• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

November 24, 2022 2995

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ «ΜΑΥΡΗ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ (18:00 ΠΟΡΤΑ ΡΕΑΛΕ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ (12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο, με την ακρίβεια να εξανεμίζει κυριολεκτικά και το τελευταίο λεπτό του ευρώ που υπάρχει στην τσέπη μας, με τις συνεχείς ανατιμήσεις στα προϊόντα και τον πληθωρισμό να καλπάζει, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται για άλλη μία φορά να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών του εμπορίου. Δεν πρόλαβαν οι μεγαλοεργοδότες να απαιτήσουν το άνοιγμα των καταστημάτων μία Κυριακή του Νοέμβρη και η κυβέρνηση έτρεξε να υλοποιήσει αμέσως το αίτημά τους λες και αυτό που μας λείπει είναι ο χρόνος και όχι τα χρήματα!

Έτσι, αρχικά αποφάσισε στα μουλωχτά να ανοίξει τα καταστήματα στις 6 Νοέμβρη με άθλια τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης(!) για τον "Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης" (!!!) Τι ποιο ταιριαστό εξάλλου!!! Στη συνέχεια το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να μεταφέρει το άνοιγμα για την Κυριακή 13 Νοέμβρη λόγω κακοκαιρίας και τελικά με νέα τροπολογία κατέληξε στην Κυριακή 27 Νοέμβρη! Καθόλου τυχαία δεν είναι βέβαια αυτή η ημερομηνία καθώς προηγείται η "μαύρη Παρασκευή-black Friday" στις 25 Νοέμβρη και έπεται η Cyber Monday στις 28 Νοέμβρη! Ένα δηλαδή "τέλειο" τετραήμερο (αν και αρχίζει πολλές ημέρες νωρίτερα) για του μεγαλεμπόρους για να ξεσκαρτάρουν και να εκτοξεύσουν τα κέρδη τους!

Την ίδια ώρα οι εμποροϋπάλληλοι λιώνουμε μέσα στα καταστήματα με ατέλειωτες ώρες υπερωριών, με εντατικοποίηση λόγω της υποστελέχωσης, με μετακίνηση από κατάστημα σε κατάστημα και από αντικείμενο σε αντικείμενο εργασίας πολλές φορές άσχετο με εκείνο της σύμβασής μας, με αύξηση της ημιαπασχόλησης, με σπαστά, με τις "απαιτήσεις της θερινής περιόδου" να τις διαδέχονται οι "αυξημένες ανάγκες" των εκπτωτικών και εορταστικών περιόδων! Τα "εργατικά ατυχήματα" και οι "επαγγελματικές ασθένειες" θερίζουν! Για μέτρα προστασίας της υγείας ούτε λόγος! Όλοι εξάλλου θυμόμαστε πώς ήταν η κατάσταση μέσα σε καταστήματα και αποθήκες ακόμα και την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, με τον ένα να αρρωσταίνει μετά τον άλλο λόγω των ανύπαρκτων μέτρων!

Και παρά το γεγονός ότι τόσο την περίοδο της πανδημίας όσο και στη συνέχεια μέχρι σήμερα οι μεγαλοεπιχειρηματίες του εμπορίου καταγράφουν τρελά κέρδη, οι μισθοί μας είναι κολλημένοι στα τάρταρα! Έτσι, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι η αύξηση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών δεν συνεπάγεται βελτίωση των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων. Ίσα, ίσα η αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων αποτελεί προϋπόθεση της κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών!

Βεβαίως, η ελαστικοποίηση των ωραρίων εργασίας και το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας δεν είναι κάτι νέο. Ήταν και είναι πάγιο αίτημα των μεγαλοεργοδοτών του χώρου και έχουν βάλει το χεράκι τους προς αυτήν την κατεύθυνση όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις από το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, υλοποιώντας σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες. Εξάλλου, όλοι θυμόμαστε που με βαρύγδουπες δηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν την εκλογή του ως κυβέρνηση το 2015, υπόσχονταν την κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής, για να έρθει ως κυβέρνηση να την ξηλώσει ακόμα περισσότερο. Όλοι θυμόμαστε επίσης και την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων που με την πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε, υπερψήφισε και έδωσε την δυνατότητα στους μεγαλεμπόρους να κρατούν ανοιχτά τα καταστήματά τους για 6 μήνες το χρόνο μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα, εισήγηση που υπερψηφίστηκε και από τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!!! Ταυτόχρονα όλοι θυμόμαστε την προσπάθεια της Αντιπεριφέρειας Κέρκυρας της ΝΔ την περίοδο των lockdown και των απαγορεύσεων να δώσει την δυνατότητα στους μεγαλεμπόρους να ανοίγουν τα καταστήματά τους ακόμα περισσότερες Κυριακές, σχεδιασμός που ναυάγησε κάτω από την πίεση του Σωματείου μας και των εργαζομένων του νησιού!

Για τους μεγαλεμπόρους το μέτρο αυτό συνεπάγεται την αύξηση της κερδοφορίας τους από την εκμετάλλευσής μας. Ταυτόχρονα όμως συνεπάγεται και την συγκέντρωση της αγοράς σε ακόμα λιγότερα χέρια με το κλείσιμο και άλλων μικροεμπόρων-μικροεπιχειρηματιών! Με "ένα σμπάρο δυο τρυγόνια" δηλαδή! Αυτόν τον σχεδιασμό υλοποιούν όλοι τους!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ζωή μας δε χωρά σε voucher, pass και "καλάθια καπαμά του νοικοκυριού"! Δε θα μας σώσουν παλιοί ή ανακαινισμένοι "σωτήρες"! Μόνο ο λαός σώζει τον λαό! Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για κατάργηση στο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για μείωση φόρων στο ρεύμα! Η ελπίδα είναι ΕΔΩ! Συσπειρωνόμαστε και παλεύουμε μέσα από το Σωματείο μας για ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες κατακτήσεις από αυτές που έχουμε πετύχει! Με τον αγώνα μας να επιβάλουμε την κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής, το συνεχές ωράριο χωρίς σπαστά και προγράμματα εργασίας που δε θα μας εξοντώνουν, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στους εργασιακούς χώρους!

Αυτοί για να αυξήσουν την κερδοφορίας τους έχουν τις κυβερνήσεις και τους νόμους τους, τα αντικλεπτικά και την εκμετάλλευση! Εμείς για να προασπίσουμε τα δικαιώματα και την ζωή μας έχουμε την οργάνωση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη!

Την (μαύρη κι άραχνη) Παρασκευή 25 Νοέμβρη συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:00 στον πεζόδρομο της Πόρτα Ρεάλε και την Κυριακή 27 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στην πλατεία Γεωργάκη, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία! ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Κέρκυρα, 22/11/2022

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

 

Web: http://sidypker.blogspot.gr

FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon, twitter: @employeescorfu e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ.: 6978404989, 6997233616

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search