• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

H Κέρκυρα 2ος ασφαλέστερος προορισμός για το καλοκαίρι στην Ευρώπη – Δείτε ποιοι είναι οι 20 ασφαλέστεροι προορισμοί για ταξίδια και τουρισμό μετά τον κορονοϊό

June 03, 2020 2407

 

Με τις χώρες της Ευρώπης να άρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, να ανοίγουν τα σύνορά τους και να προωθούν νέες στρατηγικές για να διασφαλίσουν την ασφάλεια στα ταξίδια, οι καλοκαιρινές διακοπές στη Γηραιά Ήπειρο καθίστανται μια ρεαλιστική δυνατότητα για τους ταξιδιώτες.

 

Μαζί με δημιουργικές ιδέες όπως "αερογέφυρες", "ταξιδιωτικές φυσαλίδες" και "ταξιδιωτικοί διάδρομοι" μεταξύ χωρών που έχουν επίσημα ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού (και δεν απαιτείται καραντίνα για τους επισκέπτες), κυβερνήσεις, διεθνή ιδρύματα και εξειδικευμένοι τουριστικοί οργανισμοί εξετάζουν νέες πρωτοβουλίες και πρωτόκολλα για την επανέναρξη των διασυνοριακών ταξιδιών για τις διακοπές.

 

Οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη θα μπορούσαν να επιστρέψουν τον επόμενο μήνα μέσω "αερογεφυρών", αναφέρει δημοσίευμα της Sun.

 

"Πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν τα σύνορά τους και οι πτήσεις και τα ξενοδοχεία ξεκινούν εκ νέου επίσης τώρα", εξηγεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καλύτερων Προορισμών (EBD) που εμπίπτει στο δίκτυο EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας), που εργάζονται για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στην ήπειρο.

 

Για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες που "μετά από εβδομάδες περιορισμού θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη αλλά δεν ξέρουν πού να ταξιδέψουν και ποια μέτρα  υγιεινής λαμβάνονται σε χώρες και περιοχές", ο EBD παρουσίασε μια λίστα με 20 προορισμούς που έχουν πληγεί λιγότερο από την πανδημία του κορονοϊού.

 

Αυτοί οι προορισμοί επωφελούνται από την κοντινή απόσταση από νοσοκομεία τα οποία έχουν μεγαλύτερο αριθμό νοσοκομειακών κλινών ανά κάτοικο από την πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, από την εφαρμογή συγκεκριμένων πρωτοκόλλων σχετικά με την υγιεινή στα καταλύματα,  εστιατόρια και καταστήματα, καθώς και από την επιβολή μέτρων όπως η αλλαγή φίλτρων κλιματισμού μεταξύ κάθε διαμονής ταξιδιωτών, της διαθεσιμότητας μάσκας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

 

Πριν ταξιδέψετε σε οποιοδήποτε από τα όμορφα μέρη της λίστας, ο EBD συνιστά:

 

- Να είστε σε εγρήγορση και να μην ξεχνάτε την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη χρήση μάσκας όταν αυτό είναι εφικτό και απαραίτητο.

 

- Αποφύγετε τα ταξίδια αν η κατάσταση της υγείας σας δεν είναι καλή.

 

- Άτομα άνω των 70, υπέρβαρα ή που έχουν αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

 

- Είναι ευθύνη των ταξιδιωτών να προστατεύουν τους πιο ευάλωτους αγαπημένους τους και τους κατοίκους των χωρών υποδοχής.

 

1. Τιφλίδα, Γεωργία

 

Η Τιφλίδα είναι η πρωτεύουσα της Γεωργίας, μιας από τις λιγότερο πληγείσες  χώρες του κόσμου. Η Γεωργία αντέδρασε πολύ γρήγορα με μέτρα που κράτησαν την επιδημία σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Υπάρχουν έως και 260 φορές λιγότερα κρούσματα κορονοϊού στη Γεωργία από ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.

 

Η χώρα ανοίγει ξανά τα σύνορά της την 1η Ιουλίου και εφαρμόζει υγειονομικά μέτρα για την προστασία των ταξιδιωτών και των πολιτών της με σκοπό τις ασφαλείς και χαλαρωτικές διακοπές.

 

Η Τιφλίδα είναι ένας προορισμός που συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.

 

Πιο μοντέρνα από ποτέ, η πόλη είναι ιδανικός προορισμός για πολιτισμό, γαστρονομία, ποικιλομορφία και αρχιτεκτονική. Είναι εγγυημένο ότι θα εντυπωσιαστείτε.

