• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ανοιχτή επιστολή του Χρυσόστομου Μπούκα στον Πρωθυπουργό

July 12, 2020 4533

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

(δυστυχώς) δεν είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε, όπως ίσως θα θέλαμε στο νησί μας.

Η διάθεσή μας αυτή προκύπτει από το σκοπό σας να «εγκαινιάσετε την επένδυση» της οικοπεδοποίησης και τσιμεντοποίησης της περιοχής απείρου φυσικού κάλους, του Ερημίτη.

Εμείς, αντίθετα, θεωρούμε ότι η κατασκευή των φραγμάτων για την ύδρευση του Νομού, είναι μια ομόθυμη απόφαση των Κερκυραίων, ζωτικής σημασίας επένδυση προς όφελος του Λαού.

Εκφράζουμε επιγραμματικά την θέση και αντίθεσή μας σε αυτό που εσείς ονομάζετε επένδυση και σε εκείνο που εμείς θεωρούμε παραγωγική αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου:

ΟΧΙ στην τσιμεντοποίηση του Ερημίτη. ΟΧΙ στις επενδύσεις για το κεφάλαιο, στην καταστροφή και στη βαρβαρότητα.

ΝΑΙ στα φράγματα νερού. ΝΑΙ στις επενδύσεις για το Λαό, στην ανάπτυξη και στον πολιτισμό.

Τονίζουμε με ιδιαίτερη έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, σε αναπτυξιακό συνέδριο του κόμματος για τα Ιόνια Νησιά, τον Δεκέμβριο του 2017, ακύρωσε το έργο των φραγμάτων του νησιού, αποκαλώντας το «Φαραωνικό έργο».

Με την απόφαση αυτή, ουσιαστικά ιδιωτικοποίησε έμμεσα το πόσιμο νερό προς όφελος εταιρειών της ηπειρωτικής Ελλάδας, αφαιμάσσοντας ιδιαίτερα πενιχρά εισοδήματα από πολλές οικογένειες.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στο νησί μας, σας ενημερώνουμε ότι έγινε μια πολύ παραγωγική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερκυραίων και σε κλίμα συναίνεσης, εκτός των δύο θεμάτων (Ερημίτης και Φράγματα) που αναφέρθηκαν παραπάνω, τέθηκαν θέματα υψηλού ενδιαφέροντος και προέκυψαν οι προτάσεις που θεσμικά προφανώς θα σας αναπτύξει η Δήμαρχος Κερκυραίων:

1ον. ΟΧΙ στην εξόρυξη πετρελαιοειδών στην περιοχή μας.

Θα εξαφανίσει δια παντός και ολοκληρωτικά το ιδιαίτερο περιβάλλον και την οικονομική δραστηριότητα του Νομού μας προς μοναδικό όφελος ξένων πολυεθνικών εταιρειών. Ειδικά στις ημέρες μας που η ηλιακή και αιολική ενέργεια ακμάζουν και η βιομηχανία άνθρακα καταρρέει. Σήμερα που παρατηρείται ραγδαία επιτάχυνση των καινοτομιών καθαρής ενέργειας και οι εταιρείες εγκαταλείπουν τον άνθρακα για χάρη της όλο και πιο οικονομικής αιολικής και, ιδιαίτερα, ηλιακής ενέργειας.

2ον. Ίδρυση και λειτουργία Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. ΕΚΑΒ Κέρκυρας με έδρα (το αυτονόητο) την Κέρκυρα στην χρήση των πολιτών.

Τα είχατε υποσχεθεί προσωπικά κ. Πρωθυπουργέ. Περιμένουμε την εξαγγελία υλοποίησής τους.

3ον. Προγραμματική σύμβαση για τα μνημεία της Κέρκυρας (Παλαιό και Νέο Φρούριο) καθώς επίσης και για την Παλαιά Πόλη.

4ον. Την κατάργηση του άρθρου 93 για την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά του ψηφισθέντος περιβαλλοντικού(;) Νόμου, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση όπου αποφασίστηκε από την δική σας κυβέρνηση (πολύ ορθά και λυτρωτικά για τον τόπο μας) η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας. Ιδιαίτερα μάλιστα στην παρούσα χρονική περίοδο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προκήρυξη του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων με όλες τις παράλληλες δράσεις (διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση κ.λ.π.) οπότε θεωρούμε ότι θα απαλλαγούμε μόνιμα από το πρόβλημα που μας ταλανίζει και μας δυσφημεί σαν τόπο, πολλά χρόνια. Η διαχείριση λοιπόν των απορριμμάτων αποκλειστικά και ολοκληρωμένα στην πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το λογικό και αυτονόητο ζητάμε.

5ον. Αποδώστε επιτέλους το παραλιακό μέτωπο στο Δήμο και τους πολίτες του. Δεν νοείται παραλιακή πόλη, όπως αυτή της Κέρκυρας, χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα! Αποτελεί παραλογισμό που αναζητεί την λύση του που έπρεπε να είχε δοθεί πριν πολλά χρόνια.

6ον. Σκύψτε περισσότερο στο πρόβλημα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται σφοδρά από την παρούσα κατάσταση του τουρισμού. Χρειάζονται βοήθεια επιβίωσης και αξιοπρέπεια εργασίας. Προσφέρουμε πολλά χρόνια τώρα, πολλά στην οικονομία της πατρίδα μας. Ήρθε η ώρα και η πατρίδα να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας και την αξιοπρέπειά μας τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Θεωρούμε απόλυτα λογικά, αναπτυξιακά και αξιοπρέπειας τα παραπάνω θέματα. Δώστε λύσεις σήμερα με την παρουσία σας στον τόπο μας. Γίνετε υποστηρικτής του τοπικού σχεδιασμού, των αιτημάτων, της πορείας και ευημερίας του τόπου μας προς το μέλλον.

Φυσικά, όπως σε κάθε τόπο, έτσι και στο δικό μας, υπάρχουν έργα που σχεδιάζονται ή εκτελούνται, καθώς επίσης και πολλά ζητήματα που περιμένουν την λύση (προσωπικό στους Δήμους, σχολική στέγη, χώροι άθλησης, ζητήματα καθαριστριών στις σχολικές μονάδες κ.ο.κ).

Θα τα παλέψουμε και αισιοδοξούμε να τα καταφέρουμε.

Όταν κοιτάζετε το χάρτη της Ελλάδας μας και το μάτι σας στοχεύσει την Κέρκυρα, αναλογιστείτε τα κυρίαρχά της προβλήματα. Αυτά που σας αναφέραμε.

Περιμένουμε τις δικές σας θέσεις, εξαγγελίες και αποφάσεις που θα αξιολογήσουμε σαν τοπική κοινωνία.

Σας ευχόμαστε καλό και δημιουργικό έργο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search