• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Δανεισμός (αιώνιος) και Μίσθωση (παντοτινή) – Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η παλιά αμερικανική «συνταγή»

May 16, 2022 95


ΠΗΓΗ: Από Δημήτρης Μηλάκας - topontiki.gr

Το «κόλπο» με το οποίο οι ΗΠΑ φιλοδοξούν να διαιωνίσουν την ηγεμονία τους (και) στην Ευρώπη μετά το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, είναι παλιό και δοκιμασμένο.


Ονομάζεται «δανεισμός και μίσθωση» και πρωτοδοκιμάστηκε πετυχημένα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι ΗΠΑ «βοήθησαν» την Βρετανία και την Σοβιετική Ένωση προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με την καλο-κουρδισμένη πολεμική μηχανή του Χίτλερ, μισθώνοντας/δανείζοντας κολοσσιαίες ποσότητες στρατιωτικού υλικού.

Το πόσο κόστισε αυτή η αμερικανική «βοήθεια» καλύτερα απ’ τον καθένα, το συνειδητοποίησε η Βρετανία η οποία μπήκε στον πόλεμο ως αυτοκρατορία και βγήκε ως εξαπτέρυγο/υποτελής των ΗΠΑ…

Κι αν αυτό ήταν το τεράστιο κόστος που κατέβαλε το αυτοκρατορικό Λονδίνο στους Αμερικανούς για την βοήθεια που έλαβαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει τι μέλει να πληρώσει μεταπολεμικά το Κίεβο που έχει ήδη ξεκινήσει αυτό το «αλισβερίσι» από τη θέση του υποτελούς στην Ουάσιγκτον.

Ήδη τα δισεκατομμύρια -υπό τη μορφή προηγμένων οπλικών συστημάτων– πέφτουν βροχή στην Ουκρανία από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να συντηρηθεί η ουκρανική αντίσταση και να μεγιστοποιηθεί το κόστος που η Μόσχα θα καταβάλει σ’ αυτόν τον πόλεμο.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο πακτωλός των δανεικών που η όποια μελλοντική ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπληρώσει (σ’ αυτούς που στέλνουν όπλα, κατά κύριο λόγο στην αμερικανική κυβέρνηση) προκαταβάλλεται ήδη στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες.

Οι εν λόγω βιομηχανίες δεν προλαβαίνουν αυτό το διάστημα να παράγουν τα όπλα (εξελιγμένα αντιαεροπορικά και αντιαρματικά συστήματα, για παράδειγμα) που οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν «δανείσει» ήδη στην Ουκρανία, αλλά θα πρέπει να τ’ αντικαταστήσουν με νέες παραγγελίες…

Με αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ φιλοδοξούν να διαιωνίσουν το ρόλο που ανέλαβε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το ΝΑΤΟ:
Να κρατά την Γερμανία «κάτω»
Τη Ρωσία «έξω»
Και τις ΗΠΑ «μέσα» στην Ευρώπη
Στην προκειμένη περίπτωση του Ουκρανικού πολέμου ο εμφανής αμερικανικός στόχος είναι:

Να κρατηθεί η Ευρωπαική Ενωση κάτω από την ασφυκτική αμερικανική ηγεμονία ως υποτελής
Να «γονατίσει» οικονομικά/πολιτικά η Ρωσία
Να διαιωνισθεί η αμερικανική αυτοκρατορική κυριαρχία στην περιοχή
ΥΓ: Αυτό που προξενεί εντύπωση, δεν είναι η προσπάθεια των ΗΠΑ να διαιωνίσουν με κάθε τρόπο τα αυτοκρατορικά τους συμφέροντα στην Ευρώπη. Αυτό που είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος, είναι η ευκολία με την οποία οι ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία – Γαλλία) σύρθηκαν πίσω από το αμερικανικό άρμα…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search