• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

4,1 εκατομμύρια Κενυάτες αντιμετωπίζουν την πείνα λόγω ξηρασίας

June 15, 2022 384

 

Πάνω από ένα εκατομμύριο ζώα -ανάμεσά τους καμήλες, βοοειδή, κατσίκες και πρόβατα- έχουν πεθάνει λόγω ξηρασίας

Τη Δευτέρα, η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Ξηρασίας (NDMA) ενημέρωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την πείνα στην Κένυα λόγω της ξηρασίας αυξήθηκε σε 4,1 εκατομμύρια τον Ιούνιο από 3,5 εκατομμύρια τον Μάιο.

Η κυβερνητική υπηρεσία σημείωσε ότι η κατάσταση της ξηρασίας συνέχισε να επιδεινώνεται. Από τις 23 άνυδρες και ημίξηρες περιοχές, η πλειονότητα των πληγέντων να βρίσκεται σε 19 περιοχές, οι οποίες βρίσκονται σε φάση συναγερμού ξηρασίας.

«Αυτό αποδίδεται στην κακή απόδοση των σύντομων βροχοπτώσεων του 2021 σε συνδυασμό με τις προηγούμενες δύο αποτυχημένες διαδοχικές σεζόν και την πρόωρη διακοπή της μακράς περιόδου βροχών του 2022», ανέφερε η NDMA.

Ο οξύς υποσιτισμός έχει επίσης σημειωθεί σε όλες τις κομητείες, με 942.000 περιπτώσεις παιδιών ηλικίας 6-59 μηνών με οξύ υποσιτισμό και 134.000 περιπτώσεις εγκύων ή θηλαζουσών γυναικών με οξύ υποσιτισμό που χρήζουν θεραπείας.

Πάνω από ένα εκατομμύριο ζώα -καμήλες, βοοειδή, κατσίκες και πρόβατα- έχουν πεθάνει στη χώρα λόγω ξηρασίας, με τη NDMA να προειδοποιεί ότι η θνησιμότητα θα αυξηθεί καθώς η ξηρασία επιδεινώνεται.

Εκατομμύρια άνθρωποι στο Κέρας της Αφρικής αντιμετωπίζουν την πείνα και τον θάνατο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), τη Διακυβερνητική Αρχή για την Ανάπτυξη (IGAD), το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) και την Έγκαιρη Προειδοποίηση για τον Λιμό. System Network, με τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως η Κένυα, η Σομαλία και η Αιθιοπία.

πηγή: telesurenglish.net

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search