• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Δεύτερη νεκρή Παλαιστίνια δημοσιογράφος από Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη

June 02, 2022 431

 

Οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία του θύματος αντιμετώπισαν άγρια καταστολή για άλλη μια φορά από τις ισραηλινές δυνάμεις

Μια Παλαιστίνια, η Γκουφράν Χαμέντ Γουαρασνέχ, σκοτώθηκε την Τετάρτη (1/6) από Ισραηλινούς στρατιώτες σε σημείο ελέγχου του ισραηλινού στρατού κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Αρούμπ κοντά στην πόλη της Χεβρώνας στη νότια Δυτική Όχθη.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η 29χρονη γυναίκα από τον προσφυγικό καταυλισμό σκοτώθηκε όταν Ισραηλινοί στρατιώτες στο σημείο ελέγχου την πυροβόλησαν στο στήθος. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά της Γουαρασνέχ, όταν προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν από τους στρατιώτες.

«Η Γκουφράν έβγαινε στη δουλειά της γύρω στις 7:40 το πρωί από την είσοδο του προσφυγικού καταυλισμού, όπου συνήθως είναι σταθμευμένες οι ισραηλινές δυνάμεις… Όταν οι γονείς της έμαθαν τα νέα, ήταν συντετριμμένοι. Ήταν η μεγαλύτερη τους κόρη και το κύριο στήριγμά τους… Ήταν ανύπαντρη και ζούσε μαζί τους και βοηθούσε στη φροντίδα των μικρότερων αδερφών της», ανέφερε η εφημερίδα New Arab.

Τον Ιανουάριο, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τη Γουαρασνέχ στο σπίτι της. Ισραηλινό στρατοδικείο την καταδίκασε σε φυλάκιση τριών μηνών με την κατηγορία της υποκίνησης και της διεξαγωγής δραστηριοτήτων κατά του Ισραήλ. Η Γουαρασνέχ, η οποία σπούδαζε δημοσιογραφία, εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε έναν από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στη νότια Δυτική Όχθη.

Την 11η Μαΐου, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν επίσης τη Σιρίν Αμπού Ακλέχ, δημοσιογράφο του Al-Jazeera, ενώ κάλυπτε τις επιδρομές του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Την Τρίτη, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Ο Αμπάς προειδοποίησε για την κλιμάκωση των ισραηλινών μέτρων κατά των Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

πηγή: kosmodromio.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search