• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

«No pasaran» («δε θα περάσουν») – Όλοι σήμερα, Σάββατο 20/6 στο Αυλάκι στις 4 μ.μ. – Το κίνημα για τον Ερημίτη θα πει την τελευταία λέξη και όχι οι μπουλντόζες!

June 20, 2020 4652

 

 

Γιατί χαίρεται ο υπουργός καταπάτησης της δημόσιας περιουσίας και καταστροφής του περιβάλλοντος που αντιδημοκρατικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα νόμους και διατάξεις αφαιρώντας αρμοδιότητες από την ΤΑ για να προχωρήσει η «επένδυση» της τσιμεντοποίησης του Ερημίτη;

Μα φυσικά γιατί χτες ξεκίνησαν εργασίες κατεδάφισης βοηθητικού κτιρίου  στη θέση του παλιού οχυρού στον Ερημίτη από την εταιρεία NCH CAPITAL. Λαγός ο Τ. Τέλογλου και η εκπομπή την προηγούμενη Τρίτη στον ΑΝΤ1 που αποδεικνύει πόσο «αντικειμενική» είναι η δημοσιογραφία των κυρίαρχων ΜΜΕ και πόσο η διαπλοκή είναι δομικό στοιχείο τους. Η τροπολογία για την παράκαμψη των τοπικών αρχών που έγινε το χειμώνα και ο νέος περιβαλλοντοκτόνος νόμος αφαιρούν αρμοδιότητες από την τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορούν από τα πάνω και απευθείας οι κυβερνώντες να διαπλέκονται με τους επενδυτές της καταστροφής.

Την έναρξη εργασιών στον “Ερημίτη” σχολίασε  στο twitter, έμπλεος αλαζονείας  o κατ΄ ευφημισμόν Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης:  “Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες στα έργα στην Βόρεια Κέρκυρα στην Κασσιώπη. Ένα έργο που είχε κολλήσει για 8 χρόνια και το ξεκολλήσαμε με τους Παπαθανάση και Δημήτρη Οικονόμου σε 10 μήνες!»

Από κοντά και οι …σωτήρες του τόπου: « Η σημερινή(σσ η χθεσινή) ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού οι εργασίες αυτές ουσιαστικά σηματοδοτούν την έναρξη της φάσης της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της εταιρίας για το έργο της Κασσιόπης. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού χωριού για το οποίο όλοι οι Κερκυραίοι και όλοι οι Έλληνες θα είναι περήφανοι. Η επένδυση είναι της τάξης των 120 εκ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας θα πληρωθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας , ενώ όπως είναι γνωστό η βασική φιλοσοφία του έργου βασίζεται στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου του περιβάλλοντος χώρου» δήλωσε ο Ανδρέας Σάντης, Managing Director Head of W. Balkans, Greece & Cyprus της NCH Capital.

 

 

Ας μη χαίρεται ο αλαζόνας υπουργός, η κυβέρνησή του και οι εταιρείες που αγοράζουν και πουλούν τα πάντα, ακόμα και την ίδια τη φύση. Ο λαός της Κέρκυρας θα αντισταθεί στην αστυνομοκρατία του …επισκέπτη Μ. Χρυσοχοϊδη στις μπουλνόζες τους και στα «φουσκωμένα πορτοφόλια» NCH Capital

 

Αυτοί περιφρονούν αυτό που ξέρουν καλά οι άνθρωποι της εργασίας και τα κινήματα: “Όταν το τελευταίο δέντρο θα έχει κοπεί, όταν τα ποτάμια θα έχουν μολυνθεί, όταν τα ψάρια της θάλασσας θα είναι νεκρά, τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει ότι τα χρήματα δεν τρώγονται”

Ο αγώνας δεν τελείωσε, άλλο άδεια για κατεδάφιση κι άλλο άδεια για οικοδόμηση είναι το μήνυμα του Ερημίτη πλους και του κινήματος ενάντια στην τσιμεντοποίηση.

Ήδη χτες μετά από μεγάλη κινητοποίηση το Δημοτικό Συμβούλιο με 14 υπέρ, 11 κατά και ένα παρόν ενέκρινε το σχέδιο όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

 

Εκφράζει την αντίθεση του στην καταστροφή του με την τσιμεντοποίηση και ιδιωτικοποίηση του.

Δηλώνει την στήριξη του στους αγώνες των κατοίκων και των φορέων του περιβάλλοντος.

Τέλος, σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο Αυλάκι στις 4 μ.μ.και η παρουσία, όπως και η συνέχιση του αγώνα είναι χρέος όλων μας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search