• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Αγριότητα στην Κέρκυρα: Άφησαν άλογο δεμένο στον ήλιο και πέθανε (Βίντεο)

September 08, 2022 3603

 

Βασανιστικός θάνατος για άλογο στην Κέρκυρα. Το άφησαν χωρίς νερό. Δείτε βίντεο.
 
 

Ακόμη ένα περιστατικό απάνθρωπης κακοποίησης ζώου και συγκεκριμένα ενός αλόγου, έρχεται στην επιφάνεια, αυτήν τη φορά από την Κέρκυρα.

Όπως φαίνεται και από τις σκληρές φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο το άλογο, αποστεωμένο και σε κακή κατάσταση, είχε εγκαταλειφθεί δεμένο κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς νερό.

 

Δεν κατάφεραν να σώσουν το άλογο στην Κέρκυρα

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος corfupress.gr, το άλογο τελικά πέθανε παρά τις προσπάθειες πολλών να του δώσουν νερό και να το βάλουν στη σκιά με τη βοήθεια ομπρέλας.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι κλήθηκε κτηνίατρος ο οποίος ανέφερε ότι είχε επισκεφτεί το άλογο και τις προηγούμενες ημέρες επειδή ήταν άρρωστο. Ωστόσο όπως ενώ καταγγέλλεται παρουσία του κτηνιάτρου, ο ιδιοκτήτης παραδέχθηκε ότι το άλογο ήταν δικό του, αν και μετά, υποστήριζε στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν ότι δεν ήταν.

Το άλογο ήταν δεμένο στον χώρο που δείχνουν οι φωτογραφίες σε κακή κατάσταση, χωρίς νερό και χωρίς σκιά, ενώ δεν είναι γνωστό αν προϋπήρχε κάποια ασθένεια ή αν κατέληξε λόγω των συνθηκών.

Χωρίς νερό κάτω από τον ήλιο το άλογο στην Κέρκυρα

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν το ζώο ήταν ετοιμοθάνατο για οποιοδήποτε αιτία, αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να μην είχε αφεθεί στην τύχη του υποφέροντας από τη δίψα και την αφόρητη ζέστη και ήλιο.

Βίντεο από το άλογο στην Κέρκυρα (ΠΡΟΣΟΧΗ, σκληρές εικόνες):

 

 

«Το άλογο την Κέρκυρα πέθανε υποφέροντας»

«Πότε και ποιος θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για τα ζώα σε αυτό το νησί; Στο Σιδάρι πολλοί άνθρωποι από το παρακείμενο ξενοδοχείο προσπάθησαν να βοηθήσουν το άλογο που πεθαίνει από τη ζέστη. Προσπάθησαν να του παράσχουν σκιά και νερό. Δεν υπήρχε σκιά γι’ αυτό. Κανένα καταφύγιο, καμία στέγη για να μπορέσει να ξεφύγει από τον ήλιο. Ποιος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να αφήσει ένα ζώο εκεί;

Κλήθηκε η αστυνομία - ήρθαν και είπαν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Το άλογο πέθανε υποφέροντας. Ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για αυτό; Τα ζώα πρέπει να πεθαίνουν τελικά χωρίς κανένας να νοιάζεται; Ακόμα και η αστυνομία; Για τον ιδιοκτήτη πρέπει να επιβληθεί ποινή και να μη του επιτρέπεται να διατηρεί ζώα μέχρι το τέλος της ζωής του! Παρακαλώ κοινοποιήστε το παντού και ελπίζω κάποιος να κάνει κάτι σε αυτό το νησί!», αναφέρεται σε ανάρτηση της ομάδας του Facebook The CorfuGrapevine για το άλογο στην Κέρκυρα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search