Ένα όργιο καταστολής και δολοφονιών έχει εξαπολύσει ο ισραηλινός στρατός και η αστυνομία στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ από τις αρχές το Μάρτη, οξύνοντάς το ακόμα περισσότερο μετά τις επιθέσεις εναντίον ισραηλινών εποίκων και μπάτσων από μαχητές της Αντίστασης σε ισραλινό έδαφος τον περασμένο Μάρτη.

Από τις αρχές Μάρτη οι σιωνιστές έχουν δολοφονήσει είκοσι παλαιστίνιους νεολαίους στη Δυτική Οχθη και έχουν τραυματίσει εκατοντάδες, ανάμεσα τους δεκάδες παιδιά και ηλικιωμένοι. Τελευταίος στη λίστα των δολοφονημένων Παλαιστίνιων είναι ο εικοσάχρονος Ιμπραχίμ Λοτφί από τη μαρτυτική Τζενίν που για ακόμα μια φορά στην ιστορία του παλαιστινιακού αγώνα πληρώνει τον βαρύτερο φόρο αίματος.

Παράλληλα, καθημερινές είναι οι επιθέσεις από τους ισραηλινούς μπάτσους ενάντια σε παλαιστίνιους προσκυνητές στο Τέμενος Αλ Ακσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, εν μέσω ραμαζανιού. Χιλιάδες νεολαίοι να οχυρώθηκαν στο τέμενος και αναμετρώνται στα ίσα με τους ισραηλινούς μπάτσους που δε διστάζουν να πετάξουν δακρυγόνα μέσα στις αίθουσες λατρείας του τεμένους και να πυροβολήσουν σχεδόν εξ επαφής με σφαίρες καουτσούκ ακόμα και ηλικιωμένους. Εκατοντάδες προσκυνητές έχουν τραυματιστεί από τις επιθέσεις, ενώ καθημερινά φασίστες έποικοι εισβάλλουν στον περιβάλλοντα χώρο του τεμένους. Αποκορύφωμα των προκλήσεων των εποίκων είναι η «Παρέλαση της Σημαίας», κατά την οποία εκατοντάδες ένοπλοι έποικοι, υπό την προστασία της ισραηλινής αστυνομίας, παρελαύνουν στις παλαιστινιακές γειτονίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Σαν απάντηση στις σιωνιστικές προκλήσεις, η Αντίσταση εξαπέλυσε ρουκέτες από τη Γάζα εναντίον ισραηλινών στόχων, ενώ όταν ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν με πυραύλους κατοικημένες περιοχές στη Γάζα, μαχητές της Αντίστασης εκτόξευσαν εναντίον τους για πρώτη φορά πυραύλους εδάφους-αέρους Strella-2M, επιδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις αναβαθμισμένες επιχειρησιακές ικανότητες της Αντίστασης στη Γάζα.

Είναι τέτοια η σιωνιστική βαρβαρότητα που η Διεθνής Αμνηστεία χαρακτήρισε κράτος-απαρτχάιντ το Ισραήλ και την καταστολή των προσκυνητών στο Αλ Ακσα και τις δολοφονίες Παλαιστίνιων στη Δυτική Οχθη ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Βέβαια, τα αυτιά των δυτικών ιμπεριαλιστών δεν ιδρώνουν. Στην καλύτερη περίπτωση συστήνουν «αυτοσυγκράτηση και στις δύο πλευρές», εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα.

ΠΗΓΗ: eksegersi.gr