• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Κομισιόν: Η κυβέρνηση παραβίασε τα δικαιώματα των επιβατών με τα voucher στις μεταφορές

July 03, 2020 638

 

Προειδοποιητικές επιστολές έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Ελλάδα και Ιταλία, για την πολιτική που ακολουθούν σχετικά με την ακύρωση ταξιδιών εν μέσω πανδημίας και τη χρήση voucher και την παραβίαση των κανόνων της Ε.Ε. για τα δικαιώματα των επιβατών. Η Κομισιόν τονίζει ότι θα έπρεπε να είχαν οι επιβάτες να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν μεταξύ της επιστροφής χρημάτων και άλλων μορφών επιστροφής του αντιτίμου, ενώ θα έπρεπε επίσης να είναι ενήμεροι εκ των προτέρων για τα κουπόνια.
 
 

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις αρχές Απριλίου, η ελληνική κυβέρνηση θέσπισε ότι σε περίπτωση ακύρωσης αεροπορικών και πλωτών ταξιδιών, η μόνη αποζημίωση των επιβατών θα ήταν το κουπόνι ίσης αξίας για επόμενη πτήση, με μόνο «παράθυρο» το να απαιτήσουν τα χρήματά του πίσω μετά από 18 μήνες. Ωστόσο, αυτό που παρατηρήθηκε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ήταν ότι τα επόμενα ταξίδια ήταν ακριβότερα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να χρεώνονται ακόμα και εκατοντάδες ευρώ παραπάνω για τη μεταφοράς τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία έχουν λάβει μέτρα που δεν συμμορφώνονται με τους ενωσιακούς κανόνες για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών [κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 261/2004] και πλωτών μεταφορών [κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1177/2010].

Όπως ξεκαθαρίζει η Κομισιόν, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ για τα δικαιώματα των επιβατών, οι επιβάτες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν μεταξύ της επιστροφής χρημάτων και άλλων μορφών επιστροφής του αντιτίμου, όπως τα κουπόνια. Εάν προσφερθούν στους επιβάτες κουπόνια ως εναλλακτική, απαιτείται η συμφωνία τους μ’ αυτή τη λύση.

Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στις κατηγορίες της Κομισιόν, διαφορετικά η υπόθεση μπορεί να οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

The Press Project

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search