• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Οδηγίες της ΕΕ, που κάνουν «κανονικότητα» το φακέλωμα και τις παρακολουθήσεις

November 16, 2022 629

 

Εντύπωση προκαλεί λόγω των ημερών αλλά και παλιότερων σημαντικών υποθέσεων το γεγονός ότι δεν απασχόλησε ούτε τα «ψιλά» του αστικού τύπου στο σύνολο του χωρίς ούτε μια ναφορά στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν από κοινού να ψηφίζουν Οδηγίες της ΕΕ, που κάνουν «κανονικότητα» το φακέλωμα και τις παρακολουθήσεις, για να θωρακίσουν το σάπιο σύστημα από τον «εχθρό λαό», ένα θέμα που μάλλον δεν ευνοεί τις κόντρες και τους ανταγωνισμούς των ημερών.

Την περασμένη Πέμπτη πήγαν κι ένα βήμα πιο πέρα, ψηφίζοντας την ενσωμάτωση Οδηγίας της ΕΕ, ε, αφού το λέει η ΕΕ καλό πράγμα θα είναι, που με προκάλυμμα την «προστασία προσώπων που καταγγέλλουν πράξεις παραβίασης του Ενωσιακού Δικαίου» διαμορφώνει ένα κλειστό σύστημα αναφορών, με εσωτερικές και ελεγχόμενες διαδικασίες, που θα φιλτράρει και θα χειρίζεται επιλεκτικά τις καταγγελίες, ώστε άλλες να βγαίνουν «στη φόρα» και άλλες να θάβονται στο «μαύρο σκοτάδι», ανάλογα με τις σκοπιμότητες που υπηρετούνται κάθε φορά.

Το σύστημα θα λειτουργεί ως εξής: Για την προστασία των πληροφοριοδοτών ορίζεται εσωτερικά ένας υπεύθυνος παραλαβής και παρακολούθησης αναφορών. Σ' αυτό το υψηλόβαθμο, διευθυντικό πρόσωπο, ο καταγγέλλων θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλει την αναφορά του. Η περίπτωση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων είναι κατ' εξοχήν τέτοια περίπτωση.

Θα σκεφτεί κανείς ότι με τη ρύθμιση αυτή μπορεί ένας υπάλληλος σε μια δημόσια υπηρεσία ή σε μια ιδιωτική εταιρεία (π.χ. σε έναν πάροχο τηλεπικοινωνιών) να καταγγείλει τέτοια φαινόμενα και να τύχει της προνομιακής προστασίας προσώπων.

Και όμως, σύμφωνα με το άρθρο 5 του νομοσχεδίου, «οι προβλέψεις του υπό ψήφιση νόμου δεν εφαρμόζονται για την προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις οι οποίες άπτονται ζητημάτων άμυνας και ασφάλειας». Και αυτό όταν το σύνολο σχεδόν των παρακολουθήσεων, όπου υπάρχει άρση απορρήτου επικοινωνιών, γίνεται με την επίκληση λόγων «άμυνας» και «ασφάλειας»! Αν αυτό δεν είναι υποκρισία και συγκάλυψη, τότε τι είναι;

Επίσης, στο άρθρο 24 επιφυλάσσεται ειδικό καθεστώς για όσους παραλαμβάνουν τέτοιες αναφορές στο πλαίσιο της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι για τη θέση του υπαλλήλου της ΕΥΠ, που θα είναι υπεύθυνος παραλαβής των αναφορών, τα προσόντα, οι αρμοδιότητες, οι υποχρεώσεις και ο τρόπος πλήρωσης της θέσης του θα παραμένουν μυστικά και θα επιλέγεται από τον εκάστοτε αρμόδιο προϊστάμενο της κυβέρνησης. Δηλαδή, κανένας έλεγχος πέραν της υπηρεσίας και βέβαια στρωμένο έδαφος για συγκάλυψη «ενοχλητικών» υποθέσεων και καταγγελιών.

Στο άρθρο 15 του ίδιου νόμου προβλέπεται ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών - ακόμη και των ανώνυμων - νομιμοποιείται η επεξεργασία, ανταλλαγή και διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Γι' αυτή τη διαδικασία, μάλιστα, προβλέπεται ρητά ότι σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ο υπεύθυνος δεν ενημερώνει τον καταγγελλόμενο ή οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο που ερευνήθηκε στο πλαίσιο των αναφορών!

Δηλαδή, ο καταγγελλόμενος θα είναι αδύνατον να γνωρίζει, να αμυνθεί, να απαντήσει ακόμα και για ανακριβείς ή σκοπίμως ψευδείς καταγγελίες, για τις οποίες θα γίνονται φύλλο και φτερό όλα τα προσωπικά του δεδομένα. Διάταξη που θυμίζει την απαγόρευση η ΑΔΑΕ να ενημερώνει αυτόν που παρακολουθείται από την ΕΥΠ, ή από άλλους μηχανισμούς, ακόμα και όταν τελειώσει η παρακολούθησή του.

Επιπλέον, μέσα από αυτές τις διαδικασίες, νομιμοποιείται ένας μηχανισμός εκτεταμένου φακελώματος, όπου ακόμα και με ανώνυμες καταγγελίες ή αμφιβόλου σκοπιμότητας κίνητρα, μπορούν να τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί άνθρωποι για μια τεράστια γκάμα υποθέσεων, ακόμα και για τη γνωστή και μη εξαιρετέα από κάθε ευρωπαϊκή Οδηγία καταπολέμηση της λεγόμενης «τρομοκρατίας», έννοια που έχει γίνει λάστιχο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στο ενωσιακό δίκαιο και κατά κόρον αξιοποιείται για να στραφεί ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και απέρριψε τον θεσμό του «προστατευόμενου». Όπως ανέδειξαν οι βουλευτές του μιλώντας στην Ολομέλεια, δεν μπορεί ένα άδικο, σάπιο και εκμεταλλευτικό κράτος να προστατέψει ανθρώπους εργαζόμενους, μάρτυρες κ.λπ., που στρέφονται εναντίον του ίδιου του κράτους και των μηχανισμών του ή εναντίον μεγάλων επιχειρήσεων που διαπλέκονται με το κράτος.

Δεν είναι ποτέ δυνατόν το κράτος να ενοχοποιήσει τον εαυτό του, όπως προσπαθούν να πείσουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με τον περίφημο θεσμό των «προστατευόμενων» μαρτύρων, που τον έχουν κάνει «σημαία» στην υπεράσπιση τάχα της δημοκρατίας.

Τα όσα ελεγχόμενα θα βγαίνουν κάθε φορά στην επιφάνεια, θα είναι μόνο ό,τι βολεύει συγκεκριμένα συμφέροντα και ανταγωνισμούς, είτε ανάμεσα σε κράτη, είτε ανάμεσα σε εταιρείες, είτε υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Μάλιστα, οι υπαρκτές περιπτώσεις που αναφέρονται, όπως ο Εν. Σνόουντεν και ο Τζ. Ασάνζ, είναι απόδειξη υπέρ των όσων λέει το ΚΚΕ, καθώς έμειναν και οι δυο απροστάτευτοι, ενώ ο ένας είναι ήδη στη φυλακή!

 

ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστηςodigostoupoliti.eu

Αναδημοσίευση από euforipediada.blogspot.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search