• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Έκθεση ΟΗΕ: De facto πολιτική τα push backs στην Ελλάδα - Η έκθεση-κόλαφος

June 12, 2022 499

 

O Φελίπε Γκονθάλεθ Μοράλες καταγράφει τα διόλου τιμητικά για την Ελλάδα συμπεράσματά του για τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και στο Έβρο.

Iδιαίτερα επιβαρυντική για την Ελλάδα είναι η έκθεση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών.

Ο Φελίπε Γκονθάλεθ Μοράλες συμπεραίνει ότι στη χώρα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις επαναπροωθήσεις το οποίο χαρακτηρίζει ως μία ντε φάκτο πολιτική.

 
 

Στην παράγραφο 32 της έκθεσης σχετικά με τις παραβιάσεις δικαιωμάτων στα διεθνή σύνορα ο κ. Μοράλες γράφει ότι "στην Ελλάδα οι επανοπροωηθήσεις είναι μία ντε φάκτο γενική πολιτική. Η Υπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες έχει καταγράψει 540 ξεχωριστά περιστατικά κατά την περίοδο 2020-2021 κατά τα οποία φέρεται να απωθήθηκαν βίαια 17000 άτομα που επιστράφηκαν στην Τουρκία.

Ο ειδικός εισηγητής ανησυχεί για τη σημαντική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εμποδίζονται να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Η Ελλάδα φέρεται να απέτρεψε πάνω από 140000 άτομα από είσοδο στη χώρα μεταξύ του Απριλίου και του Νοεμβρίου του 2021.

Στο Αιγαίο οι ΜΚΟ έχουν τεκμηριώσει τουλάχιστον 147 περιστατικά push backs στα οποία εμπλέκονται 7000 άτομα, συμπεριλαμβανωμένων και παιδιών. Το Λιμενικό Σώμα δεν ακολούθησε την πρέπουσα διαδικασία.

Τα παραπάνω ακυρώνουν στην πράξη την κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι η Ελλάδα δεν προχωρά σε επαναπροωθήσεις και ότι τηρούνται πάντα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Εχει δε ενδιαφέρον ότι αυτή η είδηση προκύπτει λίγες ημέρες μετά τις απειλές θανάτου που δέχθηκε ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος επειδή πριν από ένα μηνα είχε διατυπώσει τα ίδια συμπεράσματα σε εκδήλωση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ο Αποστολόπουλος μάλιστα δέχθηκε και κυβερνητικά πυρά με επίσημες τοποθετήσεις, ακόμα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση πατώντας ΕΔΩ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search