• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Απελαύνονται από την Ελλάδα δώδεκα Ρώσοι διπλωμάτες

April 06, 2022 98

 

Η υποταγμένη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ κυβέρνηση της Ελλάδας βάζει και τη χώρα μας στο παιχνίδι των απελάσεων Ρώσων αξιωματούχων, με το υπουργείο Εξωτερικών να ανακοινώνει ότι κηρύσσει 12 μέλη των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών ως personae non gratae.

Η απόφαση της Αθήνας έρχεται σε συνέχεια ενός πρωτοφανούς μπαράζ απελάσεων από χώρες της Ευρώπης στη σκιά των εικόνων φρίκης από την ουκρανική Μπούτσα. Απέναντι στη ρωσική βαραβρότητα οι ιμπεριαλιστές της Δύσης αναβιώνουν ένα ψυχροπολεμικό κλίμα -μακαρθικού τύπου-  και  προχωρούν σε ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και προετοιμάζονται για τις δικές τους πολεμικές ασκήσεις και επιθετικές κινήσεις με τα αεροπλανοφόρα και την πολεμική αρμάδα τους να καραδοκούν στο Αιγαίο πέλαγος. 

Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ που στοχεύει στον περιορισμό της επιρροής των ανταγωνιστών τους (Ρωσίας και Κίνας) και στην αμερικανική επικράτηση, από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα έως την Ανατολική και Νότια Μεσόγειο, τον Περσικό Κόλπο και τη Βόρεια Αφρική. Οι βάσεις και οι «διευκολύνσεις» αυξάνονται και ενισχύονται, από το Βορρά μέχρι το νότιο άκρο της χώρας -με την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, το Άκτιο, την Ανδραβίδα, τον Άραξο, τη Σούδα να έχουν εκχωρηθεί στις επιθετικές δυνάμεις και σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Και με το λιμάνι -ιδιαίτερα- της Αλεξανδρούπολης να έχει εξελιχθεί σε κρίσιμης σημασίας επιθετικό αμερικανονατοϊκό κόμβο εναντίον της Ρωσίας.

 

Η ανακοίνωση

Οι Ελληνικές αρχές κηρύξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή.

«Θα απαντήσουμε αναλόγως»

«Η Ρωσία θα απαντήσει αναλόγως στην κήρυξη 12 Ρώσων διπλωματών ως "personae non gratae". Η Ρωσία θα δώσει την κατάλληλη απάντηση» ήταν το πρώτο σχόλιο της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα. 

 

Μπαράζ απελάσεων στην Ευρώπη

Τις τελευταίες τρεις ημέρες χώρες όπως οι Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Δανία, Σουηδία και Ισπανία προχώρησαν σε απέλαση δεκάδων Ρώσων διπλωματών σε μια ακόμη κίνηση διάρρηξης των σχέσεων με τη Μόσχα, καθώς η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου στα περίχωρα του Κιέβου.

Στον χορό των απελάσεων μπήκαν χθες το βράδυ και η Πορτογαλία με τη Ρουμανία, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν εκδιωχθεί περισσότεροι από 300 διπλωμάτες από ευρωπαϊκές χώρες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search