Print this page

Εξήντα σφαίρες για έναν μαύρο!

July 08, 2022 526

Ο εικοσιπεντάχρονος Τζέιλαντ Γουόκερ προσπάθησε να διαφύγει από έλεγχο της αστυνομίας του Οχάιο. Οκτώ αστυνομικοί τον γάζωσαν με τα υπηρεσιακά τους περίστροφα. Αν αποδείξουν πως ο εικοσιπεντάχρονος ήταν επικίνδυνος, δύσκολα η δικηγόρος του μαύρου νεαρού θα αποδείξει πως δεν του άξιζε να πεθάνει. Τα βίντεο τον δείχνουν να βγαίνει άοπλος από το αυτοκίνητο αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Οι αστυνομικοί βρήκαν όπλο στο αυτοκίνητό του και ο ιατροδικαστής μελετάει ποιες από τις εξήντα πληγές στο σώμα του είναι εισόδου και ποιες εξόδου!

Με εξήντα σφαίρες ακινητοποιείται σίγουρα ένας μαύρος. Οι πρόγονοί του, αν προσπαθούσαν να το σκάσουν από τις φυτείες που δούλευαν ως σκλάβοι, μαστιγώνονταν ανελέητα, τους έκοβαν το ποδάρι ή τους σκότωνε ο αφέντης τους με συνοπτικές διαδικασίες. Είναι σαφές. Στην Αμερική της ελεύθερης οπλοκατοχής ουέ κι αλίμονο σε όποιον στρέψει όπλο κατά των αρχών, σε όποιον αμφισβητήσει την εξουσία. Το κράτος δίνει όπλα στους πολίτες για να παίξουν μεταξύ τους πόλεμο. Προτιμάει το «λευκοί εναντίων έγχρωμων».

Ο διχασμός και η φαγωμάρα ανάμεσα στον αμερικάνικο λαό τον κρατά υποταγμένο. Ο ιμπεριαλισμός πριν υποτάξει άλλον λαό, πρέπει να διασφαλίσει την υποταγή του δικού του. Μαζί προχωρούν ο πόλεμος και το άδικο, ο ρατσισμός και ο σκοταδισμός. Δεν είναι τυχαία η συγκυρία που σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ θα απαγορευτούν οι αμβλώσεις.

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται δύσκολη γιατί το σύστημα δε σταματά να επιτίθεται και ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου. Οι αστοί προσπαθούν να φορέσουν στους λαούς εθνικιστικές παρωπίδες. Επιστρατεύεται κάθε είδους προπαγάνδα. Μαζί με την «αστική πειθώ» ξεδιπλώνεται κάθε μορφή καταστολής. Η αστυνομία αναβαθμίζεται και σκληραίνει. Στη χώρα μας επικεντρώνεται στη νεολαία. Αυτή φοβάται πιο πολύ…

Χιλιάδες διαδηλωτές στις ΗΠΑ ζήτησαν «Δικαιοσύνη για τον Τζέιλαντ». Όμως το σύστημα δεν απονέμει ποτέ δικαιοσύνη στον λαό. Η δικαιοσύνη για τον λαό είναι σαν το ψωμί του. Χρειάζεται να την κατακτήσει.

Β.Δ.

ΠΗΓΗ: antigeitonies3.blogspot.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.