• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Σχεδόν 1.000 νεκροί και 33 εκατ. εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες στο Πακιστάν

August 27, 2022 425

 

Αυξάνεται συνεχώς ο τραγικός απολογισμός στο Πακιστάν, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα κατά την περίοδο των μουσώνων, προκαλώντας μια μεγάλη καταστροφή με εκατοντάδες θύματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις τοπικές αρχές, σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από τον Ιούνιο. Παράλληλα, πάνω από 33 εκατομμύρια άτομα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς οι καταστροφικές βροχές συνεχίζουν να προκαλούν καταστροφές. 

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια μέρα αφού το Ισλαμαμπάντ ζήτησε διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Επίσης, η κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα. 

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Πακιστάν, στην τελευταία της έκθεση ανέφερε ότι 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικά που σχετίζονται με πλημμύρες από την Παρασκευή έως το Σάββατο: αυτό ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε 982 και των τραυματιών σε 1.456.

Πολλές περιοχές του Πακιστάν έχουν γίνει απροσπέλαστες και οι διασώστες αγωνίζονται να απομακρύνουν χιλιάδες ανθρώπους από τις πληγείσες περιοχές. Εθελοντές χρησιμοποιούν πλεούμενα στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης για να διανείμουν τρόφιμα και πόσιμο νερό σε αυτούς που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Οι επαρχίες Μπαλουχιστάν και Σιντ είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν γέφυρες, δρόμους και ξενοδοχεία να βυθίζονται στο νερό και ανθρώπους να τρέχουν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Ο στρατός έχει κληθεί για βοήθεια διάσωσης στην επαρχία.

Οι φετινές βροχές είναι οι χειρότερες στη χώρα έπειτα από αυτές του 2010 που είχαν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό άνω των δύο εκατομμυρίων.

Απροσπέλαστο το μεγαλύτερο μέρος του Πακιστάν

Πολλές περιοχές του Πακιστάν έχουν γίνει απροσπέλαστες και οι διασώστες αγωνίζονται να απομακρύνουν χιλιάδες ανθρώπους από τις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με τον Guardian, οι επαρχίες Μπαλουχιστάν και Σίντ είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν
Φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν  AP

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα κατολισθήσεων και πλημμύρων στο Swat, στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa, και οι αρχές στη Nowshera ζήτησαν άμεση εκκένωση εν μέσω μιας «πολύ μεγάλης πλημμύρας» στον ποταμό Καμπούλ.

Βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, δείχνουν γέφυρες, δρόμους και ξενοδοχεία να βυθίζονται στο νερό και ανθρώπους να τρέχουν για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, με τις στρατιωτικές δυνάμεις να "ρίχνονται" στη μάχη για τη διάσωση των πολιτών.

Η περίοδος των μουσώνων, που διαρκεί συνήθως από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, είναι σημαντική για την άρδευση των καλλιεργειών και για την αναπλήρωση των υδάτινων πόρων της περιοχής. Ωστόσο κάθε χρόνο έχει και αρνητική πλευρά, λόγω των τραγωδιών και των καταστροφών που προκαλεί. 

Το Πακιστάν είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στην κλιματική απορρύθμιση. Βρίσκεται στην 8η θέση του καταλόγου των χωρών που απειλούνται περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με μελέτη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Germanwatch.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search