• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

November 08, 2022 2714

 

Αγρότη – Αγρότισσα

 

Κινδυνεύεις από ένα καινούργιο πολύ απειλητικό τσουνάμι ακρίβειας στο πετρέλαιο, στο ρεύμα, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές, με κίνδυνο να μην ορθοποδήσεις αφού ήδη χτυπιόσουν από τις χαμηλές τιμές πώλησης στους μεγαλεμπόρους, σε συνδυασμό με το κόστος παραγωγής.

Η “ενεργειακή κρίση”, οι υψηλοί φόροι είναι μέρος της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ), στο όνομα της οποίας θυσιάστηκε η αγροτική παραγωγή μιας σειράς χωρών, όπως η Ελλάδα, προς όφελος των κερδών των μεγάλων εξαγωγικών βιομηχανικών ομίλων.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία κάνει περισσότερο εμφανή την υπονόμευση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας για επάρκεια σε μια σειρά από απαραίτητα προϊόντα (λάδι, ζωοτροφές, ζάχαρη, κρέας, αγελαδινό γάλα, αλλά και μαλακό σιτάρι) την στιγμή που το ψωμί αυξάνεται επικίνδυνα.

Σε αυτή την κατεύθυνση κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμοι δείχνουν για άλλη μια φορά το “έντονο ενδιαφέρον” τους για τη φτωχή αγροτιά του νησιού.

Σε αυτή την περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει “κόκαλα” για χάρη των κερδών των ομίλων οι Κερκυραίοι αγρότες ελπίζουν σε μια σοδειά αρκετά πετυχημένη για να βγάλουν όπως λένε όλοι το δύσκολο χειμώνα.

Η δακοκτονία ουσιαστικά καταργείται και όπου έγινε, έγινε με καθυστέρηση χωρίς να τηρείται κανένας όρος και καμία προδιαγραφή.

Οι αγροτικοί δρόμοι είναι αδιαπέραστοι, επίσης είναι σίγουρη και η αύξηση των αλεστικών, λόγω της αύξησης της ενέργειας, γεγονός που θα είναι απαγορευτικό για το μάζεμα του ελαιόκαρπου.

Αγρότη – Αγρότισσα

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτή η περίοδος κάνει πιο εύκολο το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλει ο καθένας για το τι φταίει στην υγεία, στην παιδεία, στα εργασιακά, στον αγροτικό τομέα. Η χώρα μας παρήγαγε ότι χρειαζόταν ο λαός της στον πρωτογενή τομέα και προχωρούσε σε εξαγωγές, όμως οι αποφάσεις της ΚΑΠ και Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις επέβαλλαν να εισάγουμε από άλλες χώρες για να θησαυρίζουν οι εμποροβιομήχανοι στον χώρο της διατροφής. Είναι τώρα η ώρα να αντιδράσουμε αγωνιστικά και στην Κέρκυρα, να διεκδικήσουμε δικαιώματα και ριζικές αλλαγές.

Η Ο.Α.Σ.Κ. σας καλεί να δυναμώσουμε το αγροτικό κίνημα στο νησί μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους οικοδόμους και όλους του εργαζόμενους να αγωνιστούμε για κατώτερες εγγυημένες τιμές στο λάδι και στα άλλα αγροτικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα βιώσιμο εισόδημα.

 

- Μείωση του κόστους παραγωγής.

- Κατάργηση του Φ.Π.Α στο ηλεκτρικό ρεύμα, μέσα-εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

- Για αγροτική οδοποιία

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search