• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Η υπόθεση Καϊλή είναι η κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς στην ΕΕ

December 30, 2022 342

 

Ξέσπασε το τελευταίο διάστημα ένα σοβαρό σκάνδαλο χρηματισμού ορισμένων ευρωβουλευτών και άλλων παραγόντων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, μετά την αποκάλυψη ότι αξιωματούχοι του Κατάρ εξαγόρασαν στην πραγματικότητα ευρωβουλευτές για να προωθήσουν τα συμφέροντα του Κατάρ στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ των ευρωβουλευτών ήταν και η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο σύντροφός της Ιταλός Φρατζέσκο Τζόρτσι, όπως και άλλοι παράγοντες του ευρωκοινοβουλίου.

Σε έφοδο της Βελγικής αστυνομίας στο σπίτι της κ. Καϊλή, βρέθηκαν τσάντες με χρήματα που μετέφερε ο πατέρας της και που θεωρούνται απ’ τις Βελγικές αρχές σαν πειστήρια εξαγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Στο μεταξύ για άλλα γεγονότα διαφθοράς βρίσκεται σε έλεγχο και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Σπυράκη, καθώς επίσης διάφορες φήμες κυκλοφορούν στους διαδρόμους των υπηρεσιών της ΕΕ για τους επιτρόπους Αβραμόπουλο και Σχοινά. Αν και αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει ακόμα όλα γνωστά, ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να απομακρύνει προσωρινά τη Σπυράκη απ’ τη ΝΔ, επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι τα πράγματα και για τη Σπυράκη είναι αρκετά σοβαρά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της ίδιας.

Σε ό,τι αφορά την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Καϊλή, οι υποψίες είχαν πέσει πάνω της ιδιαίτερα μετά την παρέμβασή της στο ευρωκοινοβούλιο , με την ομιλία της που εκθείαζε τις εργασιακές σχέσεις στο Κατάρ τη στιγμή που πάνω από 6500 εργάτες είχαν χάσει τη ζωή τους στα έργα για τη διεξαγωγή του μουντιάλ στη χώρα. Βέβαια οι Βελγικές αρχές είχαν υποψίες από πολύ πιο νωρίς και παρακολουθούσαν τις κινήσεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Το σκάνδαλο με το όνομα Qatar-gate, που έσπασε σαν απόστημα στην ΕΕ, έφερε στην επιφάνεια ένα πλήθος άλλων ύποπτων υποθέσεων με ανάμειξη διάφορων χωρών και με άγνωστους προσωρινά αποδέκτες. Άγνωστο επίσης είναι προσωρινά και από πού εκπορεύτηκαν όλες αυτές οι πληροφορίες που επέτρεψαν να φτάσει στα φώτα της δημοσιότητας όλος αυτός ο οχετός που ονομάζεται διαφάνεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φήμες αναφέρουν ότι πίσω απ’ την ιστορία των αποκαλύψεων είναι οι αμερικάνοι, που έχουν σαν στόχο να χτυπήσουν το Κατάρ στην αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), αν και είναι πολύ δύσκολο προσωρινά να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

Εκείνο όμως που αποκαλύφθηκε φαρδιά πλατιά και που ξεσκεπάζει τον πραγματικό ρόλο της ευρωβουλής και των διαφόρων ομάδων σ’ αυτήν είναι η σχέση της με τα οικονομικά συμφέροντα και τα λεγόμενα οικονομικά λόμπι που περιφέρονται στις αίθουσες του κοινοβουλίου, κάνουν σεμινάρια στους ευρωβουλευτές και τους καθοδηγούν στο πώς θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους με τις ομιλίες και τις ψηφοφορίες σ’ αυτό. Το ιδιαίτερο στοιχείο αποκαλύπτει για πρώτη φορά, έτσι ανοιχτά, τη σχέση των αξιωματούχων της ΕΕ με τα οργανωμένα συμφέροντα, με τους λεγόμενους λομπίστες και όχι μόνο, αλλά και με τις ατελείωτες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), που στήνουν όλοι αυτοί για να ξεπλύνουν το βρόμικο χρήμα που απομυζούν φυσικά απ’ τους λαούς της Ευρώπης.

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που αποκαλύφθηκε με το συγκεκριμένο σκάνδαλο διαφθοράς, αφού δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν και περιορίσουν προσωρινά τις αποκαλύψεις και την έκταση της ρεμούλας που υπάρχει μέσα στην ΕΕ.

Οι διάφοροι απολογητές της ιμπεριαλιστικής ΕΕ επιχειρούν να μειώσουν τις συνέπειες των αποκαλύψεων, εμφανίζοντας τα γεγονότα αυτά σαν μεμονωμένα, που αφορούν μια μικρή μερίδα κάποιων «κακών» ευρωπαραγόντων. Την ίδια ώρα όμως έρχονται στη δημοσιότητα όλο και νέες αποκαλύψεις που εμπλέκουν ακόμα και Αφρικάνικες χώρες (Μαρόκο, Μαυριτανία κλπ) που παρεμβαίνουν στα σαλόνια των ευρωβουλευτών και άλλων αξιωματούχων, με το αζημίωτο φυσικά, αποδεικνύοντας τι πραγματικά είναι η ΕΕ του μεγάλου κεφαλαίου, παρά τις αποπροσανατολιστικές προσπάθειες των διάφορων ευρωπαιόδουλων απολογητών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα, που επιχειρούν επίσης να υποβαθμίσουν το θέμα, να το εμφανίσουν σαν κάποιες ενέργειες μιας ομάδας μέσα στο ευρωκοινοβούλιο με επικεφαλής τον Παντσιέρι, ένα πρώην στέλεχος της ΕΕ, ενώ τηρούν σιγή ιχθύος για την αποκάλυψη των δεσμών των οικονομικών λόμπι με τις ομάδες του ευρωκοινοβουλίου, αφού άλλωστε και τα κόμματα αυτά συμμετέχουν στις ομάδες αυτές και είναι βέβαιο ότι και άλλα «επίλεκτα» στελέχη τους θα έχουν βάλει το δάχτυλο στο μέλι. Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις δηλώσεις Τσίπρα που θαύμασε τις Βελγικές αρχές που ανακάλυψαν το σκάνδαλο και δεν χαρίστηκαν σε κανένα (όπως κάνει η ΝΔ στη χώρα), ενώ ουσιαστικά και ο Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάλυψε την Καϊλή, δηλώνοντας ότι οι ενέργειες της Καϊλή ενισχύουν τους ευρωσκεπτικιστές και την ακροδεξιά και πληγώνουν την αξιοπιστία της ΕΕ.

Για τους ψευτοαριστερούς λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ, τι άλλο πρέπει να γίνει για να αναγκαστούν να ομολογήσουν ότι το Qatar-gate ή η υπόθεση Καϊλή δεν είναι μεμονωμένες ενέργειες κάποιων κακών στελεχών της ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή ένωση που γεννά και θρέφει αυτή την πραγματικότητα, ηλίθιοι;

Γιώργος Σόφης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search