• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Στην Τζενίν τα πρώτα θύματα της ισραηλινής θηριωδίας για το 2023

January 02, 2023 410

 

Ένας 22χρονος και ένας 25χρονος έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια επιδρομής στο Καφρ Νταν, της Δυτικής Όχθης

Δύο Παλαιστίνιους νεκρούς άφησε πίσω της επιδρομή του ισραηλινού στρατού σήμερα τα ξημερώματα, στο χωριό Καφρ Νταν, κοντά στην πόλη Τζενίν στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, οι νεκροί είναι ο 22χρνος Μοχάμεντ Σάμερ Χοσίγια και ο 25 χρονος Φουάντ Μοχάμεντ Άμπεντ, που έπεσαν από ισραηλινά πυρά, ενώ τρεις ακόμα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αντιπαραθέσεις και ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο χωριό με σκοπό να γκρεμίσουν τα σπίτια δύο Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε ισραηλινό στρατιωτικό σημείο ελέγχου στην Τζενίν που οδήγησε στη δολοφονία ενός Ισραηλινού στρατιώτη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν από τοπικά μέσα δείχνουν ότι τα σπίτια κατεδαφίστηκαν με τη χρήση εκρηκτικών, τακτική που ακολουθεί κατά κανόνα ο ισραηλινός στρατός και έχει χαρακτηριστεί ως «συλλογική τιμωρία» από Παλαιστίνιους και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η στιγμή της βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι του Αχμέντ Αμπέντ στην πόλη Καφρντάν της Τζενίν, ενός από τους δράστες της επιχείρησης Τζαλαμέ»

Η μεγάλης κλίμακας ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή, η οποία περιελάμβανε ειδικές δυνάμεις, ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής και συνεχίστηκε μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Οι δύο άνδρες που πυροβολήθηκαν τη Δευτέρα είναι οι πρώτοι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη φέτος, ως αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης ισραηλινής στρατιωτικής εκστρατείας εντατικών επιδρομών και δολοφονιών εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτήρισαν το 2022 ως το πιο θανατηφόρο έτος για τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη τα τελευταία 16 χρόνια. Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 171 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη το 2022, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 30 παιδιά. Τουλάχιστον 9.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Άμαχοι που έρχονται αντιμέτωποι με τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια επιδρομών και μη εμπλεκόμενοι περαστικοί έχουν σκοτωθεί, καθώς και Παλαιστίνιοι μαχητές σε στοχευμένες δολοφονίες και κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων.

Πηγή: kosmodromio.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search