 

Υπέροχα κτίρια με αρχιτεκτονική Haussmann αναμειγνύονται με αρχιτεκτονική που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα καθώς και με νεοκλασικά, σοβιετικά και εξαιρετικά μοντέρνα κτίρια.

 

Η Γεωργία έχει περισσότερα νοσοκομειακά κρεβάτια ανά χίλιους κατοίκους από τη Σουηδία και τη Δανία και η Τιφλίδα είναι έως και πέντε φορές ασφαλέστερη (σε ποσοστό εγκληματικότητας) από το Παρίσι ή το Λονδίνο.

 

Η πόλη διαθέτει μια μεγάλη προσφορά τουριστικών διαμερισμάτων, που είναι περιζήτητα από τους ταξιδιώτες, καθώς και μικρά μπουτίκ ξενοδοχεία και ξενώνες.

 

Αν χρειάζεται ένα επιπλέον επιχείρημα, η διαμονή σε  ξενοδοχείο 5 αστέρων ή σε ιδιωτική βίλα στην Τιφλίδα θα σας κοστίσει έως και τέσσερις φορές λιγότερο από ό,τι σε ένα αντίστοιχο σε  άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, πληροφορεί ο  EBD.

 

2. Κέρκυρα, Ελλάδα

 

"Αυτό το παραδεισένιο ελληνικό νησί είναι ένας τέλειος προορισμός για να ξαναγεμίσετε τις μπαταρίες σας μετά από αυτήν την αγχωτική περίοδο", αναφέρει ο EBD.

 

Η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό (έως και 50 φορές λιγότερα κρούσματα από ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο). Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας δεν υπερφορτώθηκε σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια της κρίσης. Επιπλέον, η χώρα διαθέτει περισσότερες κατά κεφαλή νοσοκομειακές κλίνες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

 

Η Κέρκυρα συνδυάζει τη χαλάρωση, τον ήλιο και τη φύση. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να ταξιδέψουν από την 1η Ιουλίου.

 

3. Cavtat, Κροατία

 

Δημοφιλής σε διασημότητες, οικογένειες, εραστές και λάτρεις της γαστρονομίας, του πολιτισμού, της φύσης και των θαλάσσιων σπορ, το Cavtat είναι ένας ιδανικός προορισμός.

 

Η Κροατία συγκαταλέγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό με έως και 20 φορές λιγότερα κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Η Κροατία είναι επίσης μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τον υψηλότερο αριθμό νοσοκομειακών κρεβατιών ανά κάτοικο. Το νοσοκομείο στο Ντουμπρόβνικ απέχει 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Cavtat, ενώ το αεροδρόμιο απέχει μόλις 10 λεπτά.

 

Το Cavtat διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ιδιωτικές βίλες, τουριστικά διαμερίσματα και μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία. Επιπλέον, η Κροατία έχει εφαρμόσει μέτρα υγιεινής σε μεγαλύτερα ξενοδοχεία.

 

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να το επισκεφτούν από την 1η Ιουλίου, ενώ δεν απαιτείται καραντίνα.

 

4. Νησιά Αζόρες

 

Εάν η Πορτογαλία δέχτηκε μικρό πλήγμα από τον κορονοϊό, τα Νησιά των Αζορών - όπως το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας - επηρεάστηκαν ακόμη λιγότερο.

 

Οι Αζόρες, στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, είναι ένα σύμπλεγμα εννέα νησιών που επιδεικνύουν τη φύση στην πιο αγνή της κατάσταση.

 

''Ένας τέλειος προορισμός αν θέλετε να επανασυνδεθείτε με τη φύση'', γράφει ο EBD. "Αν σας αρέσει η πεζοπορία, η χλωρίδα και η πανίδα, η παρακολούθηση δελφινιών και φαλαινών, η δοκιμή τοπικών προϊόντων, η πραγματική εμπειρία ζωής, οι Αζόρες είναι ιδανικές για διακοπές."

 

Οι Αζόρες έχουν μεγάλη προσφορά ιδιωτικών βιλών, τουριστικών διαμερισμάτων και μικρών οικογενειακών ξενοδοχείων.

 

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να ταξιδέψουν από την 1η Ιουλίου, ενώ δεν απαιτείται καραντίνα.

