• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΑΝΤ. ΑΡ. ΣΥ. Α Κέρκυρας: Ο φασισμός δε θα περάσει!

December 18, 2022 2636

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την πρόσφατη δολοφονική επίθεση από φασιστοειδή εναντίον μελών της κατάληψης «Αντινομία» στο χώρο του Παλιού Ψυχιατρείου. Το περιστατικό, που κατέληξε σε σοβαρό τραυματισμό ενός φοιτητή από το επίδοξο «τάγμα εφόδου», φέρει όλα τα απεχθή χαρακτηριστικά της επίδειξης δύναμης / ενέδρας φασιστικού τύπου και δεν είναι διόλου τυχαίο. Αποτελεί οργανικό κομμάτι μιας γενικότερης συγκυρίας, στα πλαίσια της οποίας η εξαθλίωση των λαϊκών τάξεων συνοδεύεται από καθημερινές επιθέσεις εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων, ένταση του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής και από ένα γενικότερο επιχειρούμενο εκφασισμό της κοινωνίας. Ο φασισμός της σβάστικας συμπλέει αρμονικά με το φασισμό της γραβάτας.

Είναι καιρός, πλέον, να σπάσει το φασιστικό απόστημα που εδώ και αρκετά χρόνια δηλητηριάζει την τοπική κοινωνία ( δολοφονία Π. Ζίφλε, βιομηχανία μηνύσεων κατά νεολαίων και σωματείων...), όπως, άλλωστε, και ολόκληρη τη χώρα. Πολύ συγκεκριμένοι επαγγελματικοί και κοινωνικοί χώροι, σε στενή διαπλοκή με κυκλώματα του υποκόσμου και της νύχτας, έχουν μετατραπεί απροκάλυπτα σε φυτώρια φασιστών. Καλλιεργούν μεθοδικά και επίμονα τη μισαλλοδοξία, τον τυφλό φανατισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Παρασύρουν και εμπλέκουν στη δράση τους νέους ανθρώπους, εργαζόμενους, άνεργους, φοιτητές, ακόμα και μαθητές σχολείων.

Είναι τρομακτικές οι ευθύνες του κράτους, των κυβερνήσεων, των τοπικών αρχών και των μηχανισμών καταστολής. Δεν ανέχονται απλώς την πολυπλόκαμη δράση τέτοιων εγκληματικών συμμοριών, παρά τις συγκυριακές υποκριτικές καταδίκες και τα κροκοδείλια δάκρυα. Πολλές φορές τις υποθάλπουν, τις υποστηρίζουν, καταδιώκουν τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων αντί τους θύτες, όπως η κοινή πικρή εμπειρία καθημερινά αποδεικνύει.

Καλούμε σε επαγρύπνηση τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τον κόσμο του αγώνα και των κινημάτων, κάθε κάτοικο του νησιού μας που θεωρεί τον εαυτό του κομμάτι της μεγάλης, παγκόσμιας δημοκρατικής και αντιφασιστικής παράδοσης. Ο φασισμός δε χωράει στην Κέρκυρα των σωματείων και του εργατικού κινήματος, του Σοσιαλιστικού Ομίλου, του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, του Αλέκου Πρίφτη, του Λαζαρέτου, του Κώστα Γεωργάκη, των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα.

Με όπλα μας την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δημοκρατία των συνελεύσεων και την πείρα των αγώνων, ας ορθώσουμε το ανάστημά μας, ώστε

- Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα συγκάλυψης αυτού του περιστατικού από τον κρατικό μηχανισμό

- Να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της συγκεκριμένης επίθεσης

- Να προλάβουμε την παραπέρα στοχοποίηση ζωντανών και δημιουργικών κοινωνικών χώρων και συλλογικοτήτων από το κράτος και το εκκολαπτόμενο φασιστικό παρακράτος

- Να ξαναστείλουμε τον φασιστικό εσμό εκεί όπου ανήκει, στους υπονόμους της Ιστορίας. Και ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι η αναγέννηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η προετοιμασία για την επόμενη «έφοδο στον ουρανό»!

ΑΝΤ. ΑΡ. ΣΥ. Α Κέρκυρας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search