• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί για τη φτώχεια που θα βιώσουν δεκάδες εκατομμύρια πολιτών, ζώντας με λιγότερο από 1 δολάριο τη μέρα

June 08, 2020 984

 

O πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μαλπάς, δήλωσε ότι λόγω των επιπτώσεων που έχει η πανδημία του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία, περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να βρεθούν να ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Παρά το ότι θεωρεί πιθανό ένα τέτοιο σενάριο, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας ζήτησε από τους ανθρώπους που θα βρεθούν στην ανέχεια να βρουν μαζί με τις κυβερνήσεις τους ένα «μονοπάτι», που θα κάνει τους ανθρώπους πιο «ευέλικτους» στις συνθήκες που πρόκειται να δημιουργηθούν παγκοσμίως.
 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Μαλπάς περιέγραψε τις μεγάλες επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις οικονομίες η πανδημία, βασιζόμενος σε στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, που αναλύουν τις επιπτώσεις που μπορούν να υπάρχουν στα εισοδήματα εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

«Ο συνδυασμός της πανδημίας και των μέτρων που έλαβαν χώρες για την αντιμετώπιση του, περιλαμβάνοντας το lockdown, σημαίνει ότι η ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων έχει διαταραχθεί. Οι “ευθείες συνέπειες”, όπως η μείωση εισοδήματος, αλλά και οι υγειονομικές και κοινωνικές συνέπειες που ακολούθησαν, είναι αλήθεια σκληρές. Αν και στις ανεπτυγμένες οικονομίες τα πράγματα δείχνουν να είναι διαφορετικά στις φτωχές χώρες, όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν εργασία ούτε σε εργοστασιακές εργασίες».

Παρά την παραδοχή περί μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων λόγω και των επιπτώσεων της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας ζήτησε «ευελιξία» στις συνθήκες που πρόκειται να δημιουργηθούν. «Νομίζω πως είναι εφικτό να βρούμε ένα κοινό μονοπάτι για να βαδίσουμε, ενθαρρύνοντας μια τέτοια προσπάθεια. Είμαι αισιόδοξος για την ανθρώπινη φύση και τις καινοτομίες που μπορεί να δημιουργήσει. Οι εξελίξεις είναι άμεσες και συνδέονται με τη σύνδεση που μπορούμε να έχουμε μαζί τους, είναι σπουδαιότερες πό ποτέ. Αυτό μας δίνει ελπίδες για το μέλλον».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search