Print this page

Αντόνοφ, Ουκρανία, Μπαγκλαντές-λαθρεμπόριο όπλων

July 19, 2022 391

 

Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Μικρά παιδιά δουλεύουν σαν σκλάβοι στα εργοστάσια υφασμάτων του Μπαγκλαντές.

Δείτε τα πάνω από τις ραπτομηχανές επί ώρες, σε άθλιες συνθήκες, και με τον ραβδούχο να τιμωρεί μια στιγμή χαλάρωσης!

Είναι οι εταιρείες φασόν, που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές της φιλεύσπλαχνης και δημοκρατικής Δύσης. Αυτής που μάχεται για την… ελευθερία στην Ουκρανία, αλλά κλείνει τα μάτια στην βαρβαρότητα και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαγκλαντές και σε όλες εκείνες τις χώρες που έχει οικονομικά συμφέροντα.

Ναι, αυτό είναι το Μπαγκλαντές της εξαθλίωσης και της δουλείας, του αυταρχισμού και του λαθρεμπορίου όπλων.

Εκεί κατευθυνόταν με το dangerous cargo το ουκρανικό Αντόνοφ.

Τι χρειάζεται τα όπλα το Μπαγκλαντές; Για τον εσωτερικό εχθρό; Για την αντιμετώπιση του ξεσηκωμού των σκλάβων; Πιθανόν.

Η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τη μεταφορά (δες λαθρεμπόριο) των όπλων;

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς το αεροπλάνο όφειλε να δηλώσει στη χώρα διέλευσής του τόσο τον τύπο του όσο και το φορτίο του. Αυτό έγινε;

Αν έγινε, τότε υπάρχει συνέργεια στο λαθρεμπόριο. Αν δεν έγινε, έπρεπε να γίνει διάβημα στη χώρα προέλευσης και αναφορά.

Θυμίζουμε ότι η Ουκρανία είχε εμπλακεί επίσης στο σκάνδαλο της μεταφοράς γερμανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και στο δικτατορικό καθεστώς της Μιανμάρ.  
Επίσης, η Meridian (η ουκρανική εταιρία που ναύλωσε το Αντόνοφ) είχε εμπλακεί στην παράνομη μεταφορά όπλων από την Ουκρανία προς χώρες της Αφρικής (Ισημερινή Γουινέα, Κογκό, Ουγκάντα) οι οποίες βρίσκονταν σε καθεστώς εμπάργκο ή ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση.
Στο λαθρεμπόριο όπλων αναφέρθηκε πριν λίγες μέρες στην Πράγα η ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον μετά τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες ένα τμήμα της βοήθειας σε όπλα από δυτικές χώρες δεν καταλήγει στο μέτωπο για να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά μεταπωλείται εκτός Ουκρανίας!

Είδες ο Ζελένσκι;

πηγή: artinews.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.