 

5. Πρέβεζα, Ελλάδα

 

Ήλιος, αμέτρητες παραλίες (συμπεριλαμβανομένης μιας από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη), μεσογειακή κουζίνα και με μια μαρίνα γεμάτη σκάφη, η Πρέβεζα εμφανίζεται στην πέμπτη θέση της λίστας με τους ασφαλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

 

Βρίσκεται στις εκβολές του Αμβρακικού κόλπου, με το Ιόνιο Πέλαγος στην άλλη πλευρά, η Πρέβεζα είναι "ένα νησί στην ηπειρωτική χώρα" στην Ήπειρο, στη βορειοδυτική Ελλάδα.

 

Η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό (έως και 50 φορές λιγότερα κρούσματα από ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο). Τα μέτρα υγιεινής ελήφθησαν νωρίς για να καλωσορίσουν τους ταξιδιώτες στην Πρέβεζα (τέσσερα μέτρα απόσταση ανάμεσα στις ξαπλώστρες στις παραλίες, τα φίλτρα κλιματισμού αλλάζουν μεταξύ κάθε διαμονής στα δωμάτια των ξενοδοχείων τα οποία απολυμαίνονται συνεχώς).

 

Η Πρέβεζα "περιβάλλεται" από τρία νοσοκομεία (ένα από αυτά σε πανεπιστήμιο) και βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του Ακτίου. Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα κατά κεφαλή νοσοκομειακά κρεβάτια από το Ηνωμένο Βασίλειο ή τον Καναδά.

 

Άνοιγμα εκ νέου σε ταξιδιώτες από την 1η Ιουλίου. Δεν απαιτείται καραντίνα.

 

6. Αλεντέζου, Πορτογαλία

 

Η Πορτογαλία έχει αποφύγει σχετικά την κρίση του κορονοϊού με έως και 40 φορές λιγότερα κρούσματα από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Ορισμένες περιοχές όπως το Αλεντέζου έχουν σχεδόν "απαλλαγεί από τον κορονοϊό" μέχρι στιγμής με έναν μόνο θάνατο να συνδέεται με τον ιό.

 

Το Αλεντέζου, που συνορεύει με τον Ατλαντικό Ωκεανό στη νότια Πορτογαλία και  απέχει μία με μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από τη Λισαβόνα, προσελκύει ταξιδιώτες που αναζητούν την απλότητα σε μια παρθένα φύση.

 

"Μη λησμονήσετε μια επίσκεψη στην Έβορα, απολαύστε τη γευσιγνωσία κρασιών (είναι από τα διασημότερα στην Ευρώπη) και κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα οδικό ταξίδι κατά μήκος της ακτής από τη Comporta έως το Odeceixe", συμβουλεύει ο EBD.

 

Άνοιγμα εκ νέου σε ταξιδιώτες από την 1η Ιουλίου. Δεν απαιτείται καραντίνα.

 

7. Μπατούμι, Αζαρία, Γεωργία

 

Η Γεωργία είναι μακράν μια από τις χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό. Η χώρα αντέδρασε πολύ γρήγορα με μέτρα που κράτησαν την επιδημία σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Έχουν καταγραφεί έως και 260 φορές λιγότερα κρούσματα στη Γεωργία από ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.

 

Το Μπατούμι, που βρίσκεται στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, στους πρόποδες του Καυκάσου στη νοτιοδυτική Γεωργία, είναι η πρωτεύουσα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Αζαρίας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

 

Με το ψευδώνυμο το "Λας Βέγκας της Μαύρης Θάλασσας", το Μπατούμι, σύμφωνα με τον EBD "είναι ένας υπέροχος συνδυασμός όμορφων τοπίων, ζωντανής κουλτούρας και θρυλικής φιλοξενίας. Αυτή η όμορφη πόλη σας προσκαλεί να ζήσετε την αντίθεση των ιστορικών αρχαίων χώρων καθώς και του σύγχρονου τρόπου ζωής της. "

 

Όχι μόνο ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη όσον αφορά τον κορονοϊό, το Μπατούμι είναι ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς και από άποψη εγκληματικότητας, με ποσοστό εγκληματικότητας έως και πέντε φορές χαμηλότερο από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

 

"Η περιοχή της Αζαρίας έχει εκπληκτική ποικιλομορφία: τη θάλασσα με τις μεγάλες παραλίες, ψηλά βουνά, πολιτιστικά μνημεία, μοναστήρια, όμορφες λίμνες και αυθεντικά χωριά. Εδώ, θα δοκιμάσετε τοπικά κρασιά και ανεξερεύνητη κουζίνα, θα νιώσετε τη δύναμη του οικοτουρισμού και θα σας υποδεχτούν με ανοιχτή καρδιά Τα βουνά τους, που σχεδόν αγγίζουν τον ουρανό, θα σας κάνουν να νιώσετε αρμονικά με τη φύση.

