• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Η οδύσσεια συνεχίζεται και με τις δηλώσεις σχολείων των αναπληρωτών - Οργανωνόμαστε μέσα από τα σωματεία μας για να μη μείνει κανένας αβοήθητος!

August 30, 2022 3732

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ !

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν στην Α΄ φάση αναπληρωτών. Οι 31.846 προσλήψεις αναδεικνύουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων από το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού, παρά τους διορισμούς που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Οι διεκδικήσεις των σωματείων για μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών παραμένουν στο επίκεντρο.

Οι μεγάλες ανάγκες της εκπαίδευσης παραμένουν, παρά τις προσλήψεις. Αρκετοί μαθητές δε θα έχουν παράλληλη στήριξη από την αρχή της σχολική χρονιάς, ενώ δεν έχουν προχωρήσει και οι ιδρύσεις όλων των τμημάτων ένταξης. Ακόμα και αυτά τα «κουτσουρεμένα» κενά που ανακοινώθηκαν από τη ΔΔΕ Κέρκυρας -αφού δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία και δεν έχουν συνεδριάσει οι Σύλλογοι Διδασκόντων- δεν καλύφθηκαν! Λείπουν ακόμα πάνω από 20 εκπαιδευτικοί, μόνο στη Δευτεροβάθμια, ενώ η εμπειρία λέει, ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, μόλις ανοίξουν τα σχολεία. Είναι δεδομένη η ανάγκη της άμεσης β΄ φάσης αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν όλα τα εναπομείναντα κενά, τη στιγμή βέβαια που τα σωματεία διεκδικούσαν την κάλυψή τους σε μία μεγάλη φάση.

Εκτός των κενών, κυβέρνηση και Υπουργείο είναι υπεύθυνοι για την Οδύσσεια που περιμένει πολλούς συμβασιούχους συναδέλφους, που είτε δουλεύουν για πρώτη φορά, είτε αναγκάστηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους, επειδή δεν ήξεραν πότε θα τους ξαναπροσλάβουν, ενώ τώρα πρέπει να φύγουν ξανά για άλλες περιοχές. Δε φτάνει που κάθε καλοκαίρι τους στέλνουν στα επιδόματα του ΟΑΕΔ και μάλιστα όχι όλους, δε φτάνει που τους έχουν ένα καλοκαίρι μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια, τους καλούνε να δουλέψουν σε όλη την Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα για κατοικία, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε πού έχουν φτάσει τα ενοίκια, πως συνεχίζεται η ακρίβεια, πού έχει φτάσει η βενζίνη, τα ακτοπλοϊκά.

Μάλιστα, κοροϊδεύουν τους συναδέλφους με μια απλή έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά, τη στιγμή που στην καλύτερη περίπτωση ένας νέος συνάδελφος χρειάζεται να έχει στην άκρη τουλάχιστον 1500 ευρώ για τα έξοδα της διαμονής, τα ενοίκια, τους μεσίτες και όλα τα υπόλοιπα. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το «φάγωμα» 4 ημερομίσθιων από τον 1ο μισθό του Σεπτέμβρη, καθώς θέλουν η έναρξη μισθοδοσίας να ξεκινήσει από 5 Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί οι προσλήψεις. Τέτοιους εκπαιδευτικούς θέλουν...λάστιχο, με μισθούς χαρτζιλίκι, που πληρώνουν ακριβά από την τσέπη τους το κυνήγι προσόντων και τα έξοδα για να κάνουν αυτό που αγαπάνε και σπουδάσανε…

Η οδύσσεια συνεχίζεται και με τις δηλώσεις σχολείων των αναπληρωτών. Πέρσι, στη ΔΔΕ Κέρκυρας, ανέβηκαν στον ΟΠΣΥΔ, τόσα κενά, όσα και οι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν, αποκρύπτοντας δεκάδες κενά σε σχολεία σε όλη την Κέρκυρα, καταστρατηγώντας κατάφωρα το δικαίωμα των συναδέλφων στην επιλογή σχολείου σύμφωνα με τη σειρά τους στους πίνακες. Ακόμα και η δυνατότητα για βελτίωση, δε διορθώνει την κατάσταση, αφού από τη μία, οι συνάδελφοι δεν μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους (περιοχή για το σπίτι, βιβλία κλπ) κι από την άλλη είναι τελείως αντιπαιδαγωγικό για τους μαθητές να αλλάζουν κάθε τόσο καθηγητή/τρια.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Οργανωνόμαστε μέσα από τα σωματεία μας για να μη μείνει κανένας αβοήθητος!

Άμεσα, μόλις αναλάβουμε την υπηρεσία, αξιοποιούμε όλους τους τρόπους για να ενημερώσουμε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ για τα προβλήματά μας.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

§ Η μισθοδοσία να ξεκινήσει κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου. Κανένα χαμένο μεροκάματο.

§ Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα. Καταβολή 13 ου και 14 ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000.

§ Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.

§ Επιδότηση ενοικίου στα 300€ τον μήνα. Αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.

§ Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς στη φοιτητική λέσχη. Να υπάρξει μέριμνα από τώρα από το Υπουργείο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για τη σίτιση των εκπαιδευτικών.

§ Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.

§ Άμεσα να γίνει η β΄ φάση προσλήψεων για να καλυφθούν όλα τα κενά.

§ Να δοθούν στη δημοσιότητα από πριν ΟΛΑ τα κενά και να μην ανέβουν μόνο στον ΟΠΣΥΔ. Καμία απόκρυψη κενού κι ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους συναδέλφους αναπληρωτές. Δε θα καλύψουμε εμείς, τις τρύπες που δημιουργεί το Υπουργείο με την πολιτική του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search