• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Μαθήτριες πέταξαν τα χιτζάμπ και βγήκαν στους δρόμους του Ιράν

October 04, 2022 517

Εξαπλώνεται η εξέγερση στο Ιράν και η υποκρισία στους κυβερνώντες τη Δύση - Μαθήτριες στην εφηβεία πέταξαν με τη σειρά τους τα χιτζάμπ και βγήκαν στους δρόμους

 

Σε μια εντυπωσιακή  κίνηση, μαθήτριες του Ιράν ένωσαν χθες τις φωνές τους με τις υπόλοιπες γυναίκες και άνδρες που εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες διαδηλώνουν κατά της καταπίεσης των γυναικών και της αστυνομικής καταστολής.

Μαθήτριες στην εφηβεία πέταξαν με τη σειρά τους τα χιτζάμπ και βγήκαν στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα στο ίδιο πνεύμα με αυτά που ακούγονται στις μεγάλες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.

Ξεσηκώθηκαν και οι μαθήτριες στο Ιράν | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Στο Καράχ, χθες, Δευτέρα, κορίτσια χωρίς χιτζάμπ έχουν καταγραφεί σε βίντεο να αναγκάζουν έναν άνδρα, που πιστεύεται ότι είναι τοπικός υπάλληλος, να φύγει από το σχολείο τους.

 

Το βίντεο τις δείχνει να φωνάζουν «ντροπή σου» και να πετούν στον άνδρα, όπως φαίνεται, άδεια μπουκάλια νερού, μέχρι να υποχωρήσει  από μια πύλη.

Σε ένα άλλο βίντεο από το Καράχ, που βρίσκεται δυτικά της Τεχεράνης, ακούγονται μαθήτριες να φωνάζουν: «Αν δεν ενωθούμε, θα μας σκοτώσουν μία προς μία».

Στη νότια πόλη Σιράζ δεκάδες μαθήτριες απέκλεισαν την κυκλοφορία σε κεντρικό δρόμο ενώ κουνούσαν τις μαντίλες τους στον αέρα και φώναζαν «θάνατος στον δικτάτορα» - μια αναφορά στον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο για όλα τα κρατικά ζητήματα.

Περαιτέρω διαδηλώσεις από μαθήτριες αναφέρθηκαν σήμερα, Τρίτη, στην Τεχεράνη και στις βορειοδυτικές πόλεις Σακέζ και Σανάντα.

Ο φωτογραφικός φακός έχει επίσης καταγράψει μαθήτριες να στέκονται στις τάξεις τους με ακάλυπτα τα κεφάλια. Κάποιες σήκωσαν τα μεσαία δάχτυλά τους προς τα πορτρέτα του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί.

Μετά τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί ξεχείλισε η οργή στο Ιράν για την καταπίεση που υφίστανται οι γυναίκες και οι διαδηλώσεις παρά τη φονική καταστολή είναι καθημερινές.

Χθες ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε ανοιχτά τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποκινούν το κίνημα αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας.

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε γνωστό χθες Δευτέρα, με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, πως «αυτή την εβδομάδα, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις στους δράστες βιαιοτήτων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών» στο Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως είναι «πολύ ανήσυχος για τις πληροφορίες όσον αφορά την εντεινόμενη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών και γυναικών», προσθέτοντας πως «οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό των γυναικών και όλων των Ιρανών πολιτών το θάρρος των οποίων εμπνέει τον κόσμο», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πέρα από την περίσσια υποκρισία της Δύσης αναμένονται με ενδιαφέρον η εξέλιξη της εξέγερσης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search