Print this page

Αμερικανικά αεροπλανοφόρα, χιλιάδες πεζοναύτες και βαρύς πολεμικός οπλισμός στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή! Μεγαλώνει ο κίνδυνος του πολέμου!

March 25, 2023 353

 

Συνεχίζεται η εγκατάσταση χιλιάδων αμερικανονατοϊκών πεζοναυτών και εξοπλισμού στη χώρα μας. Συνεχίζεται η μεταφορά του τεράστιου όγκου των χιλιάδων οχημάτων, αρμάτων, πολεμοφοδίων στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ μέσω της χώρας μας. Στα πλαίσια αυτά, για ακόμα μία φορά, έδεσε στη Σούδα, για πέντε ημέρες (10-15 Μάρτη), το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «George W. Bush», το οποίο εντάσσεται στο δολοφονικό 6ο Στόλο των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο αποτελεί κορυφαίο πολεμικό πλοίο του αμερικανικού στρατού, άνω των 300 μέτρων μήκους, με 7.000 πεζοναύτες, με 85 μαχητικά αεροπλάνα συμβατικού και ηλεκτρονικού πολέμου, ιπτάμενα ραντάρ και ελικόπτερα. Πριν λίγο καιρό, στις αρχές του Φλεβάρη, το εν λόγω αεροπλανοφόρο είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Πειραιά, προετοιμάζοντας την έλευση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μπλίνκεν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα μέσα του Φλεβάρη, είχε δέσει στη Σούδα, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle», το οποίο έχει 3.000 άντρες πλήρωμα και συνοδεύτηκε από αρμάδα γαλλικών και νατοϊκών πλοίων. Για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, ένα αεροπλανοφόρο δένει σε λιμάνι ή βάση της χώρας, ενώ είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα για το ίδιο το «George W. Bush». Να σημειώσουμε ότι αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά αεροπλανοφόρα παγκοσμίως, στην ουσία μια πλωτή στρατιωτική βάση.
Πέραν των ευρύτερων σχεδιασμών που υπηρετεί αυτός ο συνωστισμός αμερικανονατοϊκών στη χώρα μας, οφείλουμε να τονίσουμε ότι όσο κι αν κυβέρνηση, αξιωματικοί, ψευτοαντιπολίτευση και τοπικοί παράγοντες, κάθε φορά, προβάλλουν στο λαό μας το επιχείρημα ότι λίγο-πολύ οι Αμερικανοί πεζοναύτες έρχονται για την ασφάλειά μας και για… τουρισμό, καταναλώνουν «7.000 αυγά την ημέρα» (βλέπε Αλεξανδρούπολη!) και αφήνουν εισόδημα στη χώρα μας, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Πριν αλέκτορα φωνήσαι, όπως καταγγέλθηκε και διακινήθηκε διαδικτυακά, την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ούτε μια μέρα μετά την έλευση του αεροπλανοφόρου στη Σούδα, Αμερικανοί πεζοναύτες δημιούργησαν σκηνικά στην πόλη των Χανίων. Μεθυσμένος Αμερικανός μπήκε στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, την ώρα που προπονούνταν παιδιά, ενώ χτύπησε και μια γυναίκα! Το βράδυ της ίδιας ημέρας, όλο το κέντρο της πόλης παρέλυσε από την έλευση των χιλιάδων Αμερικανών, οι οποίοι τραμπούκιζαν ντόπιους κατοίκους. Στη συνέχεια, όντας μεθυσμένοι, εθεάθησαν μέχρι και να χτυπιούνται μεταξύ τους, μετατρέποντας τα Χανιά σε …«Άγρια Δύση»! Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά, που συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής. Πριν λίγους μήνες, στην Αλεξανδρούπολη, Αμερικανοί πεζοναύτες έκαναν και εκεί «Άγρια Δύση» το κέντρο της πόλης. Πριν ένα μήνα, στον Πειραιά, οι πεζοναύτες του «George W. Bush» προκάλεσαν -και εκεί- επεισόδια σε γειτονιά της περιοχής. Είναι φανερό, ότι καλύπτονται πίσω από το δικαίωμα της ετεροδικίας (δεν μπορούν να δικαστούν στη χώρα μας).
Για να υπηρετηθούν τα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, πρέπει να αναβαθμιστεί η παρουσία τους εδώ. Για αυτό έρχονται συνεχώς αμερικανικά στρατεύματα και πλοία. Και για να εξυπηρετηθούν αυτά, πρέπει να αναβαθμιστούν οι στρατιωτικές τους υποδομές στην Ελλάδα. Σε αυτά τα πλαίσια, ετοιμάζεται η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας. Αυτή τη στιγμή, η βάση αυτή βρίσκεται στο επίπεδο της «Δραστηριότητας Ναυτικής Υποστήριξης». Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την αναβάθμισή της, ώστε να γίνει μια πλήρης στρατιωτική βάση, η οποία θα μπορεί να «σηκώσει» όλες τις στρατιωτικές ανάγκες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και ως τον Εύξεινο Πόντο. Αντίστοιχα, η 110η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα θα μετατραπεί σε μόνιμη αμερικανική στρατιωτική βάση και στον Αλμυρό θα γίνει ναύσταθμος.

