• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας

May 25, 2022 5428

 

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας διεκδικεί και συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα αεροδρόμια με την πιο μαγευτική θέα στον κόσμο.

 

Τον συναντήσαμε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από χρόνια καθώς επέστρεφε από ένα επαγγελματικό ταξί στην Κέρκυρα. «Για επαγγελματικούς λόγους επισκέπτομαι συχνά το νησί, και κάθε φορά ανακαλύπτω και νέες ομορφιές και κρυφές γωνιές. Το πιο όμως εντυπωσιακό που δεν συνηθίζεται είναι η εικόνα στη διάρκεια της προσγείωσης», αναφέρει.

Καθώς ξεκινάει η κουβέντα και του αναφέρουμε ότι για την ιστοσελίδα μας πρόθυμα μας παραχωρεί το βιντέακι που είχε τραβήξει μόλις πριν δύο μέρες που προσγειώθηκε στο νησί.

 
 

Βλέποντας το εντυπωσιακό βίντεο διαπιστώνουμε γιατί το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας διεκδικεί και συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα αεροδρόμια με την πιο μαγευτική θέα στον κόσμο.

 

Στη διάρκεια της διαδικασίας προσγείωσης, οι επιβάτες έχουν την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν μια καταπληκτική πανοραμική θέα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού: Το Ποντικονήσι, το μοναστήρι της Βλαχέραινας, και τους λόφους του Κανονιού. Η πόλη της Κέρκυρας απέχει μόλις λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης και λειτουργίας των 14 αεροδρομίων, η Fraport Greece υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τον εκμοντερνισμό και ανάπτυξη του.

Ο «Αμερικάνος», όπως τον αποκαλούμε εμείς οι φίλοι από τα παλιά, μας προτρέπει να επισκεφθούμε την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, ίσως το πιο γνωστό νησί των Ιόνιων νησιών και ένα από τα δημοφιλέστερα στη Μεσόγειο, επισημαίνοντας ότι η σεζόν στον νησί έχει ξεκινήσει για τα καλά

Με την ευκαιρία αυτή μεταφέρουμε μερικές πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα ιστοσελίδα Visit Greece:

Πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλες τις καλές τέχνες, με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, διαθέτει ιδιαίτερη αίγλη, η οποία, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές, το θαυμάσιο κλίμα, τις παραλίες και τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, την καθιστά έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες.

Η ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού είναι μια πόλη-μουσείο• τόπος με μεγάλη καλλιτεχνική παράδοση και με πλήθος ευρωπαϊκών επιρροών αποτελεί το πιο επιτυχημένο παράδειγμα συγκερασμού ελληνικής και δυτικής αρχιτεκτονικής. Δεν είναι τυχαίο ότι το άριστα διατηρημένο ιστορικό της κέντρο έχει κηρυχτεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στην Κέρκυρα ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο, η Ιόνιος Ακαδημία, η πρώτη φιλαρμονική και η πρώτη σχολή Καλών Τεχνών στην Ελλάδα.

Ανακαλύψτε κάθε όμορφη γωνιά της πόλης και περιπλανηθείτε:

• στην παλιά πόλη (το «Ξωπόλι», όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι, ανάμεσα στο παλαιό και το νέο φρούριο) με τα περιμετρικά τείχη, που δεν της επέτρεψαν να απλωθεί∙ έχει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική δόμηση, με ψηλά πολυώροφα σπίτια, στενά δρομάκια (καντούνια) με απλωμένες μπουγάδες και μικρές πλατείες∙

• στα προάστια, το Μαντούκι βορειοδυτικά, το Σαρόκο ανάμεσα στους λόφους Αβράμη και Σωτήρος, και τη Γαρίτσα, που ξεκινά από την κολόνα του Ντούγκλα στη νότια παραλία∙

• στην πλατεία Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη της χώρας, όπου πραγματοποιούνται και οι περισσότερες εκδηλώσεις, όπως μουσικές συναυλίες, λιτανείες, παρελάσεις, καθώς και αγώνες κρίκετ (στο γκαζόν της πλατείας). Εδώ βρίσκεται και το Λιστόν, συγκρότημα κτηρίων γαλλικής αρχιτεκτονικής με τις χαρακτηριστικές τοξοστοιχίες, προορισμένο αποκλειστικά για τον περίπατο των αριστοκρατών της πόλης!