 

Το Μπατούμι είναι επίσης τέλειο το φθινόπωρο: Οι θερμοκρασίες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είναι πολύ ευχάριστες''.

 

Το Μπατούμι διαθέτει επίσης περισσότερα από 30 νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, τα οποία δεν έχουν υπερφορτωθεί από την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού.

 

Άνοιγμα εκ νέου σε ταξιδιώτες από την 1η Ιουλίου. Δεν απαιτείται καραντίνα.

 

8. Ζάγκρεμπ, Κροατία

 

Το Ζάγκρεμπ είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε σύμφωνα με τη λίστα του EBD: "ο αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών" στην Κροατία, ένας "προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε", το σημείο εκκίνησης ενός οδικού ταξιδιού στην Κροατία, ένας "ρομαντικός προορισμός" σε όλη τη διάρκεια του έτους, και ένας προορισμός που φημίζεται για τη Χριστουγεννιάτικη αγορά του.

 

Με πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και βρίσκεται στα βορειοδυτικά κατά μήκος του ποταμού Sava, στους πρόποδες των νότιων πλαγιών του βουνού Medvednica.

 

Η Κροατία δεν έχει πληγεί πολύ από τον κορονοϊό, με έως και 20 φορές λιγότερα κρούσματα από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι καλά εξοπλισμένη στην υγειονομική περίθαλψη και διαθέτει επίσης περισσότερα νοσοκομειακά κρεβάτια ανά κάτοικο σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

 

"Ελάτε να απολαύσετε τις χιλιάδες βεράντες της το καλοκαίρι, να διαβάσετε την εφημερίδα ή να παρακολουθήσετε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα (οι Κροάτες είναι παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο), επισκεφθείτε πολλά όμορφα πάρκα, αρχιτεκτονικά θαύματα και ιστορικά μνημεία. Είναι επίσης ιδανικός προορισμός για το Instagram", λέει ο EBD.

 

Άνοιγμα εκ νέου σε ταξιδιώτες από την 1η Ιουλίου. Δεν απαιτείται καραντίνα.

 

9. Αλγκάρβε, Πορτογαλία

 

Η Πορτογαλία είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό, με έως και 40 φορές λιγότερα κρούσματα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ορισμένες περιοχές έχουν πληγεί σχεδόν καθόλου, όπως το Αλγκάρβε και το Αλεντέζου για παράδειγμα, και ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ταξιδιώτες, όπως το Λάγκος, δεν έχουν καταγράψει θανάτους λόγω κορονοϊού.

 

Το Αλγκάρβε είναι η νοτιότερη περιοχή της ηπειρωτικής Πορτογαλίας και εκτιμάται ιδιαίτερα από οικογένειες. Φημίζεται για τις αμμώδεις παραλίες που πλαισιώνονται από χρυσά βράχια.

 

Στα βουνά, οι άνθρωποι διατηρούν τις παραδόσεις και τους αρέσει να τις μοιράζονται και οι πόλεις έχουν τη δική τους ιδιαίτερη γοητεία. Το Silves διατηρεί ίχνη του αραβικού παρελθόντός του, το Λάγκος από την περίοδο των ανασκαφών, το Tavira είναι μια ''βιτρίνα'' παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και το Faro έχει ένα όμορφο ιστορικό κέντρο.

 

Σε αντίθεση με άλλους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, το 60% των τουριστικών καταλυμάτων του Αλγκάρβε αποτελείται από ιδιωτικές βίλες με πισίνες, διαμερίσματα, ξενώνες ή μικρά ξενοδοχεία. Πρόκειται για έναν ''ασφαλή και καθαρό'' προορισμό που παρέχει στους ταξιδιώτες υγειονομική ασφάλεια, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς αξιωματούχους.

 

Η Πορτογαλία αντέδρασε γρήγορα και η μεγάλη βιομηχανία ενδυμάτων της χώρας μπόρεσε να παράγει μάσκες από νωρίς και ακόμη και να τις εξάγει στο εξωτερικό. "Με τις εκατοντάδες χιλιομέτρων παραλίες της, η Πορτογαλία είναι ένας τέλειος προορισμός για το καλοκαίρι", συμβουλεύει ο EBD.

ΠΗΓΗ: FORBES, CAPITAL.GR

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search