• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Στην Αλαμπάμα με …ουκρανικά κουτάλια, ή πως η πολεμική φάμπρικα στην Ουκρανία στέλνει χρήμα στις ΗΠΑ

May 09, 2022 353


ΠΗΓΗ: Από Δημήτρης Μηλάκας - topontiki.gr

«Κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε να μπορέσουν να σας κρατήσουν όλους σας πολύ, πολύ απασχολημένους εδώ» είπε την περασμένη Τρίτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε εργαζόμενους εργοστασίου στον Αμερικανικό νότο, στην Αλαμπάμα.


Αυτή η δήλωση θα μπορούσε να περιγράφει το γενικότερο ενδιαφέρον του Αμερικανού Προέδρου για τον κόσμο της εργασίας στις ΗΠΑ, ωστόσο αποκαλύπτει πολλά περισσότερα…

Το εργοστάσιο που επισκέφτηκε στην Αλαμπάμα ο Τζο Μπάιντεν δεν κατασκευάζει, για παράδειγμα, αυτοκίνητα, οικιακές συσκευές ή άλλα ήδη ευρείας κατανάλωσης, όλα αυτά άλλωστε κατασκευάζονται πλέον στην Κίνα. Το εργοστάσιο που επισκέφτηκε ο αμερικανός Πρόεδρος είναι της Lockheed Martin μια από τις κορυφαίες πολεμικές βιομηχανίας των ΗΠΑ που θησαυρίζουν από τα συμβόλαια του πενταγώνου εξασφαλίζοντας την αυτοκρατορική παγκόσμια ισχύ της Ουάσιγκτον.

«Αυτός ο αγώνας, είπε ο Μπάιντεν στους εργαζομένους, δεν θα είναι φθηνός». Και για του λόγου το αληθές ο αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε και υπογράμμισε ότι έχει ήδη ζητήσει από το Κογκρέσο να περάσει γρήγορα τη βοήθεια των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Με αυτό το χρήμα, μπορεί να υλοποιηθεί και η δέσμευση του προέδρου προς τους εργαζόμενους ότι η Lockheed Martin (και άλλες περεμεφερείς εταιρίες) θα μπορέσει να κρατήσει απασχολημένους «για πολύ καιρό» τους εργαζόμενούς της.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο που επισκέφτηκε ο Μπάιντεν, κατασκευάζει τα υπερσύγχρονα και αποτελεσματικά αντιαρματικά συστήματα πυραύλων Javelin, ένα όπλο που οι ΗΠΑ (και σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ) «προσφέρουν» κατά χιλιάδες στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τα ρωσικά άρματα μάχης.

Ανάλογες «προσφορές» στην Ουκρανία κάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους και με τους φορητούς αντιαεροπορικούς stiger που κατασκευάζει μια κοινοπραξία της Martin και της Raytheon προκειμένου να αντιμετωπιστεί από τους Ουκρανούς η ρωσική υπεροπλία στον αέρα.

Είναι προφανές ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες κάνουν χρυσές δουλειές καθώς από τις 24 Φεβρουαρίου η Αμερική έχει στείλει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, ενώ το Κογκρέσο ετοιμάζεται να «απελευθερώσει ακόμη 33 δισ. με τα 20 από αυτά να είναι σε πολεμικό υλικό.

Πράγματι, όπως είπε ο Μπάιντεν, αυτός ο «αγώνας δεν θα είναι φθηνός» και στο ερώτημα ποιος τελικά θα πληρώσει το μάρμαρο η απάντηση δεν είναι τόσο προφανής όσο φαίνεται:


· Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιχορηγεί την αμερικανική πολεμική βιομηχανία με χρήμα της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, αλλά και χρήμα των συμμαχικών στο ΝΑΤΟ χωρών που ξε-στοκάρουν και ανανεώνουν το πολεμικό υλικό που στέλνουν στην εμπόλεμη χώρα

· Η Ουκρανία (ή ότι απομείνει από αυτήν μετά το τέλος του πολέμου) θα κληθεί να ξεπληρώσει τη «βοήθεια» που στέλνουν αμερικανοί και λοιποί ΝΑΤΟικοί σε πολεμικό υλικό. Με άλλα λόγια το Κίεβο θα πληρώσει στο εγγύς μέλλον εντόκως (καθώς τίποτα σ αυτόν τον κόσμο δεν προσφέρεται δωρεάν) τις προκαταβολές που εισπράττουν σήμερα οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Δεν χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς ποιος θα εισπράξει τη μερίδα του λέοντος από την μεταπολεμική ανοικοδόμηση της ουκρανικής οικονομίας και ποιος ήδη έχει εξασφαλίσει την «αιώνια» πολιτική επιρροή και έλεγχο του Κιέβου…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search