• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Η εταιρεία «Corfu Gardens- Ikos» συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο Ως πότε η Περιφερειακή Αρχή θα παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο;

April 06, 2022 5539

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Η εταιρεία «Corfu Gardens- Ikos» συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο

Ως πότε η Περιφερειακή Αρχή θα παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο;

Για μια ακόμη φορά υποχρεωνόμαστε να φέρουμε με επερώτηση, θέμα που αφορά την προκλητική αλλά και καταστροφική δράση της εταιρείας αυτής τόσο ενάντια στους κατοίκους αλλά κύρια ενάντια στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής του ακρωτηρίου των ελαιών (πρώην club Mediterranee). Μιας περιοχής, μάλιστα, που είναι χαρακτηρισμένη ως τοποθεσία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Η εταιρεία αυτή, που ιδιοκτήτες φέρονται να είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αδελφοί Ανδρεάδη –κατ΄ άλλους απλά είναι θυγατρική της Goldman Sachs έχει κυριολεχτικά αφηνιάσει και δεν ορρωδεί προ ουδενός... Ακόμη και οι λιγοστές και αόριστες υποσχέσεις του κυρίου Ανδρεάδη προς το Π.Σ. αποδείχτηκαν στην πράξη λόγια κενά περιεχομένου.

Η ασύδοτη δράση της, στηρίζεται στην κυβερνητική πολιτική παράδοσης στα επιχειρηματικά σχέδια, στην υποταγή της Δημοτικής αρχής της Κ. Κέρκυρας που γνωμοδότησε «εν μια νυκτί» υπέρ των απαιτήσεων και των συμφερόντων των «επενδυτών”. Ενθαρρύνεται, επίσης, από την στάση ανοχής που επιδεικνύει η Περιφερειακή Αρχή, μετά και την σκανδαλώδη εύνοια εκ μέρους της Περιφερειακής πλειοψηφίας να αποδεχτεί τις απαράδεχτες απαιτήσεις των « επενδυτών» και στην ουσία να τους χαρίσει 70 στρέμματα του οικοπέδου, αντί να παραχωρηθούν στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, δηλαδή στους δημότες της Κέρκυρας.

Μετά από όσα καταγγείλαμε, σε προηγούμενη επερώτησή μας, για εργασίες εξάλειψης του δημοτικού δρόμου που οδηγεί από τον κεντρικό δρόμο Κέρκυρας - Ύψου προς τη θάλασσα, διά μέσου του Club Med και εξασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών της στην παραλία…. Μετά τις καταγγελίες μας για εκρίζωση εκατοντάδων αιωνόβιων δέντρων εντός του οικοπέδου…. και κυρίως μετά την απάντηση της Περιφερειακής Αρχής που δήλωσε αναρμόδια να επέμβει, η εταιρεία συνέχισε απτόητη το καταστροφικό της έργο.

Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των κατοίκων, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας αναγκάσθηκε τελικά, να παραδεχτεί: «… διαπιστώθηκε ότι στην ακτή έμπροσθεν του Ξενοδοχείου ΙΚΟΣ ODISEIA MON. AE (εντός της περιοχής αιγιαλού και παραλίας) πραγματοποιούνται με βαρέα μηχανήματα ευρείας κλίμακας εκσκαφικές εργασίες… Οι εκτελεσθείσες μέχρι σήμερα εργασίες είναι καθ’ υπέρβαση των οριζομένων τόσο από την Υπηρεσία όσο και από την Οικονομική Επιτροπή …». Με απλά λόγια δηλαδή, η εταιρεία με πρόσχημα τον καθαρισμό της παραλίας προέβηκε σε παράνομη αμμοληψία καταστρέφοντας ουσιαστικά μια από τις ελάχιστες παραλίες που οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ακόμη πρόσβαση. (Φώτο). 

Μετά από όλα τα παραπάνω, δεν αποτελεί δικαιολογία η οχύρωση της Περιφερειακής αρχής πίσω από την «αναρμοδιότητά» της.

ΕΠΑΝΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Περιφερειάρχης που στις 5/12/2020 υπέγραψε, ως «ΑΡΜΟΔΙΑ», την σχετική απόφαση (ΑΔΑ 63167ΛΕ-ΝΨΝ) με την οποία ενέκρινε την μετατροπή της υποχρέωσης παραχώρησης ακινήτου της εταιρείας Corfu Gardens ΑΚ.ΤΕ.JE. Sani/Ikos Resorts σε καταβολή χρηματικού ποσού προς τον Δήμο Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων δηλαδή στους δημότες:

 

1. Θα ανακαλέσει την πιο πάνω απόφασή της, με δεδομένο την εξαπάτηση του Π.Σ. από την συγκεκριμένη εταιρεία;

2. Σε ποια άλλα μέτρα προτίθεται να προβεί ούτως ώστε να διατηρηθεί ο συγκεκριμένος δημοτικός δρόμος και να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στην παραλία, κάτι που εξάλλου αναφέρεται ρητά στην απόφαση του Π.Σ. που η παράταξή της μαζί με την παράταξη του κυρίου Σπύρου στήριξαν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Π.Σ.;

3. Τι μέτρα θα πάρει για την υπεράσπιση μιας περιοχής που «τύποις και ουσία», είναι χαρακτηρισμένη ως Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους από τη καταστροφική μανία της εν λόγω εταιρείας (εκρίζωση εκατοντάδων δένδρων και καταστροφή της παραλίας με μηχανήματα βαρέως τύπου);

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search