• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Στις απειλές του ΥΠΑΙΘ απαντάμε με ενότητα και αποφασιστικότητα! - Θα νικήσουμε!

March 08, 2023 2093

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

 

Απόφαση της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών!

Δυναμώνουμε την πάλη για αυξήσεις στους μισθούς μας, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στις απειλές του ΥΠΑΙΘ απαντάμε με ενότητα και αποφασιστικότητα! Θα νικήσουμε!

Στις 15 του Φλεβάρη οι εκπαιδευτικοί έδωσαν ένα από τα καλύτερα μαθήματα. Δίδαξαν αξιοπρέπεια και περηφάνια, έδειξαν πως η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ δεν έχουν τη συγκατάθεσή τους στα σχέδια της κατηγοριοποίησης των σχολείων και του αντιδραστικού ελέγχου των εκπαιδευτικών.

Στις 15 Φλεβάρη, οι εκπαιδευτικοί έπιασαν το νήμα του αγώνα από τους συναδέλφους τους στην Ουγγαρία, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Πορτογαλία και αλλού, ένα ανθρώπινο ποτάμι που καμία κυβέρνηση, καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να αγνοήσει. Ένα ποτάμι με χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς που ενώθηκε με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες, με τους μαθητές μας και τους γονείς τους, με τα εργατικά σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τις Ενώσεις Γονέων και την ΑΣΓΜΕ που μας έδωσαν κουράγιο και δύναμη με την παρουσία τους.

Στις 15 του Φλεβάρη είχαμε μια από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων ετών στον κλάδο και μαζικά συλλαλητήρια σε πάνω από 45 πόλεις όλης της χώρας. Ο παλμός, η μαζικότητα και η δυναμική των συγκεντρώσεων αλλά και η συμπόρευση με πλατιά τμήματα των εργαζομένων άλλων κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, δημιουργούν όρους αποφασιστικής σύγκρουσης με την διαχρονική πολιτική της απαξίωσης της εκπαίδευσης.

Η άθλια προσπάθεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της Κεραμέως, να ταυτίσει τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις με «συνδικαλιστικές μειοψηφίες», φανερώνει τον φόβο που άρχισε ξανά να φωλιάζει στο ΥΠΑΙΘ! Η μεγαλύτερη κατάκτηση του αγώνα μας είναι ότι η πλειοψηφία του κλάδου αλλά και των γονιών δεν αποδέχεται τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια διαχωρισμού και κατηγοριοποίησης των σχολείων μας.

Η παράσταση που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας όλες αυτές τις μέρες, για να εξαπατήσει την κοινωνία και ειδικά τους γονείς των μαθητών μας είναι και κακόγουστη και αποτυχημένη. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αν ξαναφέρουν μέσα στις σχολικές τάξεις τις γραφικές φιγούρες των επιθεωρητών του προηγούμενου αιώνα, αν στήσουν πολλές ηλεκτρονικές πλατφόρμες για να ανεβάζουμε τα προσόντα μας, αν μας βάλουν να συμπληρώνουμε πολλά κουτάκια και ανούσιες φόρμες, αν μετατρέψουν τους διευθυντές των σχολείων μας σε μπαμπούλες και αν καταργήσουν τους Συλλόγους Διδασκόντων, θα αναβαθμίσουν το σχολείο και την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή, με εγκυκλίους «φασόν» προσπαθούν να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή και στις στάσεις εργασίας των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ! Αμφισβητείται ευθέως το δικαίωμα σε μια νόμιμη προκηρυγμένη μορφή πάλης! Αφού λοιπόν δεν έπιασαν οι κολακείες και τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του ΥΠΑΙΘ περί μη τιμωρητικής αξιολόγησης και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών (sic), σειρά πήραν οι απειλές.

Διαβεβαιώνουμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ότι θα συνεχίζουν να παίρνουν την ίδια απάντηση: οι εκπαιδευτικοί δεν βάζουν πλάτη για να κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία, για να γίνει η παιδεία εμπόρευμα και οι μαθητές πελάτες! Με αποφασιστικότητα και ενότητα συμμετέχουμε όλοι στην απεργία – αποχή που έχουν κηρύξει οι ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, υλοποιούμε όλα τα βήματα που αποφασίσαμε από κοινού.

Οι εκπαιδευτικοί κοιτάμε στα μάτια τους μαθητές μας, τα παιδιά μας όπως τα λέμε και αντιστεκόμαστε:

ü Στο «αποκεντρωμένο» και κατηγοριοποιημένο σχολείο, με διαφορετική υλικοτεχνική υποδομή, εκπαιδευτικό προσωπικό, ακόμα και πρόγραμμα σπουδών.

ü Στο «αυτόνομο» σχολείο, δηλαδή το εξαρτημένο σχολείο από την τσέπη των γονιών, έρμαιο των χορηγών και της επιχειρηματικής δράσης.

