Print this page

Ο υπερβάλλων ζήλος της κ. Εύας Καϊλή για την παράταση των βρόμικων ρυπογόνων Ναυτιλιακών καυσίμων!

December 12, 2022 298

Εθνική επιτυχία η αντιπεριβαλλοντική αθλιότητα!

Από σχετικό δελτίο τύπου της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή πληροφορούμαστε ότι  πρόταση της ίδιας στο Ευρωκοινοβούλιο υπερψηφίστηκε στις επιτροπές και αναμένεται να επικυρωθεί και στην ολομέλεια του Σώματος.

Ο λόγος γίνεται για την πρόταση που κατέθεσε στην οποία μεταξύ των άλλων εξαιρείται η Ακτοπλοΐα και τα νησιά με πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους από την λεγόμενη πράσινη μετάβαση των πλοίων έως το 2030!

Αυτή είναι η αιτία που η ευρωβουλευτής πανηγυρίζει και δηλώνει περιχαρής για το επίτευγμα της δηλαδή, ένα σημαντικό κομμάτι που αποδεδειγμένα συμβάλλει τα μέγιστα με τα ρυπογόνα αέρια να επιβαρύνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη χώρα μας, αυτό να θεωρείται εθνική επιτυχία ότι η Ακτοπλοΐα και οι τσιμινιέρες των πλοίων θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους!

Η ίδια η ευρωβουλευτής στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρει ότι κατάφερε να κάμψει τις αντιδράσεις της Σουηδίας και προστέθηκε διάταξη στο ίδιο κείμενο με την οποία τα ανακυκλώσιμα καύσιμα μη βιολογικής προέλευσης περιλαμβάνονται στις δεσμεύσεις που απέσπασε η καλή ευρωβουλευτής!

Με άλλα λόγια ότι πιο αντιπεριβαλλοντικό έχει όνομα και επίθετο στην Ευρώπη και αυτό είναι η Ελλάδα και το αστικό πολιτικό της προσωπικό πασχίζει και διευκολύνει να δώσει περαιτέρω παράταση στις καρκινογόνες ουσίες που εκπέμπουν τα πλοία!

Το εφοπλιστικό lobby στις Βρυξέλλες κατέγραψε ακόμη μια επιτυχία στο ενεργητικό του, στην γραμμή που έχει χαράξει να μεταθέσει την πράσινη μετάβαση στη Ναυτιλία περί το 2050!

Κατά τα λοιπά περισσεύουν μεγαλοστομίες περί πράσινης μετάβασης της Ναυτιλίας μας…

Υ.Γ Το σχετικό κείμενο γράφτηκε και αναρτήθηκε στο Facebook της ΠΕΝΕΝ πριν τα γνωστά γεγονότα και τη σύλληψη και φυλάκιση της Ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.