• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Στην κοινωνία των χαμπουργκεράδων αν είσαι μαύρος έχεις περισσότερες πιθανότητες να πεθάνεις δολοφονημένος από μπάτσους παρά από φυσικό θάνατο - I CAN’T BREATHE

May 30, 2020 91

Στην κοινωνία των χαμπουργκεράδων αν είσαι μαύρος έχεις περισσότερες πιθανότητες να πεθάνεις δολοφονημένος από μπάτσους παρά από φυσικό θάνατο

Της Νίνας Γεωργιάδου

I CAN’T BREATHE

Ο George Floyd είναι νεκρός.
Νεκρός βασανιστικά, από άγρια ωμή σωματική βία.
Ο George Floyd είναι ένας από τους χιλιάδες μαύρους στις ΗΠΑ, που δολοφονούνται κάθε χρόνο, με άγρια ωμή σωματική βία ή από σφαίρες μπάτσων.
Πάνω από 1000 είναι κάθε χρόνο οι δολοφονημένοι μαύροι στις ΗΠΑ.
Πάνω από 1000 λοιπόν είναι και οι δολοφόνοι μπάτσοι και ίσως πολύ περισσότεροι αν υπολογίσει κανείς πως βγαίνουν παγανιά τουλάχιστον δυο-δυο..
Μπορεί να είναι και λιγότεροι όμως αν έχουν πάρει το κολάι και το εύσημο και επιδίδονται σε serial killing.
Στην Τραμπική κοινωνία των χαμπουργκεράδων αλλά και στην προηγούμενη φάση των γιαλαντζί Δημοκρατικών, αν είσαι μαύρος έχεις περισσότερες πιθανότητες να πεθάνεις δολοφονημένος από μπάτσους ή ψημένος στην ηλεκτρική καρέκλα και αθωωμένος μετά από μισό αιώνα, παρά από φυσικό θάνατο.
Οι φονιάδες αποτάσσονται από το σώμα των συστημικών ένστολων δολοφόνων για μικρό χρονικό διάστημα κι επανέρχονται με δόξες και τιμές ως ήρωες. Στο μεταξύ η Κου Κλουξ Κλαν συγκεντρώνει χρήματα για το διάστημα της απόταξής τους και τους περιφέρει ως ήρωες και σωτήρες από τους «μαύρους αλήτες».
Οταν δολοφονήθηκε ο μαύρος Μάικλ Μράουν στο Φέργκιουσον, η νεκροψία έδειξε πως οι 6 σφαίρες των μπάτσων τον βρήκαν ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος. Η Κου Κλουξ κλαν είχε χρυσώσει το φονιά μπάτσο Ντάρεν Γουίλσον και τον είχε διαφημίσει ως τον «ήρωα αστυνομικό που έκανε τη δουλειά του κατά του νέγρου εγκληματία».
Πριν λίγες μέρες, η New York Times κυκλοφόρησε με το «εμπνευσμένο» πρωτοσέλιδο, με τα ονόματα χιλίων νεκρών από το διάσημο ιό και χειροκροτήθηκε από πολλούς, για την ευαισθησία και την πρωτοτυπία, συμπεριλαμβανομένων όλων των φυλλάδων και των Πρωκτοσάλτε.
Προσωπικά μου γύρισε τ’ άντερα.
Γιατί ποτέ κανένα πρωτοσέλιδο δεν αφιερώθηκε στους χιλιάδες δολοφονημένους μαύρους.
Κανένα πρωτοσέλιδο δεν έγραψε τα χιλιάδες ονόματα των ψημένων στην ηλεκτρική καρέκλα που «δικαιώθηκαν» μετά θάνατο.
Κανένα πρωτοσέλιδο δεν ανέφερε τα εκατοντάδες χιλιάδες ονόματα των κρουσμάτων απ την πανδημία που δεν έγιναν δεκτοί σε κανένα νοσοκομείο γιατί ήταν ανασφάλιστοι.
Τώρα τα κτήνη της Κου Κλου Κλαν ποζάρουν με τη στάμπα I CAN BREATHE.
H πρόσφατη εμπειρία στο Ελλαδιστάν έδειξε πως το σκυλολόι των ένστολων κουμπουροφόρων χτυπάει ανεξέλεγκτα όποιον και όποτε γουστάρει, μπουκάρει σε σπίτια και ξεβρακώνει γυναίκες στη μέση του δρόμου. Είναι θέμα χρόνου και δικής μας απάθειας, να γίνει πράξη το μότο της παλιάς διαφήμισης της Madison, “ Yeah, όπως Αμερική»

Νίνα Γεωργιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search