ü Στο σχολείο που θα δίνει τη γνώση με το σταγονόμετρο, σχολείο των εφήμερων και αναλώσιμων δεξιοτήτων, της σύγχρονης ημιμάθειας, της έξωσης του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας από το πρόγραμμά του.

ü Στο σχολείο της ακόμα βαθύτερης ταξικής κατηγοριοποίησης και της πρόωρης επαγγελματικής επιλογής.

ü Στο σχολείο που ο εκπαιδευτικός θα είναι με σκυμμένο το κεφάλι και κλειστό το στόμα, που ο Σύλλογος Διδασκόντων θα είναι πλήρως απαξιωμένος και χωρίς ρόλο.

Με αυτό το σχέδιο είναι που συγκρουόμαστε εδώ και 41 χρόνια, με όλες τις κυβερνήσεις και τους υπουργούς όλων των αποχρώσεων και είμαστε πολύ περήφανοι που τους έχουμε βάλει τόσα πολλά εμπόδια.

Θα το ξαναπούμε ακόμα πιο δυνατά. Οι εκπαιδευτικοί μπαίνουμε απέναντι στα σχέδια της κατηγοριοποίησης και της απαξίωσης των εκπαιδευτικών, που είναι ο πραγματικός στόχος της «αξιολόγησης». Δεν αντιδρούμε επειδή δε θέλουμε να «ξεβολευτούμε», όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια, αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Η απεργία στις 15 του Φλεβάρη ήταν η αρχή. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε, να κλιμακώσουμε τον αγώνας μας!

ü Τώρα είναι η ώρα να πιστέψουμε ακόμα περισσότερο στις δικές μας δυνάμεις μας, στη δύναμη του αγώνας μας, του αγώνα που δίνεται στο σήμερα και όχι με την αναμονή κάποιων μαγικών λύσεων, από τα πάνω και με κυβερνητικούς μεσσίες, γιατί τέτοιοι δεν υπάρχουν και αυτό το καταλάβαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις κυβερνήσεις να αλλάζουν αλλά το σχολείο και η ζωή μας να χειροτερεύουν.

ü Τώρα χρειάζεται να παραμείνουμε ενωμένοι μέσα στα σχολεία μας, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας και να υλοποιήσουμε ενιαία τα αγωνιστικά βήματα που αποφασίζουμε, την απεργία – αποχή και τις στάσεις εργασίας, τα νέα απεργιακά βήματα που θα αποφασίσουμε. Μαζικά να δηλωθεί η απεργία – αποχή, να μην εγγραφεί κανείς/μία στο Ψηφιακό Μητρώο, να μην προχωρήσει κανείς/μία

σε συναντήσεις με του Συμβούλους Εκπαίδευσης, να προχωρήσουμε σε στάσεις εργασίας για να μην μπει κανένας αξιολογητής στις τάξεις μας.

ü Και σε αυτόν τον αγώνα μπορούμε να είμαστε και πάλι νικητές, φτάνει πάνω από όλα να συνεχίσουμε ενιαία ως κλάδος, να μη ζήσουμε ξανά πισωγυρίσματα, να μη βρεθεί κανείς να μας τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια, αλλά να πάμε τον αγώνα μέχρι τέλος σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, και εδώ θα κριθούμε όλοι!

Τις επόμενες μέρες προχωράμε αποφασιστικά στα επόμενα αγωνιστικά βήματα, κλιμακώνουμε τον αγώνα.

1. Οργάνωση νέας συγκέντρωσης για το έγκλημα στα Τέμπη, σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαθητές.

2. Συνεχίζουμε υπογράφοντας όλοι – ες την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 και αφορούν όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

3. Σε περίπτωση που αξιολογητής προσπαθήσει να υλοποιήσει διαδικασίες που προβλέπονται στην ατομική αξιολόγηση σε σχέση με την ζωντανή παρακολούθηση του μαθήματος, συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, προχωράμε σε συλλογικές κινητοποιήσεις των σωματείων μας

4. Πραγματοποίηση κοινής συνέντευξης τύπου με ΣΕΠΕ και Ένωση Γονέων Κέρκυρας

5. Συμβολική κατάληψη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με ΣΕΠΕ και Ένωση Γονέων Κέρκυρας.

6. Κάλεσμα προς τους Συλλόγους Διδασκόντων να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών μας για το σχολείο που έρχεται και το ρόλο της ατομικής αξιολόγησης.

7. Κλιμακώνουμε παράλληλα τον αγώνα με νέα απεργιακή κινητοποίηση (σε συνεννόηση με την ΔΟΕ και την ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

8. Ανάληψη πρωτοβουλιών για τον έλεγχο και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων στην Κέρκυρα

9. Υιοθετούμε την πρόταση που έχει κατατεθεί για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (δίνεται σε ξεχωριστό κείμενο) και απαιτούμε από τα Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να προχωρήσουν στην έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων και κινητοποιήσεων για την υπογραφή της.

Όλοι στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις, όλοι στις νέες Γενικές Συνελεύσεις, όλοι στην απεργία – αποχή

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search