Print this page

Η Σουηδία στις φλόγες

April 22, 2022 600

 

Τρεις τραυματίες από πραγματικά πυρά της αστυνομίας και δεκάδες άλλοι από χτυπήματα, 26 συλληφθέντες και τουλάχιστον είκοσι πυρπολημένα αστυνομικά οχήματα είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των σφοδρών συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες πόλεις της Σουηδίας.

Το φυτίλι της διαμαρτυρίας άναψε η ίδια η σουηδική κυβέρνηση, που έδωσε άδεια στον δανο-σουηδό φασίστα Ράσμους Παλουντάν, ηγέτη του φασιστικού μορφώματος «Stram Kurs» («Σκληρή Γραμμή»), να διοργανώσει συγκεντρώσεις σε περιοχές όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μετανάστες, με κεντρικό «σόου» το κάψιμο του Κορανίου. Επέλεξε, μάλιστα, να προβεί σ’ αυτή την πρόκληση στη διάρκεια του μουσουλμανικού Ραμαζανιού!

Ο Παλουντάν έχει δηλώσει ότι θέλει να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές του προσεχούς Σεπτέμβρη. Δεν έχει συγκεντρώσει ακόμα τον απαιτούμενο από τον εκλογικό νόμο αριθμό υπογραφών, γι’ αυτό ξεκίνησε περιοδεία σε όλη τη χώρα, προσπαθώντας να συγκεντρώσει ό,τι πιο μαύρο και ρατσιστικό υπάρχει στη Σουηδία, στήνοντας ένα «μαγαζί» στα δεξιά της κοινοβουλευτικής Ακροδεξιάς των «Σουηδών Δημοκρατών».

Τι εστί Παλουντάν; Αρκεί να αναφέρουμε ότι στη Δανία, απ’ όπου ξεκίνησε, έχει καταδικαστεί για ρατσισμό, ενώ κάποια στιγμή του απαγορεύτηκε η είσοδος (μπόρεσε να μπει μόνο όταν επέδειξε και δανικό διαβατήριο). Στη Γαλλία συνελήφθη και απελάθηκε το 2020, ενώ κατηγορήθηκε ότι είχε σχέσεις και με φασίστες στο Βέλγιο, οι οποίοι συνελήφθησαν επειδή έκαψαν δημόσια το Κοράνι.

Η «λευκή» Σουηδία ενάντια στους «σκουρόχρωμους» μισθωτούς σκλάβους που έχει συσσωρεύσει σε γκέτο, στις πόλεις που εδρεύει η βιομηχανία των σουηδικών μονοπωλίων. Αυτή είναι η εικόνα που κρύβεται πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα του «σκανδιναβικού μοντέλου». Η πρόκληση του Παλουντάν ήταν απλά η σπίθα που άναψε το φυτίλι εκεί που ήταν ήδη μαζεμένο πολύ μπαρούτι. Αυτό που γίνεται στις βιομηχανικές σουηδικές πόλεις είναι το ίδιο που είχε γίνει στα γαλλικά προάστια.

Ομως, για τον αρχηγό της σουηδικής αστυνομίας, Αντερς Τόρνμπεργκ, δεν υπάρχει αυτή η πραγματικότητα. Ο αρχιμπάτσος έδωσε συνέντευξη Τύπου για να πει ότι «υπάρχουν πολλά που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στόχος ήταν η αστυνομία και όχι ο διοργανωτής» (ο Παλουντάν). «Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρά εγκλήματα εις βάρος της κοινωνίας μας. Εγιναν απόπειρες να δολοφονηθούν αστυνομικοί» είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει «σκούπα» της αστυνομίας στις περιοχές όπου κατοικούν μετανάστες.

Η Σουηδία στις φλόγες | Διεθνή | Eksegersi.gr

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.