονέτσκ την Πέμπτη. «Δύο σπίτια στην οδό Melitopolskaya 67 και 86A υπέστησαν ζημιές σε απεργία», είπε ο αξιωματικός υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι προκλήθηκαν ζημιές σε παράθυρα και στέγες. Το Γραφείο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού (JCCC) πήγε στο σημείο για να καταγράψει τις ζημιές.

Η ειβολή αυστηρότερων μέτρων ελέγχου της κατάπαυσης του πυρός έχει τεθεί επισήμως σε ισχύ στο Ντονμπάς από τις 27 Ιουλίου 2020. Το έγγραφο απαγορεύει, μεταξύ άλλων, τη χρήση όπλων, την ανάπτυξη υλικού δίπλα σε οικισμούς και τα τεχνικά έργα στις θέσεις των στρατευμάτων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, δεν ήταν άμεσα εφικτό να προσδιοριστεί αν οι αναφορές για βομβαρδισμούς κατά μήκος της γραμμής του μετώπου ισοδυναμούσαν με κλιμάκωση ή αν εντάσσονται σε ένα μοτίβο παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός που αποτελεί ρουτίνα σε μια διαμάχη που εισέρχεται στον όγδοο χρόνο της.

Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, μία από τις δύο περιοχές των ανταρτών, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν όλμους, εκτοξευτές χειροβομβίδων και ένα πολυβόλο σε τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά την Πέμπτη.

"Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας παραβίασαν το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα, τα οποία, σύμφωνα με τις συμφωνίες του Μινσκ, θα πρέπει να αποσυρθούν", ανέφεραν οι αυτονομιστές σε ανακοίνωσή τους.

 Παράλληλα, ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι οι αντάρτες επιτέθηκαν με drone ενταντίον του.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε την ανησυχία του για την αναζωπύρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία και πως ελπίζει ότι η Δύση θα χρησιμοποιήσει την επιρροή που ασκεί στο Κίεβο για να εμποδίσει περαιτέρω κλιμάκωση, ενώ απέρριψε αναφορές για μια σχεδιαζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δηλώνοντας ωστόσο πως η Μόσχα παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση στο Ντονμπάς. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως, ενώ η Ρωσία έχει αρχίσει να αποσύρει μερικά από τα στρατεύματά της που ολοκλήρωσαν γυμνάσια σε περιοχές γειτονικές της Ουκρανίας, η διαδικασία της αποχώρησής τους θα απαιτήσει κάποιο χρόνο.

Η Ρωσία απελαύνει τον αναπληρωτή Αμερικανό πρέσβη 
Η Ρωσία απέλασε κορυφαίο διπλωμάτη που υπηρετούσε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, όπως ανέφεραν τα πρακτορεία RIA Novosti και το TASS, επικαλούμενα την αμερικανική αποστολή.
Ο Μπαρτ Γκόρμαν, ο οποίος υπηρετούσε ως αναπληρωτής πρέσβης, κλήθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα, όπως ισχυρίστηκαν. Η πρεσβεία δήλωσε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο μιας ισοδύναμης απάντησης.

Ο Γκόρμαν είναι διπλωμάτης καριέρας στις ΗΠΑ με ειδίκευση στην ασφάλεια, σύμφωνα με το βιογραφικό του, ενώ ροηγουμένως υπηρέτησε ως αναπληρωτής βοηθός υπουργού και βοηθός διευθυντή για τις έρευνες και την ανάλυση απειλών (TIA) στο Γραφείο Διπλωματικής Ασφάλειας του υπουργείου. Είχε επίσης τοποθετηθεί ως αξιωματικός ασφαλείας σε διάφορες διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων στη Ρωσία, το Ιράκ, την Ιορδανία, την Κίνα, το Καζακστάν και την Αρμενία, αναφέρει το RT.

Σε σχόλιό της προς τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η αμερικανική πρεσβεία ανέφερε ότι ένας διπλωμάτης με βαθμό αντίστοιχο με αυτόν του Γκόρμαν έφυγε από τις ΗΠΑ στα τέλη Ιανουαρίου «μετά τη λήξη της θητείας του». Η Μόσχα δεν είχε ακόμη σχολιάσει την αναφερόμενη απέλαση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search