• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΘΑ κάνουμε, ΘΑ προσπαθήσουμε κ.ο.κ.

April 13, 2022 5751
ΘΑ κάνουμε, ΘΑ προσπαθήσουμε κ.ο.κ.
 
Του Γιώργου Ζούμπου*
 
Μετά από ένα μήνα ταλαιπωρία των κατοίκων της Παλιάς Πόλης και όχι μόνον αυτών φυσικά, και αφού η δημοτική αρχή κατάφερε με τη στάση της να βρεθεί αντιμέτωπη με τους δημότες, εκπρόσωπος της εμφανίστηκε σε τοπικό κανάλι το βράδυ της Τρίτης, υποτίθεται για να εξηγήσει γιατί έγινε ότι έγινε και τι θα γίνει.
Αφού ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής επανέλαβε ό,τι κατά καιρούς έλεγε και λέει οτιδήποτε ΘΑ ή ΙΣΩΣ κάνει (περιφερειακά πάρκινγκ και γενικά όσα μας λένε εθιμικώ δικαίω οι εκάστοτε δημοτικές αρχές των τελευταίων χρόνων και κάτι παραπάνω) και είπε διάφορα ωραία και ενδιαφέροντα, ήλθε στο θέμα των ημερών.
 
Τι είπε στην ουσία; Τίποτα το καινούργιο.
 
Δεν ξεκαθάρισε με σαφήνεια αν υπάρχει άδεια για το πάρκινγκ στην Κάτω Πλατεία. Πρέπει να γίνουν πριν εργασίες μας είπε. Αυτά βέβαια δεν είχαν ειπωθεί και μίλαγαν μόνο για διαγραμμίσεις και … ευπρεπισμό, προφανώς με το σκεπτικό «σιγά μη δώσουμε και λογαριασμό τι θα κάνουμε».
Δήλωσε με σοβαρότητα (δεν έκανε πλάκα) ότι για τους κατοίκους θα διατεθούν τριάντα με σαράντα (αριθμός 30-40) θέσεις στάθμευσης στην Κάτω Πλατεία. Δηλαδή κατά τη λαϊκή έκφραση «ο Δήμος δεν παίζεται», είναι αλλού για αλλού.
Και εκείνη η «ειδική αναφορά για τους κατοίκους» τι είναι; Προσοχή δεν θα είναι δωρεάν οι κάτοικοι, κάτι που άλλωστε είπε σε όλους τους τόνους η κυρία Δήμαρχος στο γνωστό επεισοδιακό πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα ο εκπρόσωπος μίλαγε για πλαίσια λειτουργίας, διάφορα ωραία και εντυπωσιακά που απλά προμηνύουν ξήλωμα των κατοίκων.
 
Συγκίνηση επικράτησε που ο εκπρόσωπος του Δήμου μεγάλωσε στην Παλιά Πόλη όπως και η κυρία Δήμαρχος και κατανοούν τη ζωή και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Σκεφτείτε τι θα γίνονταν έτσι και είχαν μεγαλώσει αλλού και δεν κατανοούσαν.
Οι διαγραμμίσεις θα γίνουν μέχρι των Βαΐων. Γιατί μας ταλαιπωρούν τότε ένα μήνα; Άσε τι τράβηξαν στο Δήμο για αυτές! Μόνο δάκρυ δεν έπεσε με όσα ειπώθηκαν. Είχατε και κάτι ακόμα στο νου και μας το φυλάτε για μετά το Πάσχα; Αποκλείστηκε η ιδιωτικοποίηση. Επειδή μετά τα όσα συνέβησαν δεν μπορεί κάποιος να έχει εμπιστοσύνη στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής, περιμένουμε …
Ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που δημιουργήθηκε δεν μας απασχολεί. Εμείς ταλαιπωρηθήκαμε και συνεχίζουμε εξ αιτίας του Δήμου. Άλλωστε η πολιτική ευθύνη για ότι συμβαίνει στο Δήμο περνά στη Δήμαρχο. Αυτή ορίζει τους συνεργάτες της, αυτή και φορτώνεται τις αστοχίες τους (είμαστε και επιεικείς).
 
