• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο – Έτοιμη για συνομιλίες η Ουκρανία (Videos)

February 25, 2022 978

 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από το πρωί οι μάχες στα βόρεια προάστια του Κιέβου, με τον ρωσικό στρατό να σφίγγει συνεχώς όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα.


Συνεχείς ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις ακούγονται συγκεκριμένα στο προάστιο Ομπλόνσκι, ενώ σύμφωνα με το Associated Press, πυρά ακούγονται και κοντά σε κυβερνητικά κτίρια.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας επεσήμανε στη σελίδα του στο Facebook ότι πρόκειται για μια επιχείρηση δολιοφθοράς των ρωσικών δυνάμεων την οποία διεξάγει μια αναγνωριστική μονάδα στρατιωτών.


Στο ίδιο μήνυμα το υπουργείο ζητεί από τους κατοίκους του προαστίου να πάρουν τα όπλα.

«Ζητάμε από τους πολίτες να μας ενημερώνουν για τις κινήσεις του εχθρού, φτιάξτε βόμβες μολότοφ, εξουδετερώστε τον εχθρό!», έγραφε το μήνυμα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι μάχονται σήμερα εναντίον μονάδων ρωσικών τεθωρακισμένων σε δύο πόλεις, τη Ντίμερ και τη Ιβανκίβ, που βρίσκονται αντίστοιχα 45 και 80 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου.

 

«Αερομεταφερόμενες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανία μάχονται γύρω από τις πόλεις Ντίμερ και Ιβανκίβ όπου έχει φτάσει μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων του εχθρού», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός στη σελίδα του στο Facebook.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ότι η Ρωσία θα πρέπει να «μιλήσει» με την Ουκρανία «αργά ή γρήγορα», για να τερματιστούν οι μάχες,


«Η Ρωσία θα πρέπει να μας μιλήσει αργά ή γρήγορα. Να μιλήσει για τον τρόπο που θα μπορέσει να δοθεί τέλος στις μάχες, να σταματήσει η εισβολή. Όσο πιο σύντομα αρχίσει αυτή η συζήτηση, τόσο πιο μειωμένες θα είναι θα είναι οι απώλειες για τη Ρωσία», είπε ο Β. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του.

Κατήγγειλε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός πλήττει περιοχές όπου ζουν άμαχοι στο Κίεβο, υμνώντας ταυτόχρονα τον «ηρωισμό» των ουκρανών έναντι της ρωσικής εισβολής και διαβεβαιώνοντας ότι οι ουκρανοί στρατιώτες κάνουν «το παν εντός των δυνάμεών τους» για να υπερασπιστούν τη χώρα.


Έτοιμο το Κίεβο για συνομιλίες με την Μόσχα
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία για το ουδέτερο καθεστώς.

«Η Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός ουδέτερου καθεστώτος σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

«Εάν οι συνομιλίες είναι δυνατές, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Εάν στη Μόσχα πουν ότι θέλουν συνομιλίες, και για το ουδέτερο καθεστώς, δεν το φοβόμαστε αυτό», δήλωσε μέσω γραπτού μηνύματος. «Μπορούμε να μιλήσουμε και γι’ αυτό. Η ετοιμότητά μας για διάλογο εντάσσεται στη συνεχή μιας επιδίωξη για ειρήνη», πρόσθεσε.

Η κίνηση στο οδικό δίκτυο της Ουκρανίας διεξάγεται κανονικά, αν και όλα τα λιμάνια και ο εναέριος χώρος της χώρας είναι κλειστά, δήλωσε σήμερα ο Ποντόλιακ, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

«Οι βασικοί δρόμοι και οι κεντρικοί αυτοκινητόδρομοι λειτουργούν κανονικά. Φυσικά, υπάρχει συμφόρηση σε κάποιους από αυτούς προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, διότι υπάρχει επίσης, δυστυχώς, αίσθημα πανικού…Όσο για τα λιμάνια, όλα τα λιμάνια είναι κλειστά. Σε ό,τι αφορά την εναέρια κυκλοφορία, ο εναέριος χώρος είναι κλειστός», σχολίασε ο Ποντόλιακ σε ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας γενικά λειτουργεί κανονικά.

«Φυσικά, οι εμπορικές τράπεζες είναι κλειστές αλλά ο κρατικός τραπεζικός τομέας λειτουργεί. Οι τράπεζες κλείνουν τα καταστήματά τους μόνο σε περιοχές όπου μαίνονται στρατιωτικές συγκρούσεις», δήλωσε ο Ποντόλιακ.

«Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραμένει στην πρωτεύουσα», δήλωσε ο Ποντόλιακ.

«Πρέπει να δείξει ποια είναι η αντοχή του ουκρανικού λαού», πρόσθεσε.

Η Μόσχα έχει έτοιμο πακέτο κυρώσεων αντιποίνων
Στο οικονομικό επίπεδο, μετά τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, το πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι «η Μόσχα έχει ετοιμάσει πακέτο κυρώσεων αντιποίνων καθώς γνωρίζει τις αδυναμίες της Δύσης».

Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Η Ματβιένκο είναι μέλος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και ανήκε στο ακροατήριο του Βλαντίμιρ Πούτιν την Δευτέρα όταν αυτός ζήτησε από τους συγκεντρωμένους ρώσους αξιωματούχους «να πουν την γνώμη τους» σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο «λαϊκών δημοκρατιών» της ανατολικής Ουκρανίας, προοίμιο της μαζικής ρωσικής εισβολής στην χώρα.

Αναδημοσίευση από topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search