• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Συμβιβασμός Τουρκίας με Σουηδία-Φινλανδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ – Παραχωρήσεις στην Άγκυρα

June 29, 2022 190

 

Τουρκία, Σουηδία και Φινλανδία θα ετοιμάσουν από κοινού ένα υπόμνημα που θα ανταποκρίνεται στις τουρκικές ανησυχίες ασφαλείας, ώστε να ανοίξει κάποια στιγμή ο δρόμος για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν φινλανδικά ΜΜΕ.

Η Τουρκία πήρε ως αντάλλαγμα την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων, κυρίως από τη Σουηδία που έχει αναπτυγμένη πολεμική βιομηχανία, καθώς και τη καταδίκη των ενεργειών του PKK, αλλά και καμιά υποστήριξη στους Κούρδους της Συρίας και στην ομάδα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Προβλέπεται δέσμευση της Σουηδίας και της Φινλανδίας να τροποποιήσουν την εθνική τους νομοθεσία και πρακτική στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της αμυντικής βιομηχανίας, ενός δομημένου μηχανισμού συνεργασίας για την ανταλλαγή πληροφοριών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την έκδοση προσώπων που έχουν διαπράξει τρομοκρατικά εγκλήματα και τη σύναψη διμερών συμβατικών συμφωνιών.

Ακόμα γίνεται λόγος για απαγόρευση και διερεύνηση των δραστηριοτήτων συγκέντρωσης κεφαλαίων και στρατολόγησης του ΡΚΚ και των θυγατρικών και μετωπικών οργανώσεων του, πρόληψη της τρομοκρατικής προπαγάνδας κατά της Τουρκίας, υποστήριξη της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής της Φινλανδίας και της Σουηδίας στους μηχανισμούς ασφαλείας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της PESKO (Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία σε Θέματα Ασφάλειας και Άμυνας) και η δημιουργία ενός μόνιμου κοινού μηχανισμού με τη συμμετοχή της δικαιοσύνης, των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας για την παρακολούθηση της εφαρμογής αυτών των βημάτων.

πηγή: thepressproject.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search