Το εντυπωσιακό παρελθόν της Κέρκυρας αποτυπώνεται ανάγλυφα στα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης που αντικρίζει ο επισκέπτης όπου και να γυρίσει το βλέμμα του:

1. το Παλιό και το Νέο Φρούριο, σπάνια δείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής

2. το μεγαλοπρεπές Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου

3. σε πολυάριθμες και επιβλητικές εκκλησίες, μεταξύ αυτών ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, θρησκευτικό σημείο αναφοράς των Κερκυραίων, με το ψηλότερο καμπαναριό της πόλης, μαρμάρινο τέμπλο, τοιχογραφίες, κειμήλια και αναθήματα. Το σκήνωμα του Αγίου φυλάσσεται σε επιχρυσωμένη λάρνακα στολισμένη με πολύτιμους λίθους και το πρωί της Κυριακής των Βαΐων γίνεται η περιφορά του στην πόλη. Τη λιτανεία συνοδεύουν και οι 20 φιλαρμονικές της Κέρκυρας!

Αφιερώστε χρόνο για τα εξαίρετα μουσεία που διαθέτει η πόλη της Κέρκυρας, αρχής γενομένης από το:

  • Μουσείο Ασιατικής Τέχνης (στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου) με τα 10.000 εκθέματα από τις χώρες της Άπω Ανατολής και τη συλλογή με τα γλυπτά της ελληνο-βουδιστικής τέχνης της Γκαντάρα∙

  • το Αρχαιολογικό Μουσείο με το εντυπωσιακών διαστάσεων αέτωμα της Γοργούς από το δωρικό ναό της Αρτέμιδος Γοργούς∙

• το Βυζαντινό Μουσείο (στην εκκλησία της Παναγίας Αντιβουνιώτισσας)∙

• το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Χαρτονομισμάτων (στο κτήριο της Ιονικής Τράπεζας)∙

• το Μουσείο Διονύσιου Σολωμού.

Πέντε επιπλέον αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε:

(1) Το Μον Ρεπό μια επίσκεψη στο πανέμορφο κτήμα είναι απαραίτητη. Θαυμάστε τη θερινή κατοικία του Άγγλου αρμοστή, αριστούργημα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 19ου αι.

(2) Το διάσημο Κανόνι. Από εδώ πάρτε ένα καϊκάκι για το Ποντικονήσι, το μικρό νησάκι που είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού∙ σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν ένα πλοίο των Φαιάκων που έγινε πέτρα.

(3) Την Παλαιόπολη, αρχαία πόλη της Κέρκυρας. Εδώ αναζητήστε το ναό της Αρτέμιδος Γοργούς, από τους αρχαιότερους ολόλιθους δωρικούς ναούς του ελληνικού κόσμου (6ος αι. π.Χ.)• εντυπωσιάζει ο καλοδιατηρημένος, μεγάλος βωμός από πορώδεις ασβεστόλιθους.

(4) Σε μικρή απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας, στο Γαστούρι, βρίσκεται το «Αχίλλειο», το περίφημο ανάκτορο της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ (γνωστής ως «Σίσσυ») που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Τα περιστύλια και τους κήπους του ανακτόρου με την εξαιρετική θέα κοσμούν θαυμάσια αγάλματα (όπως του Θνήσκοντος Αχιλλέα, του Σατύρου με το Διόνυσο στους ώμους του κ.ά.), ενώ στο εσωτερικό του ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εξαίρετες τοιχογραφίες και πίνακες εμπνευσμένους από την ελληνική μυθολογία.

Εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου εμπλουτίζουν την παραμονή στην Κέρκυρα είτε πρόκειται για διακοπές είτε για μια σύντομη απόδραση. Μουσικά φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας, θρησκευτικά πανηγύρια και γιορτές γαστρονομίας, αποκριάτικα δρώμενα με επιρροές από την ιταλική Commedia dell’Arte και φυσικά το πιο διάσημο Πάσχα της Ελλάδας διατηρούν ζωντανό τον παλμό του πολιτισμού σε κάθε εποχή.

 
ΠΗΓΗ: emea.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search