• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Οι ΗΠΑ και τα ελληνοτουρκικά

May 12, 2022 833

ΕΠΩΝΥΜΩΣ
Οι ΗΠΑ και τα ελληνοτουρκικά

Από Δημήτρης Μηλάκας - topontiki.gr

Δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν οι κατ’ επάγγελμα χειροκροτητές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρόσκληση που έλαβε να συναντήσει τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, γεγονός που (κατά τους χειροκροτητές) σημαίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και εξασφάλιση της αμερικανικής προστασίας έναντι των τουρκικών επιβουλών ως επιβράβευση των σοφών χειρισμών του Έλληνα πρωθυπουργού, ήρθε ένα δημοσίευμα της «Wall Street Journal» για να χαλάσει τη σούπα.


Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η κυβέρνηση Μπάιντεν προετοιμάζει το έδαφος για την κατάθεση νέας πρότασης περί πώλησης 40 νέων F-16 στην Άγκυρα. Το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές του Λευκού Οίκου, αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τους επικεφαλής του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκρίνουν την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων και άλλου εξοπλισμού για τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας.

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, θα υποδεχτεί ο Μπάιντεν τον Μητσοτάκη, ο οποίος, πριν καν φτάσει στην Ουάσιγκτον, έχει φροντίσει να ικανοποιήσει (σχεδόν) όλες τις αμερικανικές απαιτήσεις που έχει διατυπώσει προς την χώρα μας η Ουάσιγκτον:

● Υπογραμμίζοντας τη σημασία που εξακολουθεί να έχει η Τουρκία για τις ΗΠΑ.

● Αναβαθμίζοντας τα υπάρχοντα τουρκικά F-16 ως αντιστάθμισμα για το όποιο πλεονέκτημα προσπάθησε να αποκτήσει η Ελλάδα με την αγορά των Rafale.

● Ανοίγοντας τον δρόμο για πώληση και καινούργιων F-16 στην Τουρκία.

● Υποχρεώνοντας τον πρωθυπουργό να επισπεύσει την ειλημμένη (όπως πολλοί υποστηρίζουν) ελληνική αγορά αμερικανικών F-35.

● Επιμένοντας στην πολιτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ της επιτιθέμενης Τουρκίας και της αμυνόμενης Ελλάδας.


● Συντηρώντας το κερδοφόρο για την αμερικανική πολεμική βιομηχανία ελληνοτουρκικό εξοπλιστικό κυνήγι.

Ενδεχομένως μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τη φωτογραφία του δίπλα στον Μπάιντεν, την οποία θα λάβει ως αντάλλαγμα των εξαιρετικών ελληνικών παραχωρήσεων προς την Ουάσιγκτον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνειδητοποιήσει αυτό που συνειδητοποίησαν και προηγούμενοι προκάτοχοί του που έγιναν δεκτοί από τους πλανητάρχες: ότι απ’ αυτήν την επίσκεψη θα του μείνει μόνο η φωτογραφία, καθώς οι ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένες να ικανοποιήσουν κανένα από τα μείζονα ελληνικά αιτήματα: ούτε την καταδίκη της τουρκικής επιθετικής συμπεριφοράς, ούτε να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία για μια δίκαιη (όσο αυτό είναι δυνατόν) διευθέτηση του Κυπριακού

ΥΓ.: Έχοντας αποκομίσει τις εμπειρίες τους από τις προσκλήσεις που έλαβαν και τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν προκειμένου να γίνουν δεκτοί στον Λευκό Οίκο, ο σημερινός και ο προηγούμενος πρωθυπουργός της χώρας γνωρίζουν ότι τα πυρά που ανταλλάσσουν μεταξύ τους για την εξωτερική πολιτική της χώρας είναι απλώς και μόνο για εσωτερική μικροπολιτική κατανάλωση…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search