• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Να σταματήσει η αυθαιρεσία της διοίκησης της Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών

April 11, 2022 4947

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΚΛΕΨΑΤΕ

Καταγγέλλουμε στον κερκυραϊκό λαό την απαράδεχτη στάση της Διοίκησης της "Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας" απέναντι στους εργαζομένους της! Εδώ και μεγάλο διάστημα η μία αυθαιρεσία διαδέχεται την άλλη πάντα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων!

Με την έναρξη της πανδημίας η εργοδοσία, σαν τον κλέφτη, βρήκε ευκαιρία να χτυπήσει... Έτσι, από 1 Απρίλη του 2020 τροποποίησε μονομερώς τους όρους της σύμβασης των εργαζομένων προς το χειρότερο. Μέσα σε ένα βράδυ οι συνάδελφοι βρέθηκαν να εργάζονται με πολύ χειρότερους όρους, απ' ότι εργάζονταν για πολλά χρόνια! Οι αλλαγές αυτές από την πρώτη στιγμή βρήκαν αντίθετους τους συναδέλφους, που από τότε τις αντιπαλεύουν!

Αρχές Φλεβάρη του 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Σωματείου Εργαζομένων Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας με την Διοίκηση της επιχείρησης υποβάλλοντας, από την πλευρά των εργαζομένων, σχετικό υπόμνημα και ζητώντας εξηγήσεις για την στάση της.

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, η εργοδοσία του Συνεταιρισμού αποφάσισε προκλητικά να μην απαντήσει καν στα ερωτήματα! Η Διοίκηση συνεχίζει να κρατά την ίδια απαράδεκτη στάση απέναντι στους εργαζομένους, στα Σωματεία τους και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Στάση αυθαιρεσίας και αδιαλλαξίας, στάση απαξίωσης των εργασιακών δικαιωμάτων. Στάση η οποία υποτιμά τους συναδέλφους και τους φορείς που εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζόμενους του νησιού μας.

Η στάση αυτή της Διοίκησης, που με το έτσι θέλω κλέβει τον κόπο των εργαζομένων και χειροτερεύει τους όρους εργασίας τους δεν είναι κεραυνός εν αιθρία... Αποτελεί την πεπατημένη, που ακολουθούν πολλοί μεγαλοεργοδότες ξεσαλώνοντας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενθαρρυμένοι από το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχουν χαρίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ). Δεν είναι τυχαίο που βήμα, βήμα η εργοδοσία του Συνεταιρισμού άρχισε να ξηλώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων της από τα πρώτα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης το 2012 (πρώτες μειώσεις μισθών), εντάθηκε με την έναρξη της πανδημίας το 2020 και τώρα ολοκληρώνεται με ολομέτωπη επίθεση και αδιαλλαξία!

Η επιθετική αυτή πορεία της εργοδοσίας της "Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας", όπως και πολλών άλλων μεγαλοεργοδοτών, είναι χαρακτηριστική και

αναδεικνύει ότι οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία 15 χρόνια, για εμάς τους εργαζόμενους δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες, για άλλους όμως είναι ευκαιρίες, όπως πρόσφατα είπε και ο πρωθυπουργός σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία! Ευκαιρίες για μπίζνες και ξεζούμισμα των εργαζομένων!

Απαιτούμε από την εργοδοσία-διοίκηση της "Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας" να σταματήσει τα παιγνίδια της, την κλοπή του εισοδήματος και το ξεζούμισμα των εργαζομένων της! Απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων, ώστε να σταματήσει το αίσχος της μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων της σύμβασής τους. Απαιτούμε εδώ και τώρα την επαναφορά της προηγούμενης Σύμβασης Εργασίας, η οποία είχε συμφωνηθεί και από τα δύο μέρη.

Η Διοίκηση της "Ένωσης Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας" κάνει πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζει ότι οι συνάδελφοι είναι μόνοι τους και ότι μπορεί να τους κάνει ότι θέλει! Έχουν το σύνολο των εργαζομένων του νησιού μας στο πλευρό τους! Για ότι συμβεί από εδώ και στο εξής την ευθύνη φέρει αποκλειστικά η Διοίκηση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Κλιμακώνουμε!

 

Κέρκυρα, 11 Μάρτη 2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search