• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Πρωτοστάτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε διαδήλωση στο Μιλγουόκι για τη δολοφονία του Τζορτ Φλόιντ : «Θέλουμε δικαιοσύνη» (βίντεο)

June 07, 2020 746

 

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έμεινε μόνο στην ξεκάθαρη δήλωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (διαβάστε εδώ). Συμμετείχε σε διαδήλωση στο Μιλγουόκι, ενώνοντας τη φωνή του κατά του ρατσισμού, της καταστολής και της ωμής αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, φορώντας μπλούζα που έγραφε «I can’t breathe» («δεν μπορώ να αναπνεύσω» – η φράση που επανέλαβε 16 φορές ο Φλόιντ όταν οι αστυνομικοί πατούσαν πάνω του). 

Μαζί του ήταν και τα αδέρφια του - «Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει στο Μιλγουόκι και να μην φοβάται να κυκλοφορήσει, δε θέλω να έχει μίσος στην καρδιά του»

Σε πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων, συμμετείχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα για αλλαγή και δικαιοσύνη.

Οι ΗΠΑ βίωσαν το μεγαλύτερο κύμα διαδηλώσεων το Σάββατο (06/06) για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Ο «Greek Freak», τα αδέρφια του, οι συμπαίκτες τους στους Μπακς και χιλιάδες κάτοικοι στην πόλη τους βγήκαν στους δρόμους να φωνάξουν για ισότητα.

Ο Έλληνας αστέρας του NBA μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος μέσω ενός τηλεβόα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωτοστάτησε σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού στο Μιλγουόκι, μια από τις εκατοντάδες πόλεις των ΗΠΑ όπου κατεγράφη χθες το μεγαλύτερο κύμα διαδηλώσεων από την ημέρα της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

 

Φορώντας μπλούζα με τα διαβόητα πλέον τελευταία λόγια του Φλόιντ, «I can’t breathe», και συνοδευόμενος από τους δύο αδελφούς του, ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς απευθύνθηκε στους διαδηλωτές, ζητώντας «αλλαγή και δικαιοσύνη».

 

«Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει στο Μιλγουόκι και να μην φοβάται να κυκλοφορήσει. Δεν θέλω να έχει μίσος στην καρδιά του. Είμαστε όλοι άνθρωποι, δεν το κάνουμε για τη δημοσιότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Προβολή εικόνας στο Twitter

 

Σημειώνεται ότι ο «Greek Freak» είχε ξεσπάσει λίγο μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, γράφοντας στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media «φτάνει πια, είναι ώρα για αλλαγή». Το ίδιο έχουν πράξει ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ενώ σε πορείες έχουν πάρει μέρος και άλλοι αστέρες του NBA.

 

Milwaukee County Sheriff's Office
 
@MCSOSheriff
 
 

We join all those praying for justice, equality, and peace in advance of today’s George Floyd march.
Harris County (TX) Sheriff's Office.

Προβολή εικόνας στο Twitter
 
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Milwaukee County Sheriff's Office

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: 

«Δεν είναι μόνο οι Μπακς. Αυτή είναι η πόλη μας. Μας αφορά όλους. Θέλουμε αλλαγή. Θέλουμε δικαιοσύνη. Αυτό θα κάνουμε. Θα είμαι μαζί σας. Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο Μιλγουόκι και να μην φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους. Δεν θέλω να βλέπουμε τέτοια περιστατικά. Δεν θέλω το παιδί μου να δει κάτι τέτοιο και να έχει μίσος στην καρδιά του. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Δεν με νοιάζει η δημοσιότητα. Θέλω απλά να δείτε όλοι ότι είμαι εδώ». 

Bleacher Report
 
@BleacherReport
 
 

“We want change. We want justice.”

Giannis addressing the protesters in Milwaukee

(via @Sam__CT)

 
Ενσωματωμένο βίντεο
 
1.578 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 

 

antetokoynmpo2.jpg

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search