• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Απεργούν 48.000 εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

November 15, 2022 400

 

Ζητούν εργασιακή ασφάλεια και αυξήσεις, καθώς το κόστος στέγασης ροκανίζει το 50% των μισθών τους

Περισσότεροι από 48.000 ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι στο σύστημα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, προχώρησαν σε απεργία ενάντια στους χαμηλούς μισθούς και τις αθέμιτες εργασιακές πρακτικές.

Ερευνητές, μεταδιδακτορικοί επιστήμονες, βοηθοί καθηγητών και άλλοι υπάλληλοι ξεκίνησαν, χθες Δευτέρα, τη μεγαλύτερη απεργία ακαδημαϊκών εργαζομένων στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να παραλύσει τις δραστηριότητες του συστήματος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ενός δικτύου 10 δημόσιων πανεπιστημίων και περισσότερων από 280.000 φοιτητών.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές του παραρτήματος του Πανεπιστημίου στη Σάντα Μπάρμπαρα, υπέρ της απεργίας τάσσεται το 98% των εργαζόμενων.

«Κερδίζουμε περίπου 23.000 δολάρια ετησίως, και αυτό κάνει τη ζωή αβίωτη σε πολλά μέρη της Καλιφόρνια, καθώς τουλάχιστον ο μισός μισθός μας πηγαίνει στα ενοίκια», τονίζουν αναφερόμενοι στο υψηλό κόστος ζωής.

Η απεργία λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο αυξανόμενης εργατικής αναταραχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για αυξήσεις στους μισθούς και πιέζουν για βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, είναι μισθοί τουλάχιστον 54.000 δολαρίων ετησίως για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, αυξημένη εργασιακή ασφάλεια, μεγαλύτερη προσβασιμότητα για τους εργαζόμενους με αναπηρία και πρόσθετη βοήθεια για μεταπτυχιακούς φοιτητές με παιδιά.

Μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια United for a Fair Workplace διαπίστωσε ότι το 92% των μεταπτυχιακών φοιτητών – εργαζομένων νοιώθουν ιδιαίτερα επιβαρυμένοι από τα ενοίκια τους, ξοδεύοντας πάνω από το 30% του μισθού τους για στέγαση, με τους μισούς να αναφέρουν ότι το κόστος στέγασης απορροφά το 50% του εισοδήματός τους.

πηγή: kosmodromio.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search