• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Γιατροί ΓΝ Κέρκυρας: "Έχουμε «χορτάσει» από χειροκροτήματα..."

June 11, 2022 4726

Επιστολή του Σωματείου Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝ Κέρκυρας προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον διοικητή του Νοσοκομείου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται: Εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά οφειλόμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας. Αιτία, η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας με τις αλλεπάλληλες μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης που αποτυπώνονται στους ανεπαρκέστατους οργανισμούς των νοσοκομείων αφού υπάρχουν δεκάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.
Παρόλο που εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα, με αποτέλεσμα να φθείρεται ανεπανόρθωτα η υγεία μας.
Έχουμε «χορτάσει» από χειροκροτήματα, ευχαριστίες και υποσχέσεις από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις διοικήσεις χωρίς όμως καμία ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς μας και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

 

Θέμα: «Να εξασφαλισθεί η χορήγηση καλοκαιρινής κανονικής άδειας δεκαπέντε εργάσιμων ημερών στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Κέρκυρας και των δομών του»
Εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά οφειλόμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας. Αιτία, η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας με τις αλλεπάλληλες μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης που αποτυπώνονται στους ανεπαρκέστατους οργανισμούς των νοσοκομείων αφού υπάρχουν δεκάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.
Παρόλο που εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα, με αποτέλεσμα να φθείρεται ανεπανόρθωτα η υγεία μας.
Έχουμε «χορτάσει» από χειροκροτήματα, ευχαριστίες και υποσχέσεις από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις διοικήσεις χωρίς όμως καμία ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς μας και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού αλλά και της στοχευμένης συνεχιζόμενης παραμονής συναδέλφων μας σε αναστολή εργασίας, δεν έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις επαρκούς καλοκαιρινής κανονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα δε που μέσα στο καλοκαίρι ξαναβγαίνουν σε αναστολή εργασίας και οι συνάδελφοι που επέστρεψαν στην εργασία τους με πιστοποιητικό νόσησης με συνέπεια την περεταίρω επιβάρυνση των προγραμμάτων εργασίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κοροϊδίας αποτελεί ακόμη και η καθυστέρηση της διαδικασίας της προκήρυξης για πρόσληψη νοσηλευτών, που έχουν επανειλημμένα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Υγείας από τον Σεπτέμβριο 2020.
Έχουμε απόλυτη ανάγκη από αυτές τις μέρες ξεκούρασης και δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς, για μια ακόμη φορά, τις συνέπειες της μεθοδευμένης υποστέλεχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας από όλες τις κυβερνήσεις.
Πολύ περισσότερο, που ακόμη και εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε ανάκληση των αναστολών εργασίας, σε επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
Ταυτόχρονα, δικαιολογημένα μεγαλώνει η αγανάκτηση μας διότι για πολλούς από εμάς οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν «όνειρο θερινής νυκτός» λόγω των περικοπών στους μισθούς μας, της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, της φοροληστείας και των συνεχών ανατιμήσεων στο ρεύμα, τα καύσιμα, και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όταν, την ίδια ώρα παρακολουθούμε να συνεχίζονται οι φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις εκατ. ευρώ σε ναυτιλιακούς και ξενοδοχειακούς ομίλους.

ΖΗΤΑΜΕ να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

• Να εξασφαλισθεί η χορήγηση καλοκαιρινής κανονικής άδειας 15 ημερών στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.
• Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας και να γίνουν επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων μας όλων των ειδικοτήτων
• Άμεση καταβολή επιδόματος αδείας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και αποκατάσταση του 13ου και 14ου μισθού

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search