• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Κάλεσμα για οργάνωση δράσης απέναντι στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

September 12, 2022 3349

Κάλεσμα για οργάνωση δράσης απέναντι στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο νησί

Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και λιτότητας, που τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας συρρικνώθηκαν, έρχονται σήμερα ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά είδη. Ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς άνω του 10%, οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτιναχτεί ακόμα περισσότερο, τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης έχουν καταντήσει είδη πολυτελείας. Η τιμή της βενζίνης καθιστά της καθημερινές μας μετακινήσεις αδύνατες. Οι λογαριασμοί ρεύματος, σαν επιστέγασμα όλων αυτών, έρχονται να δημιουργήσουν έναν ασφυκτικό βραχνά για τα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να ανταποκριθούν σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις τους.

Την απελπιστική αυτή κατάσταση η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει με κουπόνια και επιδόματα, που μοιάζουν με ενέσεις για να απαλύνουν τον πόνο σε έναν ετοιμοθάνατο ασθενή. Προσπαθούν να μετατρέψουν τον κόσμο σε επαίτες που ζητάνε λίγα ψίχουλα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ψίχουλα που η κυβέρνηση φειδωλά δίνει, προκειμένου να είναι εφικτό αφενός να κρατηθούν οι μισθοί των εργαζομένων χαμηλά, χωρίς να υπάρξει κάποιο μαζικό κύμα στάσης πληρωμών λόγω αδυναμίας των οφειλετών, και αφετέρου να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που κερδοσκοπούν στην πλάτες όλων μας. Επιδόματα που σε τελική ανάλυση βγαίνουν και πάλι από τη δική μας φορολογία, κυρίως των μικρομεσαίων στρωμάτων, που θα κληθούν το επόμενο διάστημα να πληρώσουν το λογαριασμό του αδειάσματος των κρατικών ταμείων. Επιδόματα που είναι βέβαιο, ότι το επόμενο διάστημα θα σταματήσουν, αφήνοντας πίσω τους μόνο την ακρίβεια. Γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουμε, ότι οι αυξήσεις δεν είναι προσωρινές και δεν οφείλονται σε παροδικά φαινόμενα. Είναι εδώ για να μείνουν, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδο μας.

Ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για πολλές οικογένειας. Νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα αναμένονται, ενώ το κόστος της θέρμανσης φέτος θα είναι δυσβάσταχτο για πολλά νοικοκυριά. Οι ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το ρεύμα, ακόμα και τα καυσόξυλα, καθώς και οι διακοπές ρεύματος λόγω αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών, θα αφήσουν πίσω τους πολλά κρύα σπίτια.

Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει καμία σκέψη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και στις συντάξεις, ούτε για παρεμβάσεις, προκειμένου να σταματήσει την κερδοσκοπία των ολιγοπωλίων που λυμαίνονται τους τομείς της ενέργειας, των πετρελαιοειδών, της διατροφής κ.λπ. Αντίθετα, έρχεται να τα ενισχύσει διασφαλίζοντας τα υπερκέρδη τους. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί έντονα η πληροφορία, ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το νησί μας. Ας αποτελέσει αυτή η επίσκεψη το εφαλτήριο της δικής μας απάντησης. Να αποτελέσει μέρα μαζικής ανυπακοής, κινητοποίησης και δράσης. Να στείλουμε το μήνυμα, ότι είμαστε εδώ, έχουμε λόγο και ρόλο και δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση.

Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όλους τους φορείς συλλογικότητες, παρατάξεις και κόμματα σε σύσκεψη την Δευτέρα 12/9 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να οργανώσουμε μια μαζική κινητοποίηση τις μέρες της επίσκεψής του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search