• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Σταματήστε τον πόλεμο, μη πιστεύετε την προπαγάνδα»: Δημοσιογράφος σηκώνει πανό μέσα σε ρωσικό κρατικό κανάλι

March 15, 2022 167


H Mαρίνα Οφσγιαννικόβα, δημοσιογράφος, στο ρωσικό κανάλι Channel One διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με ένα πανό: «Όχι στον πόλεμο, σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα, εδώ σας λένε ψέματα».
Το συγκεκριμένο κανάλι, που περιγράφει τη ρωσική εισβολή ως “ειδική επιχείρηση” για την “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας ανέφερε ότι έκανε εσωτερικές έρευνες για το περιστατικό, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Με τη διαμαρτυρία της, κατάφερε να ακουστεί για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι το κανάλι να γυρίσει σε μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα.

Λίγο αργότερα, η ανθρωπιστική οργάνωση OVD-Info εξέδωσε ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο της Οβσγιαννίκοβα, στο οποίο ανέφερε:

«Δυστυχώς, για πολλά χρόνια, εργάστηκα στο Channel One και δούλευα στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου, ντρέπομαι πολύ για αυτό αυτή τη στιγμή. Ντρέπομαι που έλεγα ψέματα από την οθόνη της τηλεόρασης. Ντρέπομαι που επέτρεψα τη μετατροπή του ρωσικού λαού σε ζόμπι. Ήμασταν σιωπηλοί το 2014 όταν αυτό μόλις ξεκινούσε. Δεν βγήκαμε να διαδηλώσουμε όταν το Κρεμλίνο δηλητηρίασε τον Αλεξέι Ναβάλνι».

«Απλώς παρακολουθούμε σιωπηλά αυτό το απάνθρωπο καθεστώς. Και τώρα όλος ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από εμάς και οι επόμενες 10 γενιές δεν θα μπορέσουν να καθαρίσουν τη ντροπή αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου».

Η Οφσγιαννίκοβα ανέφερε ότι ο πατέρας της είναι Ουκρανός και η μητέρα της Ρωσίδα. «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι έγκλημα και η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος», είπε. «Η ευθύνη αυτής της επιθετικότητας βρίσκεται στους ώμους ενός μόνο ατόμου: του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Προέτρεψε τους συμπατριώτες της Ρώσους να συμμετάσχουν στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση. «Μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε όλη αυτή την τρέλα. Πηγαίνετε στις διαμαρτυρίες. Μη φοβάσαι τίποτα. Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν όλους».

 

Η Οβσιανίκοβα πριν προχωρήσει στην διαμαρτυρία στην κρατική τηλεόραση, μέσω βίντεο που απέστειλε στην ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info, εξέφρασε την ντροπή της που εργαζόταν στο Channel One και διέδιδε την «προπαγάνδα του Κρεμλίνου».

«Δυστυχώς, για πολλά χρόνια, δούλευα στο Channel One και μετέδιδα την προπαγάνδα του Κρεμλίνου, ντρέπομαι πολύ για αυτό. Ντρέπομαι που μου επέτρεψαν να λέω ψέματα από την οθόνη της τηλεόρασης. Ντρέπομαι που επέτρεψα τη "ζομποποίηση" του ρωσικού λαού. Σιωπήσαμε το 2014 όταν αυτή η κατάσταση ξεκινούσε. Δεν βγήκαμε να διαδηλώσουμε όταν το Κρεμλίνο δηλητηριάστηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι», είπε.

«Απλώς παρακολουθούμε σιωπηλοί αυτό το αντι-ανθρώπινο καθεστώς. Τώρα όλος ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από εμάς. Και οι επόμενες 10 γενιές δεν θα μπορέσουν να καθαριστούν από τη ντροπή αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου».

Φορώντας ένα κολιέ στο μπλε και το κίτρινο της ουκρανικής σημαίας, η Οβσιανίκοβα σημείωσε ότι ο πατέρας της είναι Ουκρανός και η μητέρα της Ρωσίδα.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι έγκλημα και η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος», είπε. «Η ευθύνη αυτής της επιθετικότητας βρίσκεται στους ώμους ενός μόνο ατόμου: του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Η ίδια προέτρεψε τους συμπατριώτες της να συμμετάσχουν στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση. «Μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε όλη αυτή την τρέλα. Πηγαίνετε να διαμαρτυρηθείτε. Μη φοβάστε τίποτα. Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν όλους».

 

Η γυναίκα συνελήφθη λίγο μετά τη διαμαρτυρία και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας.

Η διαδηλώτρια μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης βάσει μιας της νέας ρωσικής νομοθεσίας που ποινικοποιεί τη διάδοση των λεγόμενων «fake news» για τον ρωσικό στρατό. Όσοι κριθούν ένοχοι βάσει του νόμου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

Ακόμα, μπορεί να κατηγορηθεί και για την προτροπή της στους Ρώσους να διαμαρτυρηθούν.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search