• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για θέματα εκπαίδευσης

June 17, 2020 4240

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο Βουλευτής έθεσε μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους σε σχολικές μονάδες της Κέρκυρας, όπως είναι ο προγραμματισμός για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την ερχόμενη σχολική χρονιά, η έλλειψη σχολικής στέγης στην Κέρκυρα, η προμήθεια οπτικοακουστικού εξοπλισμού κ.α.

Συζητήθηκαν εκτενώς οι νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, όπου δίνονται κίνητρα για την εργασία σε δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ προβλέπονται και ποινές για τους αναπληρωτές που αρνούνται τον διορισμό σε σχολείο όπου καλούνται να παρουσιαστούν.

Σε ότι αφορά στο προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων, ο Βουλευτής έθεσε τα αιτήματα των εργαζομένων και κυρίως το θέμα της μονιμοποίησής τους. Βεβαίως, πρόκειται για ζήτημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και των ΟΤΑ. Παρόλα αυτά, πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να μην υπάρχει σχολική μονάδα με έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, πράγμα που θα εξασφαλιστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Βουλευτής έθεσε επίσης τα αιτήματα του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολικών Κυλικείων της Κέρκυρας, τόσο για την οικονομική στήριξη του κλάδου όσο και για την διευκόλυνσή του. Από την πλευρά της, η Υφυπουργός ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, δίνεται η δυνατότητα, κατόπιν αίτησης του μισθωτή, οι μισθώσεις δημοσίων ακινήτων που λειτουργούν ως σχολικά κυλικεία και λήγουν έως τις 31/12/2020, να πάρουν ένα έτος παράταση. Σημείωσε επιπλέον, ότι οι μισθωτές – επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι των κυλικείων μπορούν να κάνουν χρήση των εργαλείων στήριξης που ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή κατόπιν κυβερνητικής εντολής, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Ο κ. Γκίκας μετέφερε επιπλέον τον προβληματισμό που έχουν εκφράσει οι εκπαιδευτικοί για την μείωση των ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων της Οικιακής Οικονομίας και της Κοινωνιολογίας. Η κα Ζαχαράκη διευκρίνισε ότι στο μάθημα «δεξιότητες ζωής», που θα εφαρμοστεί πιλοτικά, οι καθηγητές της Οικιακής Οικονομίας θα έχουν προτεραιότητα κατά

την πρώτη ανάθεση. Έδωσε έμφαση στο γεγονός, ότι οι σχετικές γνώσεις θα συνεχίσουν να διδάσκονται, ωστόσο σε διαφορετικό πλαίσιο.

Τέλος, ο Βουλευτής έθεσε εκ νέου το αίτημα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την ίδρυση παραρτήματος του ΙΕΚ Κέρκυρας, όπου θα διδάσκονται ειδικότητες που σχετίζονται με τουριστικά επαγγέλματα. Ωστόσο, εκκρεμεί ακόμη η έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες και η οργάνωση λειτουργίας του εκπαιδευτηρίου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search