Στρατιωτικές ασκήσεις χιλιάδων αμερικανονατοϊκών στην Ευρώπη

Τα πολεμικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού προβλέπουν την περικύκλωση της Ρωσίας. Στα πλαίσια του αμερικανορώσικου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, ο οποίος εκδηλώνεται και οξύνεται στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θέλουν να μεταφέρουν βασικό όγκο των στρατιωτικών δυνάμεών τους στην Ευρώπη. Αυτή η κινητικότητα λαμβάνει χώρα πιο έντονα από το 2014 και τα πρώτα γεγονότα της Ουκρανίας, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση «Atlantic Resolve». Διακηρυγμένος σκοπός της είναι η μεταφορά χιλιάδων Αμερικανών πεζοναυτών και εξοπλισμού στις χώρες της Ευρώπης. Αφενός για την ενίσχυση της αμερικανικής κυριαρχίας πάνω σε χώρες της περιοχής μας, μεταξύ αυτών και στη δική μας, αλλά και με απώτερο στόχο τη συμπαράταξη όλων απέναντι στο ρώσικο ιμπεριαλισμό. Και πιο συγκεκριμένα, το 2023 λαμβάνουν ήδη ή πρόκειται να λάβουν χώρα οι εξής πολύ σημαντικές στρατιωτικές ασκήσεις των Αμερικανoνατοϊκών: «Arctic Forge 23», «Dynamic Front 23», «Defender Europe 23».
Η «Arctic Forge 23» πραγματοποιείται από τα μέσα Φλεβάρη και ολοκληρώθηκε μόλις χθες στις Σκανδιναβικές χώρες, για την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών στον Αρκτικό και της πίεσης της Ρωσίας από Βορρά. Στην άσκηση συμμετείχε ο Φινλανδικός στρατός, παρότι τυπικά η Φινλανδία δεν είναι ακόμα μέλος του ΝΑΤΟ. Συνολικά, έλαβαν μέρος πάνω από 1.200 Αμερικανοί αξιωματικοί και πεζοναύτες, καθώς και πάνω από 10.500 στρατιωτικού προσωπικού από τη Φινλανδία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο! Οι στρατιωτικές ασκήσεις περιέλαβαν πυροβολικό, πλοία, αεροπλάνα, ειδικές ασκήσεις εδάφους στα βόρεια και ψυχρά πεδία, καθώς και υπερπτήσεις πάνω από το Βόρειο Πόλο!
Η «Dynamic Front 23» διοργανώνεται από την 56η Διοίκηση Πυροβολικού των ΗΠΑ και διεξάγεται στη γιγαντιαία (έκταση: 232 τετραγωνικά χιλιόμετρα!) αμερικανική βάση στο Grafenwoehr της Βαυαρίας, καθώς και στη στρατιωτική βάση στο Oksboel της Δανίας. Ξεκίνησε στις 13 Μάρτη και θα ολοκληρωθεί στις 5 Απρίλη. Συμμετέχουν πάνω από 1.700 στρατιωτικού προσωπικού από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η «σύμμαχος» Τουρκία! Σκοπός είναι η ολόπλευρη επί του εδάφους εκπαίδευση των ΝΑΤΟικών στρατιωτών στα ανοιχτά πεδία της Ευρώπης.
Η «Defender Europe 23» πρόκειται να διεξαχθεί το καλοκαίρι στο κρίσιμο γειτονικό σημείο του Κοσόβου. Χιλιάδες στρατιωτικοί θα λάβουν μέρος στη γιγαντιαία αυτή ετήσια άσκηση. Χιλιάδες στρατευμάτων, πάνω από 25 χώρες του ΝΑΤΟ, θα γεμίσουν τα Βαλκάνια. Η επιλογή του σημείου δεν είναι τυχαία, καθώς έτσι ασκείται πίεση και στη Σερβία, που έχει στενές σχέσεις με τη Ρωσία, αναγνωρίζεται ουσιαστικά το Κόσοβο-προτεκτοράτο των ΗΠΑ και στέλνεται το μήνυμα της πολεμικής προετοιμασίας απέναντι στο ρώσικο ιμπεριαλισμό.


Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε τους 7.000 ΝΑΤΟικούς υπό Γαλλική Διοίκηση στη Ρουμανία, κατανοούμε τον κρίσιμο ρόλο της χώρας μας στον ανεφοδιασμό όλων των παραπάνω. Στη μεταφορά μέσω της χώρας μας χιλιάδων πεζοναυτών, αρμάτων, εξοπλισμού. Όπως ακριβώς γίνεται μόνιμα και μέσω μιας σειράς άλλων χωρών της Ευρώπης, για παράδειγμα από την Ολλανδία, την Πολωνία και από αλλού, στα πλαίσια της «Atlantic Resolve». Τελευταίο στιγμιότυπο η προ ολίγων ημερών εκφόρτωση στην Αλεξανδρούπολη 1.500 οχημάτων, μεταγωγικών και λοιπού πολεμικού εξοπλισμού! Κατανοούμε ότι οι στρατιωτικοί που ήρθαν πριν δύο βδομάδες στην Αλεξανδρούπολη, τα αεροπλανοφόρα που δένουν συνεχώς στη Σούδα και στην Αλεξανδρούπολη, τα σχέδια για αναβάθμιση των αμερικανικών υποδομών στην Ελλάδα, δεν έχουν έρθει για τη διαφύλαξη της ειρήνης. Το ακριβώς αντίθετο. Η στρατηγική θέση της χώρας μας τη μετατρέπει σε φυλάκιο πρώτης γραμμής για τις ΗΠΑ και τα επιθετικά σχέδιά τους. Σε κόμβο στάθμευσης και εκπαίδευσης για τα φονικά τους στρατεύματα.
Η κυβέρνηση και η ψευτοαντιπολίτευση συμφωνούν όλοι μαζί στην εξυπηρέτηση των φιλοπόλεμων αμερικανικών σχεδίων. Συμφωνούν στην υποτελή πρόσδεση της χώρας στο αμερικανικό άρμα, στην παράδοση όλης της χώρας για τις ανάγκες των Αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων, με στρατιωτικές βάσεις σε όλη την επικράτεια, με τα λιμάνια πάντα ανοιχτά για τα ξένα αεροπλανοφόρα. Συμφωνούν στο να κάνουν όλη τη χώρα στρατιωτικό στόχο. Καταρρίπτονται με πάταγο οι ανοησίες ότι τάχα οι Αμερικάνοι έρχονται εδώ για να μας προστατεύσουν από την Τουρκία. Οι επίσημες ανακοινώσεις των ΗΠΑ των «ίσων αποστάσεων» δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών. Άλλωστε, στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, συνεκπαιδεύονται μαζί, ετούτη τη στιγμή, οι στρατιωτικοί των δύο χωρών, πάντα υπό Αμερικανική καθοδήγηση και διοίκηση!
Τη στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται και από τις δύο πλευρές, τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες ΝΑΤΟικοί πραγματοποιούν ασκήσεις-προσομοιώσεις πραγματικών μαχών σε όλα τα πεδία και τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της υπόθεσης, δεν χωρά εφησυχασμός. Πρέπει τώρα να ενεργοποιηθεί το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας και να οργανωθούν διαδηλώσεις, για να καταγγελθεί η μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αμερικανική βάση. Ο λαός μας πρέπει να απαιτήσει να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να παλέψει τώρα για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.