• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ο μαύρος διαδηλωτής που διέσωσε τον τραυματία λευκό ακροδεξιό μετά από σύγκρουση - Οι δυο κόσμοι που συγκρούονται.

June 16, 2020 54

 

 

Οι δυο κόσμοι που συγκρούονται.
Γιατί με φωτιά και με τσεκούρι πάντα ο κόσμος προχωρεί αλλά, διάολε, κάποιοι έρχονται από το μέλλον, την ανθρωπότητα.

Σταθμός Waterloo, Λονδίνο
Επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών/φασιστών και αντιφασιστών/αντιρατσιστών διαδηλωτών.
Ο μαύρος διαδηλωτής, κουβαλά στους ώμους του τον τραυματία λευκό ακροδεξιό για να τον σώσει από το πλήθος και αναζητά τρέχοντας ιατρική βοήθεια.

Xenia Pirounia (από το fb)

Η φωτογραφία του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς όπου διακρίνεται ο Χάτσινσον να ξεπροβάλλει από το πλήθος, κοντά στη γέφυρα Waterloo, ενώ μεταφέρει έναν τραυματισμένο άνδρα, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρωταγωνίστησε στα δελτία ειδήσεων.

«Ήταν το σωστό που έπρεπε να κάνω», είπε ο Χάτσινσον στο Reuters TV σήμερα. «Δεν θέλαμε να αλλάξει η συζήτηση και να απομακρυνθεί η προσοχή από όλα εκείνα για τα οποία πολεμάμε, δηλαδή την πραγματική ισότητα».

Στη Βρετανία, όπως σε πολλές χώρες παγκοσμίως, έχουν ενταθεί οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στον απόηχο του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Στην πλειονότητά τους, πρόκειται για ειρηνικές κινητοποιήσεις, όμως το Σάββατο ακροδεξιοί αντιδιαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο και ακολούθησαν συμπλοκές.

Όπως τονίζει ο Πάτρικ Χάτσινσον, οι ειρηνικές αντιρατσιστικές διαδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν στη Βρετανία.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε τις πορείες. Οι φωνές μας πρέπει να ακουστούν. Πρέπει να πετύχουμε την πραγματική ισότητα, όμως η βία δεν είναι απαραίτητη».

Ο άνδρας που μετέφερε στους ώμους του ο Χάτσινσον είχε τραύματα στα πρόσωπό του και δημοσιογράφοι του Reuters που βρίσκονταν στο σημείο μετέδωσαν ότι ξυλοκοπήθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αντιρατσιστές διαδηλωτές.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search