• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα

April 06, 2022 3677

Μαζική ήταν η συμμετοχή στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, διεκδικούν μέτρα που θα στηρίξουν τα χαμηλά εισοδήματα και μέτρα που θα λειτουργήσουν ως φρένο στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα μας, αλλά και εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τον άδικο πόλεμο και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η κεντρική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της πρώην Νομαρχίας. Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ  πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στον χώρο των Λυκείων.

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο και το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ με τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες και τους δήμους να δίνουν το «παρών», όπως και οι λογιστές. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν οι δημόσιες δομές υγείας, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΕΡΓ.Α.Σ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος συμμετείχαν με πανό και τη μοναδική προκήρυξη που μοιράστηκε σε όλες τις πορείες και συγκεντρώσεις. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία κάθε άλλης παραταξιακής συλλογικότητας (πλην ΠΑΜΕ).

Επόμενο βήμα είναι η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών του νησιού καθώς και η προετοιμασία για μία ταξική Πρωτομαγιά, αντάξια των περιστάσεων.

Τη συγκέντρωση στη Νομαρχία ακολούθησε πορεία των σωματείων και οργανώσεων στο κέντρο της πόλης και το Λιστόν

TO ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων:

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στον πόλεμο και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας, στη φτώχεια, την ακρίβεια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο σχολείο της αγοράς, την αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση, στην καταστολή, τον ν. Χατζηδάκη.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας/Παιδείας/Πρόνοιας, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, τα επιθετικά σχέδια και την παρέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ! Να σταματήσει ο πόλεμος τώρα! Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  1. Οικονομικά:
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2015 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  1. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
  2. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  4. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search