• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Πλώρη για τους BRICS βάζει η Άγκυρα;

July 18, 2022 77

 

Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος έτοιμες να υποβάλουν αίτηση ένταξης, λέει η πρόεδρος της Συμμαχίας

Μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν το Ιράν και η Αργεντινή να συμμετέχουν στην ομάδα BRICS, την πληροφορία ότι τρεις ακόμα χώρες επιθυμούν την ένταξή τους στην πολυσυζητημένη συμμαχία Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής, έδωσε, χθες Πέμπτη η πρόεδρος του φόρουμ του Οργανισμού.

Όπως ανέφερε η Πουρμίνα Αναντ, οι αιτήσεις της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και της Αιγύπτου για ένταξη στο μπλοκ θα αναλυθούν και θα εξεταστούν στη σύνοδο κορυφής του επόμενου έτους που αναμένεται να διεξαχθεί στη Νότια Αφρική.

«Και οι τρεις χώρες έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στην ομάδα BRICS και ετοιμάζονται να υποβάλουν αίτηση. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα καλό βήμα γιατί η επέκταση αντιμετωπίζεται πάντα ευνοϊκά. Σίγουρα θα ενισχύσει την παγκόσμια επιρροή των BRICS», ανέφερε η Ινδή πρόεδρος της Συμμαχίας.

Πρόσθεσε δε, ότι το θέμα της αίτησης των τριών χωρών για ένταξη, συζητήθηκε κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής των BRICS στο Πεκίνο τον περασμένο μήνα, τονίζοντας την ελπίδα της να ευοδωθεί.

Τα κράτη μέλη των BRICS αντιπροσωπεύουν ήδη περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου ΑΕΠ, αλλά η ενίσχυση με νέες χώρες είναι κάτι που σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν από τους πέντε εταίρους.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ομάδας, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Αίγυπτος «έχουν ήδη εμπλακεί στη διαδικασία», αλλά δεν είναι τόσο σίγουρη η ένταξη και των τριών ταυτόχρονα.

Νωρίτερα, ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι αρκετές χώρες «χτυπούν τις πόρτες» του οργανισμού, όπως η Ινδονησία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Αργεντινή.

Τα νέα για τα σχέδια των κρατών να ενταχθούν στους BRICS έρχονται μετά την επίσημη αίτηση ένταξης του Ιράν και της Αργεντινής στα τέλη Ιουνίου, με τον εκπρόσωπο του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών να χαρακτηρίζει τη συμμαχία ως «πολύ δημιουργικό μηχανισμό με ευρείες πτυχές».

πηγή: kosmodromio.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search