• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Οι Έλληνες εφοπλιστές διπλασίασαν τις μεταφορές ρωσικού πετρελαίου μετά τον πόλεμο!

June 07, 2022 58Ο πόλεμος φέρνει μεγάλα κέρδη στα «πατριωτάκια» μας τους εφοπλιστές. Το είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που μίλησε για..


Ο πόλεμος φέρνει μεγάλα κέρδη στα «πατριωτάκια» μας τους εφοπλιστές. Το είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που μίλησε για «ευκαιρίες» του εφοπλιστικού κεφαλαίου εν μέσω του πολέμου.

Οι εταιρείες στις τρεις κορυφαίες ναυτιλιακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (Ελλάδα, Κύπρος Μάλτα) έχουν διπλασιάσει την ποσότητα ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρουν από τις 24 Φεβρουαρίου μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τονίζει η βρετανική Independent.

Ναυτιλιακές εταιρείες και πλοία που συνδέονται με τις τρεις χώρες διακίνησαν κατά μέσο όρο 58 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου τον Μάιο, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανάλυση της Global Witness, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης. Πρόκειται για σχεδόν διπλάσια ποσότητα από τον Φεβρουάριο, όταν μετέφεραν 31 εκατομμύρια βαρέλια.

Επισημαίνεται επίσης πως οι εφοπλιστές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας (φιλοξενεί κυρίως σημαίες σε πλοία εφοπλιστών) , διαθέτουν τον μεγαλύτερο ναυτιλιακό στόλο στην ΕΕ.

Το άλμα στη μεταφορά του ρωσικού αργού προήλθε από τον τριπλασιασμό των ναύλων μεταφοράς πετρελαιοφόρων μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και όλα αυτά όταν η ΕΕ στα έχει επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας των δεινών τις οποίες φόρτωσε στις πλάτες των λαών.

Η έκθεση της συγκεκριμένης ΜΚΟ έρχεται σε συνέχεια των ευρημάτων των Sunday Times ότι οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες συμμετέχουν σε μεταφορές ρωσικού πετρελαίου «από πλοίο σε πλοίο» για να κρύψουν τη μεταφορά.

Για όσους ακόμα αναρωτιούνται πως χτίστηκε το περιβόητο «ελληνικό εφοπλιστικό θαύμα»…

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search