• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Άρση της ασυλίας για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας - Ευωκοινοβούλιο: Θερμοκήπιο σκανδάλων

December 15, 2022 408

Άρση της ασυλίας για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας, μετά από σχετική ανακοίνωση.


Όπως αναφέρεται, και για τα δύο άτομα υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξαν απάτες εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, «με βάση ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και ειδικότερα όσον αφορά τις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών». 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μισθοί στους συνεργάτες στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν μικρότεροι από όσο προβλέπεται.

Η Μαρία Σπυράκη σε δήλωσή της ανέφερε πως «αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» και ότι «δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Στην ρότα του συναδέλφου της Μανώλη Κεφαλογιάννη η Μαρία Σπυράκη


Σαν άσκηση μνήμης, όπως αναφέρει το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, θυμηθείτε ότι ο πρώτος διδάξας των "επιδόσεων" της Μαρίας Σπυράκη είναι ο συνάδελφος της ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο αυτοχαρακτηριζόμενος "Καραγκιόζης" («Είμαστε όλοι καραγκιόζηδες, τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου... Eγκλωβισμένοι στο σύστημα της διαπλοκής, δεν συγκρουόμαστε μαζί της», είχε δηλώσει ο ίδιος), έκανε την ίδια απατεωνιά με αυτή που κατηγορείται σήμερα η Σπυράκη.  

Ήδη από τον Απρίλη του 2017, είχε αποκαλυφθεί ότι ο Μ. Κεφαλογιάννης είχε προσλάβει μια συνεργάτιδά του στο γραφείο του η οποία μισθοδοτούταν από τον προϋπολογισμό της Ευρωβουλής. Αν και οι καθαρές αποδοχές της ήταν 6.912 ευρώ τον μήνα ο Κεφαλογιάννης έπαιρνε σαν μίζα το 60% του μισθού της.

Εμείς να υπογραμμίσουμε ότι θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις που θα κάνουν ακόμα πιο φανερή την αλήθεια ότι το ευρωκοινοβούλιο και τα κόμματα που το στηρίζουν είναι θερμοκήπιο σκανδάλων, όπου ομάδες συμφερόντων συναλλάσσονται απευθείας με τους ευρωβουλευτές. Πάνω σ' αυτό το εύφορο έδαφος «φυτρώνουν» ο χρηματισμός, τα σκάνδαλα, η εξαγορά, στο φόντο σκληρών επιχειρηματικών και γεωπολιτικών συγκρούσεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μηχανισμοί της ΕΕ όχι απλά αδιαφορούν για τις άθλιες συνθήκες εργασίας από άκρη σε άκρη στην Ευρώπη, ενώ η διαφθορά είναι δομικό στοιχείο της ΕΕ, με τις Βρυξέλλες να φιλοξενούν χιλιάδες “λομπίστες” που διασφαλίζουν ότι τα αρπακτικά συμφέροντα του κεφαλαίου θα γίνουν οδηγίες, ευρωνόμοι, μνημόνια και θα επιβληθούν έξω από κάθε δημοκρατικό έλεγχο στο σβέρκο των λαών και των εργαζομένων.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search