Για τα τραινάκια και τα διώροφα λεωφορεία ούτε απλή νύξη. Προφανώς δεν ενοχλείται από την παρουσία τους η Δημοτική Αρχή, ούτε επηρεάζουν την κυκλοφορία. Μάλιστα, μάλιστα…
Ενδιαφέρουσα πληροφορία ανέφερε ο δημοτικός εκπρόσωπος, ότι η Παλιά Πόλη έχει μείνει με 4000 κατοίκους, δηλαδή μείωση του πληθυσμού της κατά τα τρία τέταρτα μέσα σε 30 χρόνια και δεν ντράπηκε που δεν έχει γίνει κάτι από πλευράς Δήμου για να ανακοπεί το ρεύμα, αλλά ο Δήμος κάνει ότι μπορεί για να το επιταχύνει.
Τώρα ποιος πείραξε τα καλώδια της μπάρας και άνοιγε ανάποδα; Σε κεντρικό σημείο που δε μένει λεπτό χωρίς κίνηση, κάποιος έκανε πειράματα και κανένας δεν τον κατάλαβε! Παράξενο, πολύ παράξενο! Αλλα θα μου πείτε, ο άλλος προ ετών έκλεψε τη σιδερένια κουκουνάρα από την Πίνια και δεν τον πήραν είδηση…
Μετά την εκπομπή, ο εκπρόσωπος του Δήμου δήλωσε ότι τα συνεργεία του Δήμου είναι στην Πλατεία για να ξεκινήσουν δουλειά. Πραγματικά είκοσι λεπτά αργότερα απέναντι από τη Μαντρακίνα ήταν ένα φορτηγάκι του Δήμου, επτά εργάτες με τον εκπρόσωπο ο οποίος έδινε οδηγίες για την επόμενη μέρα υπό το φως δύο προβολέων. Βέβαια, κατά τη λαϊκή ρήση «τη νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει», οπότε αφού δόθηκαν οδηγίες πήγε σπίτι του ο κόσμος. Λογικό.
 
Τέλος πάντων το έργο δεν μπορούσε να γίνει όταν ανοίγουν τα σχολεία γιατί φαίνεται εκεί γίνονται μαθήματα. Ούτε τα Χριστούγεννα που ανάβουν όλα τα λαμπάκια. Αυτά έλεγε ο δημοτικός εκπρόσωπος, ο οποίος κάτι έλεγε στο τέλος και για τις θέσεις του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων και τις θέσεις του Δήμου ότι είναι οι ίδιες. Εδώ κάτι δεν πάει καλά και κάπου μπερδεύει τα πράγματα. Ας πούμε κατά λάθος λόγω χρονικής πίεσης της εκπομπής.
Το φινάλε όμως ήταν φοβερό. Δήλωσε ο κύριος εκπρόσωπος του Δήμου σε παρατήρηση του δημοσιογράφου για το μικρό αριθμό θέσεων για στάθμευση των κατοίκων, ότι: «Και όλο το πάρκινγκ να το δώσουμε στους μόνιμους κατοίκους, θα παρκάρουν μέσα στο καντούνι..». Αυτό αποτελεί προσβολή για όλους τους κατοίκους και ας το έχουν κατά νου όταν ψάχνουν που να αφήσουν το αμάξι τους. Ο δημοτικός εκπρόσωπος το τελείωσε και καλό μας κουράγιο.
 
Πάντως δεν αμφιβάλουμε ότι ό,τι κάνει ο Δήμος είναι σχεδιασμένο. Ο σκοπός; Αυτό απασχολεί και προβληματίζει τους δημότες, αν και φαίνεται καθαρά.
____________________-
(η φωτογραφία τραβήχτηκε Τρίτη βράδυ στις εντεκάμιση)
 
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search